Uitstel van het werkende leven
8. september, Nederland ⋅ ☁️ 18 °C
Eén weekje vakantie deze zomer was eigenlijk niet genoeg. Op de zonnige dagen die ik op kantoor doorbracht groeide mijn verlangen om buiten te zijn. En ik had niet voldoende tijd doorgebracht op mijnLes mer
Fotostop en paardjes groeten
8. september, Nederland ⋅ ☀️ 22 °C
Ik had er een heerlijke 35 km op zitten (wind mee!) toen ik werd gebeld door iemand van werk. Een prima moment en plek voor een korte pauze voor de benen. De paarden kwamen meteen nieuwsgierig kijkenLes mer
Uitzicht vanaf de dijk op de Keent
8. september, Nederland ⋅ ☀️ 24 °C
De Serengeti aan de Maas
8. september, Nederland ⋅ ⛅ 24 °C
Na veel boerenlandweggetjes reed ik tot mijn vreugde weer een dijk op (de Oude Maasdijk, genaamd. Ja, ik blijf toch een rivierenmeisje) en daar trof ik ineens een schitterend landschap aan. Ik stopteLes mer
Vennenverrassing
8. september, Nederland ⋅ ⛅ 23 °C
Op m'n lichtelijk aangepaste route tussen Grave en Nijmegen reed ik plots langs een prachtig gebied met bos, uitgestrekte heidevelden en vennen. Zó mooi, dat ik moeite had met op de weg letten. DusLes mer
Gearriveerd bij lieve vriendin Melanie
8. september, Nederland ⋅ ⛅ 22 °C
Dus nu douchen, bijpraten met thee, sushi en waarschijnlijk te laat gaan slapen.
Spatjes
9. september, Nederland ⋅ 🌧 15 °C
Ik geef het maar toe: ik ben een mooiweerfietser. Maar als ik dan toch op pad moet terwijl het regent dat het giet, prent ik mezelf drie dingen in en dan is het wel te doen:
𝟭. 𝗭𝗼𝗿𝗴Les mer
Bos of rivierengebied, kanniekiezen
9. september, Nederland ⋅ 🌧 15 °C
Oké, het regende dan misschien. Maar oh, wat heb ik genoten van alles wat ik om me heen zag tijdens deze rit.
Zoals het eerste deel van de route, over de Waaldijk ten noordwesten van Nijmegen.Les mer
Dingding, verzopen katje meldt zich
9. september, Nederland ⋅ 🌧 15 °C
Van top tot teen doorweekt en redelijk verkleumd was ik toen ik om exact 12 uur het hotel binnen sopte. Ik had opnieuw het laatste deel van Tijls liefdevol geplande route afgesneden, want het wasLes mer
Misty morn, dewy dawn
10. september, Nederland ⋅ ☁️ 9 °C
Deze ochtend zag er fris uit en nat van de mist, en zo voelden mijn leren fietsschoenen ook aan: vochtig en koud. Buiten was het 13 graden, en dat vochtige leer had voor het open raam diezelfdeLes mer
Een opsomming
10. september, Nederland ⋅ ☁️ 18 °C
- Dieren heeft een fraaie dorpskern en ligt mooi aan de IJssel.
- vanaf een heerlijk exclusief fietspad bij Brummen zijn de IJssel en haar uiterwaarden te aanschouwen - alweer zulk schitterendLes mer
Een kort treinritje
10. september, Nederland ⋅ ☀️ 19 °C
Hijgend kwam ik aan bij het station in Almelo. Ik had heerlijk door kunnen fietsen over de fietssnelweg, en had precies nog 2 minuten de tijd om mijn fiets de trap af - en weer op te tillen, omLes mer
Doortrappen met de wind in de rug
10. september, Nederland ⋅ ☀️ 19 °C
Het was toch nog even bikkelen, vooral de laatste 10 kilometer. Maar om 18:30 uur bereikte ik dan toch eindelijk het mooie maar verre Sleen. Gin, Touts en Chablis verwelkomden mij met luid geblaf enLes mer
Na 100 km vond ik het wel welletjes
10. september, Nederland ⋅ ☀️ 19 °C
In totaal fietste ik vandaag zo'n 115 km. Dat soort afstanden doe ik meestal alleen voor het klimaat 😅 Gelukkig was de omgeving mooi, hadden mijn benen er nog energie voor, had mijn powerbank datLes mer
Herinneringen aan het Vechtdal
11. september, Nederland ⋅ ☁️ 18 °C
De volgende morgen had ik er weer zin in. Ik had heerlijk geslapen en ik was benieuwd naar de volgende etappe. Tijl had 70 km voor me uitgestippeld, met een bocht van Sleen naar Zwolle, via eenLes mer
Soep in Ommen
11. september, Nederland ⋅ ☁️ 18 °C
Tot Ommen was de rit aardig winderig maar voornamelijk droog verlopen. Zon wisselde af met bewolking, ik had een redelijk harde zuidwesterwind tegen en een enkele keer voelde ik wat spatjes maar datLes mer
Nog één bui ontwijken
11. september, Nederland
Ik was me net mentaal aan het voorbereiden op het laatste stukje fietsen naar Zwolle, daar bij het restaurant in Ommen, toen ik een waarschuwing ontving van mijn routeontwerper en reisbegeleider cq.Les mer

Fijn je nog even te hebben gezien en je op weg te zien gaan. Enjoy! [mama]