• zanechalovci na cestach

• Start på rejsen
    18. marts 2026

1. den: BA - Usti n. Laben

18. marts, Tjekkiet ⋅ ☀️ 11 °C

Od rana balenie a pripravy, aby sme stihli planovany odchod o 11:00. Nekoniec v pohode, s prstom v nose vyrazame presne o jednej. Cesta v pohode, Brno sme obisli, Praha trochu potrapila a po 424km sme okolo pol piatej dorazili do dnesneho ciela, Hotela Vetruse (nas oblubeny overnight na ceste do NL). O siedmej degustacna vecera … a bola mnam. Vitazom boli kacacie prsia s batatovym pyre, ale absolutnou bombou bol coko dezert. V ramci prestavky v poste po 28 dnoch (zahranicna vynimka) to bol este vacsi zazitok :-). Zajtra nas uz caka cesta k Reb a ich novemu domu (654 km), moc sa tesime .Læs mere

• 2. den: Usti n. Labem - Hengelo

19. marts, Holland ⋅ ☁️ 14 °C

Ranajky, zbalit a kupodivu vyrazame podla planu o pol jedenastej. Cesta nam bez jedinej zastavky ubehla pocuvanim krimi a food podcastov, dokonca doslo aj na slavne playlisty pani M - prezili sme a o pol piatej stastlivo dorazili do noveho domu Reb, ktory je naozaj krasny. Neskor dorazil aj Dennis, ktoremu sme odovzdali suvenir z babkinho stahovania - pohar s logom Bojnic. Nasledovala super vecera v Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal. Ja som mal vynikajuci ribeye s krevetami, ostatni kridielka, hluzovkove hranolky, nachos, rebra, grilovany mix (steak, trhane hovadzie, rebra, nakladana zelenina). My s Dennisom sme prelozili na mieste varenymi pivkami - Oer Pils, Bok, Blond, Dubbel; pani M Honing Tripel a Bok. Reb ako sofer iba limonada, ktoru prelozila Creme Brulee. A bezpecne nas doviezla na veceru aj nazad domov, dakujeme. Unaveni a prejedeni sme padli rovno do posteli (rozumej “í”). Zajtra nas caka vylet do Utrechtu.Læs mere

• 3. den: Utrecht

20. marts, Holland ⋅ ☁️ 14 °C

Dnes nas Reb bezpecne odviezla do Utrechtu (a potom aj spat domov). Navyse pripravila cely itinerar vyletu. Zacali sme obhliadkou mestskej veze Domtoren - najvyssej kostolnej veze v Holandsku (112m), postavenej v 14. storoci v gotickom style. Pekne sme si vyslapali 465 schodov hore (a potom aj dole): komentovana prehliadka, krasny vyhlad, vnutri 14 historickych zvonov, ktore stale zvonia. Po prehliadke prilahlej zahrady nasledoval oddych pri caji a skvelych oblozenych chleboch (niektori ucastnici pridali aj zakusok) v kaviarnicke De Ontdekking. Potom sup na Espace Room Mysterium priamo pri rieke Oudegracht - sice sme uspesne nedokoncili, ale vcelku sa nam darilo a cas nam uplynul tesne pred finisom. Cestou k dalsej zastavke nasho vyletu sme narazili na super obchod s coko vyrobkami (De Postillon) a potom nas uz cakalo dalsie prekvapenie nachystane Reb - syrovy bar Kaasbar. Famozne syry, ktore sme prelozili pivom (ja s Dennisom) a vinkom (pani M), hluzovkovou salamou, klobaskou fuet a krekrami. No a syry sme dali tieto: Truffel Brie (White Cheeses) kravsky z farmy Bastiaansen s mascarpone, hluzovkovou tapenadou a hluzovkovou mrvenickou; Fransje (White Cheeses) kravsky z farmy Mathilde's Kaas s dulovym zele a udenymi mandlami; Fiore (Red Cheeses) kravsky z farmy Oudwijker so susenymi figami a redukciou z balzamikoveho octu; Komijn Overjarig (Hard Cheeses) kravsky z farmy Lutjewinkel s kari majonezou a limetkovou korou; Overjarige Schapenkaas (Hard Cheeses) ovci z farmy Schaaplust s dusenou hruskou a vlasskymi orechami; Brokkel Oplegkaas (Hard Cheeses) kravsky z farmy Konings Boerderij doplneny sirupom z jablk Rinse z oblasti Limburg; Colosso (Blue Cheeses) syr z vodneho byvola z farmy Oudwijker s cokoladovymi lupienkami a tmavou cokoladou. Vsetky boli fantasticke, vobec sa neodvazim hladat vitaza. Cestou k autu este nakup velkonocnych vajicok v obchode Jamin - okrem klasiky aj netradicne prichute od Madame Jeanette (chillinova), cez limoncello az po steakovu. Po navrate sme unaveni zaspali ako kapce ;-)Læs mere

Slut på rejsen
    23. marts 2026