• 3. den: Utrecht

March 20 in the Netherlands ⋅ ☁️ 14 °C

Dnes nas Reb bezpecne odviezla do Utrechtu (a potom aj spat domov). Navyse pripravila cely itinerar vyletu. Zacali sme obhliadkou mestskej veze Domtoren - najvyssej kostolnej veze v Holandsku (112m), postavenej v 14. storoci v gotickom style. Pekne sme si vyslapali 465 schodov hore (a potom aj dole): komentovana prehliadka, krasny vyhlad, vnutri 14 historickych zvonov, ktore stale zvonia. Po prehliadke prilahlej zahrady nasledoval oddych pri caji a skvelych oblozenych chleboch (niektori ucastnici pridali aj zakusok) v kaviarnicke De Ontdekking. Potom sup na Espace Room Mysterium priamo pri rieke Oudegracht - sice sme uspesne nedokoncili, ale vcelku sa nam darilo a cas nam uplynul tesne pred finisom. Cestou k dalsej zastavke nasho vyletu sme narazili na super obchod s coko vyrobkami (De Postillon) a potom nas uz cakalo dalsie prekvapenie nachystane Reb - syrovy bar Kaasbar. Famozne syry, ktore sme prelozili pivom (ja s Dennisom) a vinkom (pani M), hluzovkovou salamou, klobaskou fuet a krekrami. No a syry sme dali tieto: Truffel Brie (White Cheeses) kravsky z farmy Bastiaansen s mascarpone, hluzovkovou tapenadou a hluzovkovou mrvenickou; Fransje (White Cheeses) kravsky z farmy Mathilde's Kaas s dulovym zele a udenymi mandlami; Fiore (Red Cheeses) kravsky z farmy Oudwijker so susenymi figami a redukciou z balzamikoveho octu; Komijn Overjarig (Hard Cheeses) kravsky z farmy Lutjewinkel s kari majonezou a limetkovou korou; Overjarige Schapenkaas (Hard Cheeses) ovci z farmy Schaaplust s dusenou hruskou a vlasskymi orechami; Brokkel Oplegkaas (Hard Cheeses) kravsky z farmy Konings Boerderij doplneny sirupom z jablk Rinse z oblasti Limburg; Colosso (Blue Cheeses) syr z vodneho byvola z farmy Oudwijker s cokoladovymi lupienkami a tmavou cokoladou. Vsetky boli fantasticke, vobec sa neodvazim hladat vitaza. Cestou k autu este nakup velkonocnych vajicok v obchode Jamin - okrem klasiky aj netradicne prichute od Madame Jeanette (chillinova), cez limoncello az po steakovu. Po navrate sme unaveni zaspali ako kapce ;-)Read more