• Olifantenbad

December 11, 2015 in Nepal ⋅ ☀️ 9 °C

Bij het ontbijt zien we vanaf het terras van ons hotel de eerste olifant bij de rivier aankomen. We pakken snel onze camera's en hobbelen naar de oever. Al snel liggen er drie dikhuiden te badderen. De verzorgers lopen wat heen en weer over de olifanten terwijl deze al snorkelend door het water rollen. Ze vermaken zich prima. Een aantal toeristen mag - tegen betaling - op de rug van de olifant plaats nemen om vervolgens door de olifant nat gespoten te worden. Hilarisch om te zien. Hierna gaan we op zoek naar een organisatie waar we een jungle safari kunnen boeken. Een lunch, twee gesprekken, een kop koffie, een sessie bij de geldautomaat en wat overleg verder is alles rond. Morgenochtend vroeg stappen we in een kano dan verder te voet door de jungle met een overnachting in een klein dorpje. Tweede dag lopen we dan weer terug door de jungle. Vanuit Sauraha gaan we vervolgens 's avonds naar een uitkijktoren midden in de jungle om daar een nacht door te brengen.
    Bij het avondeten roken we een waterpijp met appelsmaak (weer eens wat anders ;) ).