• Altstad - terug in de tijd

23 maggio, Germania ⋅ ☀️ 24 °C

Vanaf de camping op de fiets naar Goslar. Een mooi kronkelend (en hobbelig) fietspad door het bos en langs een beekje. Soms wat smal maar wel heel leuk.

Tijdens ons bezoek aan de Altstadt van Goslar waanden we ons even terug in de tijd.

De smalle straatjes, geplaveid met oude kasseien, kronkelden langs prachtig bewaarde vakwerkhuizen en kleine pleintjes waar de sfeer nog echt authentiek aanvoelt.

Overal zie je details die het verleden tot leven brengen: kleurrijke luiken, gevels van leistenen in allerlei motieven en sfeervolle doorkijkjes.

We hebben rustig rondgeslenterd, hier en daar even gestopt om foto’s te maken en gewoon te genieten van de rust en charme.

Het voelde gemoedelijk en uitnodigend, alsof de tijd hier net wat langzamer gaat. Het is zo’n plek waar je niet van hoogtepunt naar hoogtepunt hoeft te rennen, maar juist kunt genieten van het geheel.

Een bezoek aan deze oude stadskern is echt de moeite waard en geeft een mooi inkijkje in de geschiedenis en cultuur van de regio.
    Leggi altro