• Babinda - aka 'umbrella town'

April 8, 2016 in Australia ⋅ ☀️ 25 °C

Onze Aussie road trip kan beginnen! Gelukkig is het depot waar we de camper op moeten halen vlakbij ons hostel. We pakken de tassen - voor de zoveelste keer - in, maar laten ze voor het gemak nog maar even achter bij het hostel (dikke maatjes met de meid achter de receptie; we mochten ook al langer op de kamer blijven). We lopen ruim op tijd naar het verhuurbedrijf. De formaliteiten zijn nagenoeg hetzelfde, maar het doorlezen van de verhuur voorwaarden duurt langer. Be-lach-elijk! Volledig Anglo-Saxisch geneuzel. De helft van de bepalingen zouden naar NL niet eens mogen, maar goed, als je niet tekent, kun je fluiten naar de camper. We inspecteren de camper grondig en niet heel veel later zijn we op weg. Geen automaat dit keer; dat is voor ons weer even schakelen ;) We pikken de tassen op bij het hostel en gaan op weg naar een supermarkt om groot in te slaan. Daarna geen grote rit. We crossen naar de dichtstbijzijnde free camp site in Babinda (toepasselijk ook bekend als: 'umbrella town'). Daar richten we de camper goed in. Het is inmiddels gaan regenen, maar de temperatuur blijft rond de 30°C hangen... De hoge luchtvochtigheid maakt het bloedverziekend heet. Het koken in de camper helpt ook niet om de temperatuur en/of de vochtigheidsgraad te drukken. Pfffff. Zal een zwoele nacht worden.Read more