Uelsen
22. maj, Tyskland ⋅ ⛅ 24 °C
We zijn al even onderweg maar vergeten om de app te starten.
Op het allerlaatste moment besloten om toch nog een weekend weg te gaan, omdat het kan.
We willen richting het Harz gebergte. Omdat erLæs mere
Tanken
22. maj, Tyskland ⋅ ☀️ 24 °C
Onderweg merk je meteen een verschil zodra je de grens over gaat: tanken in Duitsland voelt toch even anders.
Waar we in Nederland gewend zijn aan stevige prijzen, zagen we hier ineens een bord metLæs mere
Campotel
22.–23. maj, Tyskland ⋅ ☀️ 23 °C
Aan het begin van de avond arriveren we op de Campotel in Bad Rothenfelde.
Even als tussenstop een goede plek om de camper neer te zetten.
Even uitladen, een rondje over het terrein, even eten enLæs mere
Relax
23. maj, Tyskland ⋅ ☀️ 22 °C
Vanochtend hebben we het rustig aan gedaan.
Eerst lekker gedoucht: warm water, een fijne straal en genoeg ruimte om je spullen kwijt te kunnen. De douche- en toiletruimtes zijn netjes en schoon, enLæs mere
Onderweg
23. maj, Tyskland ⋅ ☁️ 25 °C
We zijn weer onderweg, dit keer echt richting het Harzgebergte.
Wat nog een beetje spannend is, is het vinden van een plekje.
Met het Pinksterweekend in volle gang weten we dat het druk kan zijn.Læs mere
Onderweg
23. maj, Tyskland ⋅ ☁️ 26 °C
We rijden langzaam verder, dieper het bergachtige landschap in. We rijden niet via de snelweg maar iets meer binnendoor.
Leuke slingerende weg door het groen met zo af en toe het gele koolzaad.
DitLæs mere
Benen strekken
23. maj, Tyskland ⋅ ☁️ 27 °C
We stoppen even langs de weg om de benen te strekken. Tygo is er als eerste uit en maakt dankbaar gebruik van de pauze.
Terwijl wij even genieten van het uitzicht laten we ook een klein CampergelukjeLæs mere
Harz Camp Goslar
23.–25. maj, Tyskland ⋅ ☁️ 25 °C
Aan het eind van de middag komen we aan bij Harz Camp Goslar, waar we de komende twee nachten blijven.
Het is een mooie plek, ook al staan we op het tentenveld — dat vinden wij helemaal prima.
DeLæs mere
Eten
23. maj, Tyskland ⋅ ☀️ 24 °C
Vanavond op de camping bij het restaurant gegeten.
We bestelden een snitzel met patat en dat bleek echt een schot in de roos. Het gerecht was heerlijk mals en perfect op smaak, en de patat wasLæs mere
Altstad - terug in de tijd
23. maj, Tyskland ⋅ ☀️ 24 °C
Vanaf de camping op de fiets naar Goslar. Een mooi kronkelend (en hobbelig) fietspad door het bos en langs een beekje. Soms wat smal maar wel heel leuk.
Tijdens ons bezoek aan de Altstadt van GoslarLæs mere
Keuzerpalts van Goslar
23. maj, Tyskland ⋅ ☀️ 23 °C
Ook het indrukwekkende kasteel, de Keizerpalts van Goslar, maakte veel indruk tijdens ons bezoek.
Dit enorme paleiscomplex uit de 11e eeuw is bijzonder goed bewaard gebleven en laat zien hoeLæs mere
Frisbee
24. maj, Tyskland ⋅ ☁️ 21 °C
Tygo mocht nog even heerlijk achter de frisbee aan rennen en vangen. Dit blijft hij super vinden.
Fietstocht
24. maj, Tyskland ⋅ ☀️ 24 °C
We maken een fietstocht van zo’n 15 kilometer, maar dat blijkt toch pittiger dan gedacht.
Regelmatig moeten we flink klimmen, met stukken die echt even doorbijten zijn.
In het begin volgen weLæs mere
Nieuwe chauffeur
25. maj, Tyskland ⋅ ☀️ 20 °C
Alles ingepakt en we zijn weer vertrokken richting huis. Lekker rustig aan en nog wat van de omgeving genieten.