• Crazy Horse Monument

July 16, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 20 °C

Tempoet var helt nede, og de mentale forberedelser til hjemturen er begyndt. Vi savner dem derhjemme.
    En undersøgelse af bilen afslørede små buler på taget og køleren efter is-klump-stormen aftenen før. Billigt sluppet Avis! Godt vi er forsikrede.
    Vi besøgte Crazy Horse Monument, som er en ufærdig skulptur hugget ud i et bjerg. Den er påbegyndt i 1940’erne, og er nok ikke færdig i vores levetid. Vildt imponerende historie om initiativtageren, idéen, og hyldesten til det oprindelige folk. Amerikanerne er gode til hyldester, museer og det sentimentale. Fed oplevelse - af et vanvittigt projekt.
    Derefter kørte vi bjergkørsel på Needles Highway. Jeg var lidt skeptisk, men måtte indrømme at det var en køretur i et helt særlig bjerglandskab. Vi gik en tur omkring Sylvian Lake, som er kustigt skabt på toppen af Black Hills.
    Til aften lavede vi mad selv, og drak et glas mælk - not. Vi shoppede i Custer downtown og spiste en elk burger og bison mørbrad. Hell yeah. Først bagefter huskede vi, at vi jo er veganere. Oh well, vi prøver igen i morgen.