• Prieskum vľavo od nášho rezortu

13 lutego 2023, Tajlandia ⋅ ⛅ 30 °C

Po raňajkách v hotelovej reštaurácii, kým Adamko spal, vybrali sme sa s Milanom na prieskum okolia vľavo od nášho rezortu. Ani nie desať minút od hotela je námorná základňa. Už z diaľky sme videli vojakov v maskáčoch, ktorí kontrolovali každé vozidlo, čo prešlo po ceste. Radšej sme sa otočili, aby nás s mobilmi v rukách neoznačili za špiónov a podľa “bondoviek” neuvrhli do neľudského thajského väzenia.
    Reklama pri ceste však lákala do námorníckej reštaurácie, čo som sa ja rozhodla hneď preskúmať. Ale na pláži som našla len nefunkčný plážový bar. Covidové roky znefunkčnili aj tu množstvo prevádzok, čo si všimol Tomi aj na iných miestach, ktoré sme navštívili.
    Celý náš prieskum skončil pozorovaním prírody. Milanovi skrížil cestu gekon s mrštným chvostom, ktorý vedel v sekunde vztýčiť, ja som sa znova presvedčila, že veľa ich zeleniny a ovocia rastie na stromoch. Veľa z toho ani nepoznáme, ale postupne ochutnávame kúpou na trhu alebo v podobe ovocných drinkov, napríklad passion fruit chutí úžasne osviežujúco. Až neskôr sa dozvedám, že to je marakuja.
    Popoludnie venujeme prechádzke za obedom do neďalekého mestečka. Každý je spokojný, aj ja s krémovou hubovou polievkou. Cesta späť bola náročnejšia, kvôli intenzívnejšiemu slniečku, ale more a bazén pomohli schladiť sa všetkým. Večer - už tradične, Adamko v postieľke a my na terase pri kartách.
    Czytaj więcej