• 9.-10. den: burka, sok, slnko vyhralo

July 27, 2022 in Italy ⋅ 🌧 21 °C

Rannu ranajkovu klasiku narusil vyhlad z okna ... zamracene ... skoro som chytil infarkt. Pani M potesena, ze konecne sa da dobre dychat ... no comment. Nastastie kym sme sa nejedli a vychystali, slnko suboj vyhralo a bolo pekne. Dalsiu noc to pocasie okorenilo aj burkou ... hromy, blesky, zvireny piesok ako za najvacsej chumelice sa valil vsade. Slnko ma vsak opat zobralo na milost a aj posledny cely dovolenkovy den sme sa vyhrievali na plazi.
    Trochu neskorsi prichod na plaz sme prvy z tychto dvoch dni kompenzovali neskorsim odchodom. Bolo aj menej ludi a tak sme si to super uzili. Znamenalo to ale neskory prichod vecer do stareho mesta a vsetky nase tipy na veceru uz pomaly zatvarali. Tak pani M rozhodla zobrat first fit a zvolila podnik, okolo ktoreho sme prechadzali. No nebudem sa tu chvalit, ze som tusil problemy od zaciatku, ale bol to proste disaster. Viac o tom pisat nebudem, len odporucam zdaleka sa vyhnut podniku Bacareto de Morgan (https://goo.gl/maps/mjF3PYfJ5ea5whxp7). Boli sme vsak kusok od nasej Pizzerie Vigo z druheho dna a hoci uz mali zavrete, tak este s dalsim zufalym parom sme ich presvedcili a kvoli nam zapli pec a urobili nam pizzu. K tomu dobre pifko, skvely vyhlad, proste super vibe. Bus uz samozrejme nesiel, takze necela hodinka pesi nazad, okorenena zacinajucou burkou a pieskom v ociach :) Zapili sme vinkom na terase a isli spat.
    Na druhy den sme uz nic nenechali na nahodu a po poslednom celodennom lenoseni na plazi sme isli na istotu a rozluckovu veceru absolvovali opat u pani tatarakovej. Tentokrat mali aj predjedlo co minule chybalo, a tak sme vyskusali aj sardelove minibruschettky ... islo ale o otvorenu konzervu so sardelami, takze mierne sklamanie. Ale to uz sme sa opat pri prosecku Borgoluce tesili na tatarackovu spanilu jazdu. Pani M zopakovala tuniakovy na taliansky sposob, ja som vyskusal tento raz z maska Fassona (dobytok s vynimocne chudym masom vyhradne chovany v regione Piedmont - pre viac info kukni tu: https://www.tasteatlas.com/fassona-beef) na mediteriansky sposob (extra panensky olivac, nakrajana cibulka, olivy Taggiasca, horcica, susene paradajky a piniove oriesky). Opat sme sa preniesli do kulinarskych vysin a opat sme neodolali a prelozili to este jednym tatarakom z lososa na japonsky sposob (extra panensky olivac, sol, jablko fuji, sojove klicky a omacka z nich). Vynikajuce. Nabrali sme zvysok sil a vsetko zakoncili dezertom ... ja som si zopakoval Tiramisu z minula a pani M vyskusala mascarpone krem s amarettkami. Veru, smakezna vecera to bola. Skoda ze nam to uz zajtra konci :(