• De geweldige Tindevegen

1 Juli 2023, Norway ⋅ ☁️ 13 °C

Niet Matthew Norway, maar Matthias de Bikepacking Photographer had de volgende briljante weg gevonden. Al direct vanaf de afslag was dit weer zo'n fietsroute om de spreekwoordelijke vingers bij af likken. Misschien niet mooier dan de Geirangervegen of de Sognefjellsvegen, maar absoluut mooier dan de Trollstigen. En bijna helemaal stil!

Het begon al met schitterende groene weides vol van witte pluisplantjes (wollegras?) langs de kronkelige weg naar boven, met hier en daar een stroompje water, een boom of zo'n smaakvol houten huisje midden in die weide. We gingen het zoveelste veerooster over, boven ons vlogen 2 raven over die hun typische roep lieten horen en half in de berm lagen af en toe wat schaapjes met hun lammeren. Er reed ook maar nauwelijk ander verkeer, in tegenstelling tot de weg van hiervoor. Als ik achter me keek moest ik afstappen en Matthijs appen dat ik weer een foto moest maken, want wat was het mooi hier. En ik jutte hier een handig tentharinkje, zomaar langs de kant van de weg. Die was van mij! Want je weet maar nooit.

Ik reed weer verder omhoog en ik weet niet wat er in dat chocolate cookie zat dat ik zojuist bij Hotel Turtagrø had gegeten, maar het kostte me nauwelijks moeite nu. Voor mijn gevoel stonden mijn beenspieren op autopilot en was ik niet aan het klimmen maar gewoon lekker aan het peddelen. Natuurlijk ging Matthijs wel harder, die stond mij op te wachten op een schitterend uitkijkpunt waar we constateerden dat we een groot deel van de afdaling konden zien die we vanmiddag hadden gereden.
    Baca selengkapnya