• San Cristobal - highlands

2017年3月16日, エクアドル ⋅ ⛅ 24 °C

Každý obydlený ostrov má své zemědělské oblasti. Na Santa Cruz je to jihozápadní část nad hlavním městem, kudy vede jediná silnice, je tu několik vesniček a spousta farem.
    Sehnali jsme odvoz. Jeden ze synů majitele hotelu vzal na výlet kluka jiného ze synů. Babička nám udělala snídani a malému řekla, ať se chová slušně.
    Jeli jsme nejdřív ke kráteru El Junco, který je celý pokrytý zelení a v kráteru je jezero. Chodí tam pít fregatky z celého souostroví. Kráter jsme obešli dokola a těsně utekli davu dětí na výletě.
    Na pláži Puerto Chino jsme zažili jedno z nejlepších koupání. Bylo pekelné polední vedro, ale voda byla příjemná, vlny mírné a písek bílý.
    Třetí zastávka byla na oběd. Vybrali jsme si luxusní restauraci Otoy, která se snaží zajistit maximum surovin z vlastních zdrojů. Mají několik hektarů pozemků a pěstují snad všechno najednou. Na jednom záhonu najdete kukuřice a ananas, fazole se pnou po papájách, keříky chilli paprik střídají melouny a okolní "les" je hlavně z banánovníků, avokád a guav.
    Oběd samotný byl skvělý, i když by se dalo diskutovat, jestli někteří domorodci v malých bufetech nevařili líp, ale ten výhled do zahrady a vyleštěné sklenice zážitku dodají na síle.
    Ještě byl v plánu domek na stromě, údajně jenom z nejstarších na ostrově, ale nikdo nebyl doma, takže nám kafe neuvařili.
    もっと詳しく