• Shikansen naar Kyoto

October 20, 2018 in Japan ⋅ 🌬 20 °C

Wat natuurlijk niet kan ontbreken bij een trip door Japan is een reis met een Shikansen oftewel een 'Bullet train'. Nadat we een klein ontbijtje in ons hipster hotel (computer in en out check, hippe bakkerij, koffiebar en sier-fiets in de lobby) hebben gegeten, reizen we naar Tokyo station. In deze mierenhoop gaan we op zoek naar onze trein. We hebben geen tijd om stoelen te reserveren dus lopen we direct door naar het 'non-reserved' deel van de trein. Alhoewel de trein niet de mondingssnelheid van 900 m/s haalt, doet hij wel z'n eer aan als hogesnelheidtrein. We tikken al snel de 282 km/u aan. Anders dan gister leggen we 370 km af in minder dan 3 uur. Ons hotel blijkt een zeer luxe aangelegenheid en we voelen ons in eerste instantie wat 'underdressed' met onze backpacks. Maar als men door heeft dat we gereserveerd (en betaald) hebben, worden we met alle egards behandeld. We blijven hier 4 nachten en dat moet goed lukken in ons paleisje. We gaan de stad in voor wat eten en belanden in een bakkerij met prima deegwaren en koffie. Daarna verkennen we de omgeving en - wat kun je anders doen in een historisch stad als Kyoto - winkelen we wat ;) Omdat we toch ook hechten aan onze eigen tradities, wordt het Saturday night, pizza night. De geplande wandeltocht stellen we even uit. We merken dat we nog moe zijn van gister, dus ploffen we daarna lekker in ons lekkere bedje.Read more