• Ik ga!

November 5, 2024 in Belgium ⋅ ☁️ 9 °C

Ja! Daar was ie dan plots. Dat lang verwachte mailtje. Het examen wordt vervroegd naar 3 en 4 juni. Fantastisch. En dat betekent dus dat ik echt op 6 juni zou kunnen vertrekken. Ik voel me verrukt. Het idee dat al vele maanden in mijn hoofd speelde werd eind augustus '24 een droom die eens mocht getest worden op haalbaarheid. En nu, het is ondertussen begin november '24, wordt die droom plots een soort haalbare realiteit. Door een eenvoudig mailberichtje van mijn onderwijscoördinator. Niet om sitopresto te vertrekken, maar in juni 2025 zou het dus kunnen. Dat betekent dat er nog een 213 dagen te gaan zijn voor het vertrek.
    Allemaal getallen die wijzen op een nakende realiteit. Die wijzen op concreetheid. Waar ben ik aan begonnen? Zoveel verwachtingen, zoveel onwetendheid, naïviteit misschien ook wel. Maar dan wel een naïviteit van de heerlijke soort. Waarvan je de kriebels in je buik krijgt.
    Eens ik het begin rond te vertellen in mijn sociale omgeving is er geen weg meer terug. Eens ik echt begin geld uit te geven is er geen weg meer terug. Ik wil het.
    Bij leven en welzijn. Wim op Via Francigena. Dagenlang.