• Reisdagboek vrijdag 8 mei

May 8 in Vietnam ⋅ ☁️ 31 °C

Vanmorgen weer vroeg op, 5:30 😴. Om 6:20 sta ik op straat en even later pikt een taxi mij op om mij naar het buskantoor te brengen. Dit was inbegrepen in de 10€ die ik betaal voor de rit van Hanoi naar Ha Giang, een 300 kilometer. We zijn uiteindelijk maar met 2 passagiers in een luxe minibusje van 12, hoe kunnen ze hier winst op maken?
    We vertrekken stipt om 7 uur, ik dommel in en hopla tis ineens al 9 uur, tijd voor een eerste "pisstop".
    Het was weer ne vlotte chauffeur maar het zijn professionals dus niet teveel mee naar de baan kijken. En toch... Op zeker moment zit er nen tegenligger op ons vak en die probeert 2 bussen voorbij te gaan... Lukt niet dus gewoon alleman even in de remmen en er is geen probleem, ik zeg het, professionals.
    Checkin hotel reeds om 13u maar ondanks dat zit het niet goed in mijn koppeke. De volgende 3 dagen hier hadden èèn van de hoogtepunten van de reis moeten worden maar er wordt 3 dagen regen voorspeld. Regen, bergwegen, moto... niet de beste combinatie. Ik ga uiteindelijk iets eten maar kruip vroeg in mijn bed; een goede nachtrust zal misschien ook wat rust in mij brengen.