• Ho Chi Minh City (do 9 april)

9. april, Vietnam ⋅ ☀️ 34 °C

Vandaag toegekomen in Ho Chi Minh City... Wat - Een - Stad! Bijna evenveel inwoners als België maar 15 keer kleiner in oppervlakte. Zot, echt zot maar ook modern da's toch mijn eerste indruk.

Op de luchthaven 45 min. aangeschoven aan de immigratie en slechts 1 vraag gehad, normaal ondervraagd men mij beter, ik zie er precies niet meer zo gevaarlijk uit 😜
    Een Vietnamese SIM kaart gekocht en wat dollars gewisseld tegen een vreselijke slechte koers maar ik heb graag wat cash als ik ergens toekom.
    Meteen een Grab taxi genomen vergelijkbaar met Uber bij ons. Èèn uur gereden over 8 kilometer in de spits; prijs 4,5€.

Mijn eenvoudige accomodatie ligt in een super drukke buurt maar zo heb ik het graag. Even paniek want toen ik het hotel wou betalen marcheerden mijn 2 betaalkaarten niet. Ik heb nog een derde bij die ik kon proberen maar Any van het hotel stelde voor om via de smartphone te betalen wat gelukkig ook lukte; ok, ik moet al 2 nachten niet op straat slapen.
    Even later toch ook cash kunnen pinnen in een ATM. Tis toch altijd spannend om aan geld te geraken op avontuurlijke reizen.

De gelukte "get cash operatie" direct gevierd met 2 Tiger pintjes; prijs 200.000 Dong, omgerekend 6,6€. Veeeel en veeeel teveel maar het was dan ook in een toeristenstraat.

Na een vlugge douche iets gaan eten in een "zijstraatje"; rundvlees met groenten, frietjes en 2 pintjes voor de aangename prijs van 4.8€.

De toeristenstraat (Beer Street) dan; ik had dit al eens gezien in Cambodja maar dit was van een gans andere orde. Niet heel lang, 150 meter misschien maar veel neon lichtreclame en keiharde muziek, tegen elkaar op. Het draait hier om eten, (veel) drinken en... tattoo laten zetten, zoveel tattoo shops hier.
    Iets gaan drinken in een sportsbar waar Vlaamse koers op groot scherm vertoont werd.

Later dan gepland gaan slapen want ik kijk mijn ogen hier uit! Morgen vroeg op voor een lange toeristische stadswandeling.