• Dennis Jensen

• Trip start
    June 22, 2024

Afgang

June 22, 2024 in Denmark ⋅ ☁️ 18 °C

En fin morgen med tilpas tid til at ordne det sidste. Vi nåede endda en mindre fotosession med den kommende far. Alberts humør var lidt bedre end Signes. Hun lå nemlig vandret med kvalme - stakkels Signe.
    Lufthavne har tilsyneladende ikke ændret sig siden sidst. Alt for mange mennesker, alt for dyr mad, og alt for langt til destinationen.
    Fra vi forlod Strøby Egede, til vi landede på hotellet i Littleton udenfor Denver, gik der ca 19 timer.
    Den første flyvetur på 3 timer til Island gik nogenlunde, den næste på 8 timer til Denver var virkelig en prøvelse. Hvorfor skal vi absolut tage så langt væk?
    Køreturen fra lufthavnen til hotellet tog 45 min. På det tidspunkt havde vi været vågne i 25 tim - med undtagelsen af ganske få powernaps. Puha…

• Red Rocks Amphitheater 😍

June 23, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 17 °C

Jetlag er noget mærkeligt noget. Selvom gårsdagen var brutal, stod vi alligevel op kl. 03.45. Så vi havde god tid til morgenkaffen, inden poolen åbnede kl. 06.00.
    Formiddagens udflugt gik til Red Rocks Amphitheater, som har en legendarisk status i amerikansk livemusik. Det var helt og aldeles fantastisk, og jeg var nærmest lykkelig. På vejen hørte jeg selvfølgelig et af mine favorit albums, som stammer fra en koncert på Red Rocks i november 2022. Det gav sgu lige en tåre i øjenkrogen. Hvis chefen havde opdaget det, havde jeg naturligvis sagt at det var græsallergi eller rygsmerter. Country-fans græder ikke (…særlig meget).
    Vi brugte lang tid i Walmart og købte en masse, bla el-kedel, kølebox og havregrød til et par uger.
    Sidst på eftermiddagen gik vi på bryggeri i nabolaget.
    Lad eventyret begynde!

• Rocky Mountains National Park

June 24, 2024 in the United States ⋅ ☁️ 20 °C

Vi var tidlig på farten, og kørte mod Rocky Mountains kl. 7.15.
    På vejen så vi et par pudsige byer. Black Hawk lå mellem bjergene, og bestod nærmest kun af casinoer og hoteller - sært. Byen Estes Park var en turistby ved indgangen til nationalparken. Det var amerikansk turisme når det er allermest kikset.
    Da vi kørte ind i nationalparken, fik vi at vide at vi manglede en tidsreservering, så vi måtte vente 2,5 time på at køre ind - flot. Vi slog tiden ihjel med en dejlig sandwich og en gåtur rundt om Lily Lake.
    Køreturen I Rocky Mountain var en god og smuk oplevelse. Vejene er gode og brede, og stigningsprocenterne er ikke så voldsomme som i alperne. Sneklædte bjerge bliver man glad af.
    Vi så både chipmunks, elks og en enkelt slange undervejs.
    Vi var på farten i 10 timer og var blevet godt trætte, så ankomsten til motellet ved Grand Lake var lidt af et antiklimaks. Sikke noget gammelt lort. Man får åbenbart ikke meget for 350 kr. Heldigvis skulle vi ikke andet end at spise kartoffelmos og se syvende og afgørende kamp i Stanley Cup finalen.

• Store landskaber

June 25, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 10 °C

På trods af motellets ringe standart sov vi faktisk nogenlunde. Afgangen fra Grand Lake var i en helt anden kaliber end motellet. Solen skinnede over bjergene og søen. Luften var frisk og kun 7 grader. Smukt og sprødt.
    Turen gik ud af Rocky Mountains og ind i de ørkenlignende landskaber i Utah.
    På grænsen mellem Colorado og Utah, så vi Dinosaur National Monument. Undervejs blev chefen dårlig. En lille vandretur i 33 grader, var mere end hun kunne klare. Så hun gad overhovedet ikke finde dino-knogler. Det måtte jeg rode med selv, og hun fik dermed ikke glæden af de små forstenede muslinger jeg så på en klippe.
    Vi kørte til Flaming Gorge og slog lejr i Manila (Utah) sidst på eftermiddagen. Det gav os et fint afsæt til onsdagens etape mod Jackson Hole.
    Tirsdagen var en endnu en lang køredag i storslåede omgivelse. Bjerge, ørken og store vidder efterlod os helt målløse. Kæmpe stor oplevelse.

• Styr dig lige Wyoming!

June 26, 2024 in the United States ⋅ ⛅ 19 °C

Endnu en morgen hvor vi stod op før solen. Vi gik en lille tur, og så solen stå op over bjergene. Det var fint, for de næste mange timer var det overskyet.
    Vejen mod Jackson Hole i Wyoming var enormt fredelig, og der kunne gå 10 min mellem hver bil vi mødte. Omgivelserne var endnu engang imponerende. Sneklædte bjerge fulgte os de 333 km til Jackson Hole. Storslået og fantastisk - jeg er fan af Wyoming.
    Undevejs så vi en rigtig cowboy, en aktiv skovbrand, og store områder hvor skovbrande havde raseret.
    I Jackson ændrede stemning sig. Den gamle cowboy-by var tydeligvis stolt af sin historie, og turisterne må til lommerne hvis de skal overnatte i byen. Vi havde bestemt ikke råd, og kørte 48 km længere ind i dalen til Colter Bay, hvor vi havde booket en cabin.
    Wyoming har gjort et virkelig godt indtryk.
    Til aften spiste vi bison burger, og den smagte ikke andeledes end almindelig ko. Til gengæld var den dyrere.

• Forkælet i Grand Teton, Wyoming

June 27, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 12 °C

8.30 hvade vi klaret morgenturen, og kørte vi mod mod Grand Teton National Parks attraktioner. Parken er heldigvis en overskuelig størrelse, men det tog os alligevel over 8 timer.
    Udsigtspunktet Signal gav os view over Jackson Hole. Folk stod med kikkerter i håb om at se en bjørn, moose, ulv eller måske en bison.
    Vi var kommet sent afsted, så ved Jenny Lake var der ingen p-pladser. Til gengæld var der masser af kaos og kæmpe biler, så vi måtte vende tilbage senere på dagen. Området er lukket 7 mdr om året pga vinter, og når det åbner flokkes turisterne åbenbart.
    Næste stop var Moulstons Barn på Mormon Row. Den 130 årige gamle lade, med Grand Tetons i baggrunden, er et af de mest fotograferede motiver i USA. Jeg har set utallige smuke billeder herfra, så jeg fik et dask af historiens vingesus over at besøge laden selv - jeg elsker den slags. Desværre var der for mange skyer til at lave det perfekt billede.
    Sidste stop blev en vandretur til en bjergsø. Skiltene fortalte os, at der var både Grizzly og Sorte bjørne i området. Vi havde ingen bjørne-spray med, selvom vi faktisk havde lovet os selv at være bevæbnet med sådan én - men pyt - vi møder jo ikke en bjørn alligevel. SOM OM….. Lige pludselig så chefen fandme en sort bjørnemor, som gik rundt med sine to unger 15-20 meter fra os. Så kan det ellers NOK være, at vi gik rundt om os selv. En bjørn for helvede… chok.. tre bjørne…. panik.. wow… filme… frygt… liste… wow.. wow.. wow..
    Vild (og lidt farlig) oplevelse!
    Det var virkelig.. virkelig.. virkelig.. heldigt, at bjørnene var på den modsatte side af åen. Altså den side af åen vi skulle gå på, når vi skulle retur fra søen - uden bjørne-spray! For helvede da osse.
    Vi kom heldigvis tilbage med livet i behold, og med endnu en kæmpe wildlife oplevelse i bagagen.
    ….. og bjørne-sprayen? Den blev hurtig købt.
    Wyoming er bare for fed.

• Yellowstone dag 1

June 28, 2024 in the United States ⋅ ⛅ 4 °C

Natten bød på 5 grader, så der var meget koldt i en hytte uden varme. Godt vi havde jakke og lange bukser med. Afsted mod selveste Yellowstone kl. 6.30.
    Fem timer brugt vi på at se gejsere. Vi nåede at se tre i udbrud, og selvfølgelig inkl hovedattraktionen Old Faithfull. Morning Glory var nok den smukkeste oplevelse. Hele området sydede og boblede giftig. Halvdelen af hele verdens gejser-aktivitet foregår i Yellowstone. Parken ligger ovenpå verdens største supervulkan. Jeg kan love jer for, at der er foregår ting og sager i undergrunden.
    På vej mod næste stop Grand Prismatic Spring, så chefen endelig en bison. Den gik roligt rundt ved floden, og var skyld i en mindre trafikprop. Sejt!
    Grand Prismatic Spring blev set fra oven (klart bedst), og i overflade-højde hvor man nærmest kun kunne se damp og turister med deres røv-irriterende børn.
    Yellowstone er på størrelse med Sjælland, Lolland og Falster. Der er få veje, store afstande og ret mange turister - men det er endnu er bucket list oplevelse. Chefen har gennem det sidste halve år læst og planlagt, således at vi ikke overlader noget til tilfældighederne. Hun er den bedste.
    Vi har lavet vores egen fritgående “Midwest Big Five”, og vores nuværende count lyder således:
    Elk ✔️
    Sort Bjørn ✔️ og Grizzly… (gerne både Sort og Grizzly)
    Bison ✔️
    Bæver
    Rodeo

• Yellowstone og Cody

June 29, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 9 °C

Min aftensmad dagen før var dårlig. Så dårlig at jeg måtte knække mig i løbet af natten. Uff..
    Afsted mod endnu en dag i Yellowstone kl. 7.00. Vi ville gerne se flere Bisoner, og det skal jeg love for vi fik lov til, både i flok og meget tæt på. To Coyotes spadserede pludselig ved siden af vores bil, og vi var endnu engang helt oppe og ringe.
    Mud volcano, Yellowstones Grand Canyon og imponerende landskaber var dagens menu, og vi kørte meget tilfredse mod Cody. Yellowstone, og Wyoming generelt, har været en kæmpe oplevelse. Jeg er fan.
    Byen Cody blev grundlagt af Buffalo Bill Cody. Hotel Irma som vi bor på, byggede han og navngav efter hans yngste datter. Han boede der selv ofte, og det var på hotellet at hans kone odagede at han havde en affære. Det var vist lidt ubelejligt for den gode Buffalo Bill.
    Hotellet er holdt i ældgammel western stil, og man kan mærke historiens vingesus. Love it.
    Til aften gik vi på bryggeri, spiste pizza og så rodeo fra Cowboy Channel. Alt er som det skal være i Cody.

• Museum og musik

June 30, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 21 °C

Det blev den roligste dag indtil videre. Vi sov nærmest længe, og spadserede til Buffalo Bill Museum i nærheden af hotellet. Der lærte vi lidt mere om indianere, områdets wildlife og Buffalo Bill Cody.
    Efter en mexikansk frokost, var vi simpelthen nødt til at snuppe en middagslur. Måske var det de 33 grader som fik ram på os.
    Vi forsøgte at shoppe lidt senere, men vi havde ikke rigtig heldet med os.
    Uber-chaffør Ted (med danske aner) hentede os, I en kæmpe stor Ford F350 truck. Vejene er også kæmpe store, så der er ingen pladsproblemer. Ted fortalte, at det var fordi Buffalo Bill Cody insisterede på at en hestevogn skulle kunne svinge rundt uden problemer.
    Destinationen var The Cody Cattle Company hvor vi spiste og blev underholdt af country fra gamle dage.
    Det var en hyggelig aften, indtil de kammede over med overdreven patriotisme og hyldest af militæret. De er sgu lidt sære.

• Outlaws, musical og rodeo

July 1, 2024 in the United States ⋅ ☁️ 16 °C

Morgentur til museum Old Trail Town, hvor vi så gamle hytter fra wild west. Flere af hytterne havde haft besøg af både Butch Cassidy og “The Sundance Kid”. Jeg fik helt lyst til at se en masse gamle westernfilm.
    Efter den vellykkede shoppingseance (udbyttet er hemmeligt indtil sølvbryllup) var vi i teater, for at se musical om Buffalo Bills historie. Flere af skuespillerne var sandsynligvis fra den lokale highschool, og det var en fin oplevelse, men de kommer nok ikke til at optræde på Broadway eller i London.
    Og nu skete det…. vi købte hver en hat. Min skulle selvfølgelig være en Stetson. Man er vel lidt snobbet.
    Aftensmaden spiste vi i hotellets fine gamle restaurant, som har en stor bar i kirsebærtræ. Den fik Buffalo Bill foræret af den engelske dronning Victoria som tak for hans mange shows i London.
    Til aften havde vi vores rodeo-debut. Vi nåede ikke bussen, men heldigvis var Uber-Ted lige i nærheden og samlede os op. Så fortsatte vi snakken fra i går.
    Vi kom lidt for sent, og vi forstyrrede tilskuerne i den super patriotiske optakt. Det var en sjov og anderledes oplevelse. En rytter kom desværre slemt til skade og blev hentet af ambulancen. Hesten landede ovenpå ham, og der blev helt stille på stadion. .
    Rodeo varede 2,5 timer og vinden gjorde os kolde, for vi havde selvfølgelig ikke taget vores jakker med.
    Vi har været afsted i 9 dage, og vi har hverken mødt hjemløse eller sorte. Underligt.

• Fra Cody, Wyoming til Bozeman, Montana

July 2, 2024 in the United States ⋅ ☁️ 12 °C

Sent i seng er lig med dårlig søvn, men “the show must go on” som, Buffalo Bill Cody nok ville have sagt.
    Turen gik endnu engang igennem meget smukke veje i Yellowstone. Her så vi nogle af de attraktioner vi manglede, men det var ikke noget det kunne få vores puls helt op i det røde. Det kunne horden af turister til gengæld. Hold da op hvor var der mange latterligt irriterende turister - men ingen moose.
    Uden vi opdagede det kørte vi ind i vores næste kapitel - Montana.
    Landskabet ændrede sig en smule. Lidt større vidder og bjerge med sne på toppen. Der var pludselig markant færre biler på highway. Vi gjorde et stop på Chico Hot Springs, en varm kilde som blev brugt til noget spa-halløj med bassiner i 36 og 39 grader.
    Der er to årsager til at vi havnede i Bozeman?
    1 - Hvis man har set serien Yellowstone, ved man at Bozeman spiller en vigtig rolle for kvægfarmerne i Montana, og byen er ofte nævnt og besøgt.
    2 - Spotify fortalte mig, at stedet hvor flest personer hørte “min musik” var Bozeman. Jeg er hjemme.
    Motellet var totalt blæret, og byen oser af overskud, renlighed og ordentlighed. Selv de mobile netværk er bedre. Det virker nærmest som om vi er kørt ind i Canada.
    Vi spiste selvfølgelig på et bryggeri, og drak nogle dejlige IPA.

• Køredag gennem Montana

July 3, 2024 in the United States ⋅ ☁️ 18 °C

Bye bye Bozeman, hello West Glacier.
    Vi brugte hele dagen på kørsel på kørsel fra syd til nord, hvor vi skal bruge et par dage i Glacier Nationalpark.
    Vejret gennem Montana var ikke ligefrem clear blue sky. Det var nærmere alpe-vejr, som skiftede mellem solskin, regn og torden. Det tog udsigten fra os, og det var jo lidt ærgelig, selvom vi nok ikke har noget til gode på den front.
    Køreturen bød på bynavne som Jens, Jette, Big Arm og Hungry Horse til stor morskab for os. Vi kørte gennem et indianerreservat hvor de største vejskilte både stod på engelsk og et indiansk sprog med mærkelige bogstaver. Dejligt at de trods alt anerkender det oprindelige folk (efter de jagtede og slagtede dem).
    Undervejs på highway så vi omkring 50 kors fra dødelige trafikuheld. Det var en makaber påmindelse om at køre forsigtig.
    Ellers bød Montana på guddommelige beskeder på skiltene, Jesus Is lord og den slags religiøse propaganda. Bedst var dog en fyrværkeribod som hed “Hong Kong Harry’s Fireworks” - stærkt! Hvis jeg fejrede 4. juli, ville jeg helt sikkert købe krudt hos ham.
    Vores cabin i West Glacier var skøn. Vi vaskede tøj i vaskeriet og grillede pølser på vores porch. Regnen silede ned men aftensmaden var det bedste måltid indtil videre.

• Glacier Nationalpark, Logan Pass

July 4, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 10 °C

Vi stod op kl 05.00 for at slå de andre turister på den populære “Going to the sun road”. Næsen blev dog rekord-lang, da vi fik at vide at det krævede en tidsbestilling. Så vi måtte køre næsten to timer til den østlige indgang. Pyt… vi var jo allerede tidligt på fære alligevel.
    Turen var fyldt med smukke udsigtspunkter, selvom vi snart er svære at imponere. Desværre så vi hverken grizzly eller en moos, så chefen skulle trøstes lidt.
    På toppen ved Logan Pass var vi mega heldige at få en af de få p-pladser, så vi kunne vandre videre op i snelandskabet. Hvis min kiropraktor så, at jeg gik op og ned af sneen, er jeg sikker på at han aldrig ville behandle mig igen. Det er vist ikke terræn for folk som er tæt på en diskusprolaps. Dumdristigt.
    Vi var ret tæt på grænsen til Alberta, Canada. Nu går turen snart sydpå.
    BBQ på vores porch. Hvor hyggeligt kan det lige blive?
    Alt er godt - selvom vi begynder at savne drengene og deres kærester.

• Helena

July 5, 2024 in the United States ⋅ ☁️ 20 °C

God tid fra morgenstunden. Køreturen skulle kun tage fire timer. Farvel til den skønne cabin med porch. Den vil vi kigge tilbage på med glæde og længsel.
    Frokost stop i Ovando. En lille flække laaangt ude på landet. Cowboys og andet godtfolk var tilstede på spisestedet. Det var en sjov og meget autentisk oplevelse. Vi så hverken grizzly eller moose på turen, og det var nok sidste chance. Pokkers..
    Montanas hovedstad Helena var vores destination, og chefen havde booket os ind på et værelse i et fredet hus som snart runder 150 år. Sjov oplevelse at se dette gamle hus indvendigt. Der var virkelig mange værelser.
    Vores forventninger til Helena var større end hun kunne indfri. Den gamle guldgraverby var lidt stille. Vi fandt et tilsvarende stille bryggeri, for vi var faktisk også lidt stille. Senere spiste vi på en restaurant, hvor vi sad i baren og spiste fish tacos. Vi kan godt lide at sidde i baren. Vi lærte lidt om baseball og amerikansk fankultur, inden vi listede lidt tipsy hjem kl. 20.00. Dejlig aften.
    Halvdelen af ferien er gået. Humøret er stadig højt, og alt er godt, selvom min ryg stadig driller. Næste år er jeg bum-stærk og i topform.

• Livingston og Billings

July 6, 2024 in the United States ⋅ ☁️ 24 °C

Endnu en køredag lå foran os, ca. fire timer mod Montanas største by Billings.
    Ved middagstid svingede vi ind i Livingston. Vi smurte en hurtig sandwich og kiggede os lidt omkring. Byen bestod af gamle western huse, og stemningen var helt perfekt. Chefen shoppede lidt og jeg blev tilbudt at købe firearms. De er tossede de amerikanere.
    I Billings fik vi et fornemt, men lidt kedeligt hotel. De skæve overnatninger er egentlig sjovest.
    Vi kunne ikke rigtig finde et ordenligt downtown, og butikkerne var allerede begyndt at lukke, så shopping må blive en anden dag. Butikkerne gjorde dog sit til at overtale os til forbrug. Musikken sad nemlig lige i skabet, og vi sang begge med imens vi kiggede.
    De butikker vi nåede, var næsten allesammen genbrugsbutikker eller antik. Måske er Billings Montanas svar på Fakse Ladeplads.
    Til aften fandt vi et bryggeri. Hvem havde dog gættet det? Til gengæld er vi altid i seng kl. 21.00.
    Selvom det var lørdag aften var der næsrmest ingen mennesker i barer og på spisesteder. Ifølge bartenderen var det fordi at folk var taget på landet for at fejre 4. juli i en forlænget weekend.

• Hviledag i Billings

July 7, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 19 °C

Så blev det tid til turens første hviledag. Vi kunne ikke rigtig komme ud af sengen. Den tur vi havde planlagt, ville tage os fem timers kørsel. Det orkede vi slet ikke.
    Da vi havde spist på morgenmadsrestaurant, tog vi til lokale parker og et shoppingmall. Vi i et supermarked hvor man købte bland-selv af store tønder! Det passede faktisk perfekt til kundernes figur.
    Resten af dagen gik med planlægning af vores næste træk - i sengen på hotelværelset.
    Så inaktive har vi vist aldrig været før.

• Custers last stand

July 8, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 25 °C

Dagens køretur til Sheridan, Wyoming, var kun 1:45. Hvis man altså kørte den direkte vej.
    Vi skulle lige et smut forbi Battlefield of Little Bighorn. Det var på dette sted at General Custer og hans 210 mand blev alle dræbt, i slaget mod flere indianerstammer. Det største nederlag den amerikanske hær led i kampen om sletterne. Fedt sted, som er historisk vigtig for amerikanerne.
    Vi tog en længere vej gennem et cheyenne indianerreservat. Naturen var skøn, men husene, byerne og indianernes generelle tilstand er en helt anden - og deprimerende historie. Uf..
    Vi nåede også at besøge den mindre Rosebud Battlefield via “red dirt roads” ude på de store sletter.
    I Sheridan havde chefen selvfølgelig booket os ind på endnu et historisk fredet hotel. Sheridan Inn var fuld af historie, charme og lækkerhed.
    Vi nåede en meget kort tur i Sheridans butikker. Vores køretur varede nemlig over seks timer.
    Til aften besøgte vi den gamle Mint Bar og et par lokale bryggerier, inden vi faldt om af træthed (kl. 21.00 som sædvanligt)

• Devils Tower og Deadwood

July 9, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 29 °C

Endnu en køredag på de store sletter. Det er kæmpestore vidder, som bare bliver ved og ved. Utroligt at Cowboys og indinanere i det hele taget formåede at støde på hinanden.
    På vejen fra Sheridan til Deadwood, South Dakota, svingede vi forbi Devils Tower. Den er vist nok skabt af størknet lava, og forskerne er ikke rigtig enige om hvordan den er dukket op. Indianerne har en fantasifuld forklaring på årsagen, og Devils Tower er stadig hellig for dem. Da jeg stod for foden af den, kunne jeg egentlig godt forstå indianerne.
    Inden vi fik lov at parkere, holdte vi i kø i en time. Den trak altså tænder ud, men vi fik en dejlig varm vandretur rundt om stenen.
    Ved ankomsten til Deadwood gik det op for os at det er en gambling-by, og det har det vist altid været. Vores hotel er også et kasino.
    Vi gik downtown, hvor vi så teater på hovedgaden, og havnede efterfølgende på Wild Bill Bar, hvor den legendariske gunman Bill Hickok blev skudt. Han dannede par med Calamity Jane.
    Deadwood har en historisk hovedgade som er fredet. Udover dette er det en cirkus-by, med en masse turist-gøgl.
    Drikkepenge systemet stinker stadigvæk, og mange steder kan man ikke betale med applepay. De er sgu gammeldags.
    Til gengæld er maden hæslig.
    Alt er fint.

• Afslapning i Deadwood

July 10, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 28 °C

Chefen tog en svømmetur i hotellets pool fra morgenstunden. Jeg holdte vagt, da jeg ikke var klar til svømning. Min ryg klarer det efterhånden udemærket, og den største udfordring er de afledte gener i ben og fod.
    Shoppingdagen gik ikke helt som planlagt, så derfor tog vi til nabobyen Lead. Der stod det endnu værre til. Deadwood er cirkus-by og Lead er død-by. I morgen må vi nok til Rapid City, for at få de nødvendige varer.
    Det var en varm dag, og vi har ikke lavet meget. Nogen ville sige, at det netop er dét ferie handler om. Måske har de ret.
    I turistinformationens gæstebog skrev chefen en note. Hilsnerne bestod af en masse US-folks, én canadier og et par fra Århus.
    Vores dag gennem tv-landskaberne bød på interview med Mette Frederiksen og Peter Schmeichel. Danmark trækker åbenbart i os.
    Alt er stadig godt, men mætningspunktet nærmer sig. Vi er startet på afvæning af frituremad, og måske endda også snart hyggelige barer… Men det er eddermandme svært når de spiller den helt rigtige musik. På en støvet bar i Downtown Deadwood spillede de Eric Pasley - ham har vi talt med. Vi grinede stort. Vildt sjovt! (billede fra 2021 er vedhæftet)
    Vi spiste mexikansk til aften. Ingen friture, bacon eller cheddar. Til gengæld magert kød, grøntsager og en fantastisk margeritha.
    Vores udbytte af besøg kasino, var desværre helt til grin. Vi forstod intet af deres slot machines. Vi må nok arbejds for vores penge

• Shopping og seightseeing

July 11, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 31 °C

Vi lå i sengen 9,5 timer. Måske er det snart på tide at tage sig sammen.
    Vi skulle have tøj til vores sølvbryllup, og havde behov for er større udvalg end Deadwood kunne præstere (det var nu ganske flot). Chefen fandt min nye yngligsbutik Boot Barn, som lå i Rapi City. Så fik vi jo også set den by, som har et helt særligt kendetegn. En skulptur af alle USAs præsidenter står i byen i korrekt størrelse.
    Det var kun mig der handlede, så chefen havde noget til gode. Turen hjem til Deawood gik gennem Black Hills. Fin tur.
    Vi besøgte det lokale bryggeri, og spiste mexikansk på vores eget hotel-kasino-spillested. Vi hørte endelig lidt livemusik, men det var tå-krummende pinligt. Måske det dårligste vi nogensinde har hørt. Jeg har hørt pensionerede kroater på Krk synge bedre!
    Chefen slog i øvrigt rekorden i dag. Hun var i en butik i næsten en time, og jeg ventede…. i…. meget…. lang…. tid.

• Badlands National Park

July 12, 2024 in the United States ⋅ ☁️ 36 °C

Farveller Deadwood.
    Temperaturen var skyhøj, så der var selvfølgelig kun én rigtig ting at gøre. Kør mod ørkenen.
    I Badlands (turens 5. national park) ventede er os en lidt anderledes oplevelse. Et landskab som kunne stamme fra en fremmed planet. Parken har vist også været lokation til en science fiction.
    Vi så da heldigvis både bison, præriehunde og græshopper på størrelse med mus. Vi kunne næsten høre dem ramme bilen.
    Jeg forsøgte at lokke hende den rødhårede ud af bilen til fine billeder, men det nægtede hun da temperaturen ramte 40 grader, og stemningen blev som Texas. Brutal varme.
    Vores hytte i Wall (på hovevejen) havde heldigvis aircon og var mægtig hyggelig, så hun blev hurtigt sig selv igen. Hun har virkelig været god til at finde fede overnatninger. Gad vide hvad banken vil sige når vi kommer hjem.
    Vi må prøve Badlands igen i morgen inden stege-timerne. Der er ret varmt på landet i South Dakota!

• En afslappende dramatisk dag

July 13, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 27 °C

Vi stod op kl. 05.00, efter en elendig nattesøvn. Aircon og fan i loftet skabe en larmende storm.
    Badlands skulle besøges ved solopgang, men da vi kørte satte regnen ind, og vi kørte hjem igen. Senere vandrede op og ned af de små særlige små bjerge. Det var meget varmt sagde hun, og blev efterfølgende i bilen med aircon. Jeg gik derimod på jagt i ørkenen efter rattlesnakes, dem er der eftersigende mange af, men jeg har endnu ikke set sådan en bandit. Men endelig…. endelig så jeg én. Den gemte sig i et hul (de kan ikke lide alt for voldsom sol), og jeg filmede nervøst imens jeg blev bidt af hestebremser. Jeg var faktisk pænt nervøs, for den kiggede lidt ondskabsfuldt på mig. Pulsen kom virkelig op.
    Jeg skyndte mig tilbage til bilen og viste stolt videoen og billeder af den vaskeægte rattlesnake. Optagelserne viste dog, at den var en skrubtudse. Jamen for helvede da osse… sikke en bad boy jeg var!
    Vi kørte hjem til middagslur, indkøb og præsidentielt drama, da Trump blev skudt i øret. Medierne gik fuldstændig i selvsving, men den lokale by var såmænd meget rolig.
    Det vigtigste på dagen, var at jeg købte nye bånd til mine cowboyhatte. Hvor sejt var det lige? Jeg er blevet lidt pyntesyg med alderen.

• Mount Rushmore

July 14, 2024 in the United States ⋅ ☁️ 32 °C

Vi startede dagen med en absolut hæslig morgenmad på en lokal restaurant. Pandekagerne og de smørstegte bløde brød, gav os alt den næring vi behøvede, til turen gennem den sidste del af Badlands. Masser af bison hilste os farvel, og enkelte blokerede vejen, så vi ikke kunne passere.
    Jeg fik endelig set en rattlesnake. Det var godt nok et roadkill, men jeg måtte alligevel stige ud af bilen, og tage et billede af den. Føj for satan et skræmmende dyr. En god rattlesnake - er død rattlesnake.
    På vej ud af Badlands blev det blæsevejr, og jeg blev angrebet bafra af en vindheks. Det var en nasty boy med pigge. Vi havde lige gået i vandresandaler i et område med rattlesnakes, så min krop var allerede i survival mode inden vindheksen ramte mig. Chefen trøstede mig selvfølgelig - not! Hun var flad af grin, og det var lige før jeg tømte ryggen midt på rastepladsen.
    Næste stop var Mount Rushmore, hvor amerikanernes nationalfølelse igen var helt oppe og bimle. Vi hørte nogle som mente, at Trump burde have en plads ved siden af Washington, Jefferson, Roosevelt og Lincoln. De der MAGAs er helt væk.
    Dagens overnatning var i et meget hyggeligt telt. Du læste rigtigt. Et telt i skovområdet i bjergene inkl. wildlife, bugs and shit. Helt uden aircon.
    “Under canvas” er teltophold som findes 12 forskellige steder i nærheden af nationalparker. Man kan vel kalde det glamping.
    Hende den sødeste, synes jeg skulle vågne i telt på min fødselsdag. Det håber jeg virkelig at jeg gør.

• Uvejr i Custer

July 15, 2024 in the United States ⋅ ☁️ 27 °C

Jeg overlevde teltet i naturen, og vågnede op til dejlig frisk bjergluft. Chefen sørgede for yoghurt med frugt til morgenmad.
    Vi kiggede os lidt omkring i Keystone, som er en udpræget turistby, hvor man kan købe uendelige mængder af kikset tøj, og ubrugelige ting hvor der står Mount Rushmore på. Det er præcis samme koncept som mange andre steder - bare med en anden attraktion. De midlertidige Trump-pavillonerne er dog mest populære i øjeblikket. Skørt og uintelligent.
    Turen i dag gik igennem Custer State Parks wild life loop. Vi så æsler, pronghorn, bison og præriehunde, men det var egentlig ikke noget der kunne imponere os. Sikke en amatør-park. Vi savner efterhånden nogle alligators, som kan få vores puls op.
    Vi indlogerede os i byen Custer, som er opkaldt efter General Custer - I ved, ham som døde i The Battle of Little Bighorn.
    Alt i alt en ret udramatisk fødselsdag, indtil vores middelmådige mexikanske måltid fik et dramatisk twist. Pludselig startede et vildt uvejr, med hagl på størrelse med isklumper, som fygede hen ad gaden. I et kvarter regnede det med isklumper. Voldsomt - og efterfølgende skulle vi gå 20 min hjem. Det klarede vi uden katastrofer. Holy shit….

• Crazy Horse Monument

July 16, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 20 °C

Tempoet var helt nede, og de mentale forberedelser til hjemturen er begyndt. Vi savner dem derhjemme.
    En undersøgelse af bilen afslørede små buler på taget og køleren efter is-klump-stormen aftenen før. Billigt sluppet Avis! Godt vi er forsikrede.
    Vi besøgte Crazy Horse Monument, som er en ufærdig skulptur hugget ud i et bjerg. Den er påbegyndt i 1940’erne, og er nok ikke færdig i vores levetid. Vildt imponerende historie om initiativtageren, idéen, og hyldesten til det oprindelige folk. Amerikanerne er gode til hyldester, museer og det sentimentale. Fed oplevelse - af et vanvittigt projekt.
    Derefter kørte vi bjergkørsel på Needles Highway. Jeg var lidt skeptisk, men måtte indrømme at det var en køretur i et helt særlig bjerglandskab. Vi gik en tur omkring Sylvian Lake, som er kustigt skabt på toppen af Black Hills.
    Til aften lavede vi mad selv, og drak et glas mælk - not. Vi shoppede i Custer downtown og spiste en elk burger og bison mørbrad. Hell yeah. Først bagefter huskede vi, at vi jo er veganere. Oh well, vi prøver igen i morgen.