• Reisdagboek zaterdag 2 mei

May 2 in Vietnam ⋅ ☁️ 32 °C

Vertrokken om 8:30 met de scooter. Ik huurde bij dezelfde firma als vorige keer en kreeg nu aan dezelfde prijs (7€) ne splinternieuwe met alarmsysteem.

Eerst rijd ik richting de "My Son" tempels, allè de overblijfselen ervan. Ik heb een tocht van anderhalf uur voor de boeg maar besluit om het nog wat langer te maken door van de grote drukke weg af te gaan en kleinere wegen te nemen, een verademing, kleine betonbaantjes door het platteland en overal liggen de rijstkorrels op de straat te drogen, ik kan er net omheen met de scooter maar soms ook niet. ChatGPT heeft mij geleerd dat je er met de scooter dan gewoon overheen mag rijden.

Aangekomen bij My Son en met een ellentrik karreke via een betonbaan de natuur in, dan nog even stappen en aangekomen bij wat overblijfselen van waarschijnlijk ooit hele mooie gebouwen en tempels waren maar die nu volledig in verval geraakt zijn. De ligging in de natuur is mooi maar voor de rest kan het mij maar matig bekoren. Ik heb het al geschreven, als je al zoveel moois in de wereld gezien hebt dan durven sommige bezienswaardigheden wel wat tegenvallen. Ik heb op onze Cambodja reis al een aantal super mooie tempels bezocht; ik heb in Guatemala al 2 keer de Maya site in Tikal bezocht; hiermee vergeleken is deze site echt maar niets in mijn ogen.

Dus snel doorscooteren naar Hoi An, een "must do" bestemming in deze streek.
    Hoewel mega toeristisch, over de koppen lopen, vind ik het er wel best heel leuk.
    Het historische centrum heeft veel oude huisjes en is UNESCO beschermd. Wel zit in elk van die huisjes een winkel, een kunstgalerie of restaurantje.
    Ik dwaal wat meer weg van het centrum en ga een beef curry eten in een gewoon restaurantje, super lekker alweer en samen met een lemon juice nog geen 7€ betaald.

Ik had nog wat scooter plannen in de streek oa. naar een mooi strand maar besluit dat het ok is voor vandaag, nog een uurtje rijden naar mijn appartementje en wat genieten van het zicht vanop het 35e verdiep.

Na een doucheke nog even in het donker het strand op en vidochat met thuis. Onderwijl krijg ik van een plus 75-jarige onder mijn kloten omdat ik op de zijkant van 2 zijdelings gestapelde en vastgeketende verhuurstranstoelen zit. Hij gaat weg maar blijft mij vanop afstand de hele tijd int oog houden hè; ik mag van het chattende thuisfront de man niet uitdagen door weer te gaan zitten 😁
    Wel man, moest ik morgen ne strandstoel willen huren zal het zeker niet bij jou zijn.

Maar morgen vertrek ik hier en ik weet nu al, tzal niet van harte zijn. Tis niet dat de stad mijn hart gestolen heeft zoals een aantal andere plaatsen op de wereld dit wel al gedaan hebben, maar hier was ik toch wel heel graag. Het is een "combi van" denk ik, combinatie van strand, zee, vakantiesfeer, mooi appartement, zelf eten kunnen maken, enz.
    Ik ben heel graag in de natuur maar op plaatsen als deze ook heel graag aan de zee.