- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Wednesday, February 19, 2025 at 9:44 PM
- ☁️ 2 °C
- Altitude: Sea level
NetherlandsZwaanshoek52°18’45” N 4°38’40” E
Voorpret

Na alle drukte rondom het uitgeven van mijn boek (!!) is het nu tijd voor de volgende mijlpaal: ik heb de datum geprikt van deel 2 van mijn wandeltocht. Op 27 april vier ik Koningsdag in de Flixbus: eerst naar Brussel en dan 's nachts door naar Aosta, waar ik de volgende ochtend aankom.
Maanden heb ik lopen dubben: ga ik de resterende 6 weken naar Rome verdelen in 2 x 3 weken of in 3 x 2 weken? Uiteindelijk koos ik voor 3 x 2 weken, des te langer heb ik plezier van dit project. En dus pakte ik het boekje en de website erbij: waar kom ik uit na 2 weken? Het wordt weer leuk: eerst een paar dagen bergen, dan zak ik af naar de Po-vlakte, op dag 8 kom ik aan in Pavia, waar ik 30 jaar geleden een half jaar gestudeerd heb. Daar mag ik voor de nostalgie een rustdag, en dan nog een paar dagen lopen tot Piacenza. Als alles goed gaat moet ik de laatste dag de Po over (Italiaanse rivier, 2 letters), en dan is daar Danilo de ferryman, die elke ochtend de pelgrimwandelaars een paar km verder naar de overkant brengt. En vanaf de andere oever loop ik dan door naar Piacenza voor mijn laatste nacht.
Ik heb een paar low budget hotelletjes geboekt en ga ook een paar keer in zo'n stapelbeddengebeuren. Het idee is dat die wat meer spontaan zijn, je belt de dag ervoor dat je eraan komt. Lesje loslaten voor me!
Mijn nieuwe vriendje ChatGPT hielp me ook met overzicht, al moest ik hem een paar keer corrigeren:
1 28 apr Aosta → Nus 14 km ⏳ 3u30
12 9 mei Rustdag in Pavia - 🚶 Rustdag
13 10 mei Pavia → Santa Cristina 28 km ⏳ 6u15
14 11 mei Santa Cristina → Orio Litta 16 km ⏳ 3u30
15 12 mei Orio Litta → Piacenza 26 km ⏳ 5u45
Ik ben nog in dubio of ik de reis in Polarsteps bijhoud of op deze Find Penguins. De meeste mensen gebruiken Polarsteps en hebben de app al, maar daar kan ik geen voorbereidingen op kwijt. En zelf vind ik die Penguins lekkerder navigeren. En het is ook niet handig als het halve publiek op de ene site zit en de andere helft op de andere.
Dus die knoop moet ik nog doorhakken!Read more