• Nog één bui ontwijken

11. syyskuuta, Alankomaat

Ik was me net mentaal aan het voorbereiden op het laatste stukje fietsen naar Zwolle, daar bij het restaurant in Ommen, toen ik een waarschuwing ontving van mijn routeontwerper en reisbegeleider cq. persoonlijke weerdienst: "Ga je zo met de trein naar Zwolle? Want er komt nog wel een beetje regen aan straks." Heel fijn om gewaarschuwd te worden. Ik had er namelijk helemaal geen zin in om opnieuw een bui op mijn kop te krijgen, en dan zeiknat bij Karlien te arriveren.

Terwijl ik naar het stationnetje in Ommen fietste pakten de wolken zich inderdaad alweer samen. En eenmaal in de trein kwam er een aanzienlijke hoosbui uit de lucht. Het was dus een goed besluit geweest om de trein te pakken.

Dit weer was niet voorspeld voor vandaag, en ik vroeg me af hoe het morgen zou zijn. Als het weer zo'n wisselvallige dag zou worden, zou ik ook weer in treinen stappen om mijn schoenen droog te houden. Ik bedacht me dat het dan ook wel een duur grapje zou worden, elke keer een fietsdagkaart a €8 bovenop de ritprijs.

Karlien en ik troffen elkaar bij het station, waar zij net aankwam van een werkafspraak. Eenmaal onder haar douche bedacht ik me dat ik eigenlijk wel genoeg had gefietst deze week, zeker door de regen. En dat ik nu een nog geldige fietsdagkaart had, dus ik net zo goed vanavond al in de trein kon stappen. Ik zou dan morgen niet meer fietsen (tenzij ik vanuit huis nog een rondje ging doen) maar kon ook zat andere dingen verzinnen om te doen op mijn nog vrije vrijdag.

Zo gezegd, zo gedaan. Nadat we heel gezellig hadden gegeten pakte ik mijn spullen en in plaats van haar logeerbed koos ik voor mijn eigen bed. Het was een mooi tripje geweest!
    Lue lisää