• Wandeling met een verrassende ontdekking

July 18 in Germany ⋅ ☁️ 21 °C

Vanaf Stellplatz Elberger Schlipse maakten we een wandeling door de omgeving. Het begon als een rustige tocht over een aantal wandelpaden en grindwegen, maar al snel bekroop mij een vreemd gevoel.

Bij een herdenkingssteen die verwijst naar de enorme orkaanschade in dit gebied kreeg ik ineens een soort déjà vu.

Die steen had ik eerder gezien... daar was ik vrijwel zeker van.
    Onderweg op onderzoek uit gegaan. Na wat speurwerk op onze website bleek het inderdaad te kloppen: we waren hier twee jaar geleden ook al geweest! Grappig hoe je soms denkt een nieuwe plek te ontdekken, terwijl je er vanaf een andere plek ook al eens bent geweest.

En toen gebeurde er iets wat je op zo'n wandeling totaal niet verwacht...
    Je raadt nooit wat ons op een ogenschijnlijk saai gravelpad overkwam.

Plotseling stak, vlak voor ons, een ree het pad over. Een prachtig gezicht! Het dier verdween net zo snel weer tussen het groen als dat het verscheen. Helaas waren we te verrast om op tijd een foto te maken. Soms zijn de mooiste momenten nu eenmaal voorbij voordat je je camera/telefoon hebt gepakt.

Gelukkig leven we in een tijd waarin AI een handje kan helpen. Hoewel we geen echte foto hebben van ónze ree, kunnen we met behulp van AI wel een indruk geven van wat we zagen. En geloof ons: het was een bijzonder moment dat deze wandeling meteen een stuk minder saai maakte.

🚶‍♂️🦌 Soms zijn het juist de onverwachte ontmoetingen die een wandeling onvergetelijk maken.

Meer foto’s van de wandeling op ons komootprofiel