• Nog 1 week...

April 20 in the Netherlands ⋅ ☁️ 8 °C

De rugzak staat al klaar. Met een keukenweegschaal heb ik gekozen welke kledingstukken het handigst zijn. Naast mijn wandelbroek (een lange en een korte) wil ik ook een lichtgewicht lange broek en blouse voor als ik netjes uit eten wil gaan in de avond. Verder is het echt zo minimaal mogelijk. Zonder toiletartikelen en eten/drinken is de rugzak nu 5 kilo, dat is prima. Ze raden altijd aan om niet meer dan 10% van je eigen lichaamsgewicht te dragen, dus dan kan er nog wat meer in de rugzak :-)

Ik ben nu vooral mijn werk aan het voorbereiden: dat mijn nieuwsbrief, blog en podcast automatisch doorgaan de komende weken.

En ik hou het weer in de gaten: er werd veel regen voorspeld in Aosta, waar ik ga beginnen, dus nu heb ik naast de regenponcho ook een soort hoezen gekocht die je over je onderbeen/schoen doet, zodat niet al het water je schoenen in loopt.

Ik ga ongeveer 300 kilometer lopen, in 15 dagen (waaronder 1 rustdag). Het begint in de bergen met veel omhoog en omlaag, en het eindigt plat in de Po-vlakte.

"Vindt je man dit goed?" is de vraag die ik het vaakst krijg nu. En ja, hij vindt het prima, hij gaat ook wel eens alleen op pad en hij kent me. Het worden een paar mannenweken in huis, hij en onze volwassen zoon, want onze dochter woont al op zichzelf.

Ik oefen mijn squats en lunges, ik ging gister in de sportschool op de 'stairmaster', zo probeer ik mezelf fit te maken om straks weer met hoogteverschillen te wandelen.

Had ik al gezegd hoeveel zin ik heb? Ik kan niet wachten!