Reisdagboek maandag 4 mei
May 4 in Vietnam ⋅ ☁️ 25 °C
Ik heb er een nachtelijke treinreis van zo'n 700 kilometers opzitten, en dit was voor mij de eerste keer nachttrein. Super goed meegevallen in een coupé met 4 slaapbedden tesamen met een Australisch en een Canadees meisje en een Zuid-Koreaanse jongen waarvan we een Koreaans geldbriefje cadeau kregen. Als tegenzet bood ik een slok vodka van mijn klein flesje aan maar niemand had er blijkbaar zin in.
Na een uurtje of 3 heen en weer schommelen begonnen mijn oogjes al toe te vallen.
De ganse nacht vrij goed geslapen, eigenlijk zalig want als ge efkes wakker word, valt ge door het heen en weer gewieg direct terug int slaap.
Om 7 uur dan opgestaan en rustig wakker worden zoals ook mijn mede-coupé-reizigers die geen van allen ochtendmens zijn denk ik.
Stipt om 9 uur zit ik al op een terrasje net buiten het station, eventjes het gedoe uit en genieten van een gember/limoen/honing thee en appelsiensap. Tis friskes op het terras, 22 graden en wat wind. Ik zit precies in een wat ander klimaat en 30 graden halen zal moeilijk worden.
Grab nog naar mijn verblijfplaats en om 11 uur was ik al op mijn eenvoudige proper kamer met terrasje; uitgepakt en toch nog een dutje gedaan. Hier ben ik nu in een kleinschalig homestay hotelletje maar wel met een klein zwembadje (dat ik uiteindelijk niet ga gebruiken, geen tijd voor gehad 🙄)
Wel direct de deur naar balkon open gezet want het rook hier naar Mr Proper maal 10, erover dus en altijd opgelet dan want is misschien om geuren te maskeren (bleek uiteindelijk niet zo).
Op de middag hier in de homestay iets gegeten en wat reisverslagen afgewerkt. Dan douche en naar het centrum want in zit weer een beetje aan de rand, da's meestal het goedkoopst 😉.
Hier kan je een bootje met roeier huren om langs de hoge kalksteenrotsen te varen. Het is al 17 uur en dus weinig beweging, de meer dan 100 kleine bootjes liggen er werkloos bij.
Morgen ga ik ook zo'n boottocht maken maar een eindje van hier waar het nog mooier zou zijn.
Ik drink nen bia aan het water, ga een heel lekkere pizza eten (met dank aan de goede reviews) en keer op tijd te voet terug naar mijn hotel, morgen vroeg opstaan en drukke dag.Read more