• Urban in Barbara

USA Road Trip

California-Arizona-Utah-Nevada-California. Unscheduled Mexico.
Almost 8000 km.
With a BMW 430i. And Chevrolet Tahoe.
Woohoo.
  • Mornin'

12 settembre 2018, Stati Uniti ⋅ ☀️ 22 °C

Sveže popražena 😎 Dnevi slabih kav so mimo! 😁

• Park #9: Sequoia (prvič)

12 settembre 2018, Stati Uniti ⋅ ☀️ 17 °C
  • Park #9: Sequoia (drugič)

12 settembre 2018, Stati Uniti ⋅ ☀️ 22 °C
  • "Room service"

12 settembre 2018, Stati Uniti ⋅ 🌙 15 °C

Ni bila sicer klasična sobna postrežba (za tisto nimava 😆), je bila pa dostava Domino's pice v sobo motela 😃

• Dan 20

12 settembre 2018, Stati Uniti ⋅ 🌙 14 °C

Po današnjem dnevu pa komot lahko rečeva, da najin avto sploh ni tako zelo velik. Razlog za to so pa ogromne, res ogromne, sekvoje, ki sva se jih nagledala v Sequoia National Parku. Le za hipec sva bila še v enem parku, in sicer Kings Canyonu. Na žalost naju je čas preganjal, zato si kaj več kot le ene sekvoje in izhoda iz parka tu nisva uspela ogledat in poslikat. Ampak nima veze, ogled parka sekvoj je najinim željam popolnoma zadostil in jih celo presegel. Aja, temperatura pa nikakor ni bila pod 0, nikoli. Prijetno toplo je bilo. Interneti so tokrat pribijali.

Ko sva po spletu iskala ideje kaj vse dat v plan potovanja, park sekvoj ni bil ravno na vsakem spisku, kot je bil to npr. Monument Valley. Zato tudi, vsaj jaz, nisem pričakovala nekaj posebnega. Madonca, kako zelo napačno mnenje sem imela. Če se naju vpraša, je park obvezno treba uvrstit na seznam ogledov. Prej bi spustila Death Valley, kot park Sequoia. Oziroma. Ne, ne bo držalo. Ne, vse je treba videt :D

Prva postojanka v parku je bil ogromen kamen za cesto, reče se mu Tunnel Rock. Ker je pač na ogromne kamne treba splezat in se gor slikat, se je to storilo tudi tokrat. Le da, buča jaz, nisem še uspela obut pohodnih čevljev in sem gor lazila v natikačih. Ampak je šlo :D Natikači so bili sicer čisto umazani od prahu, stopala in gležnji pa ostali celi.

Info centre zdaj že kar po defaultu spuščava, saj si vse info pridobiva že prej, oz. se znajdeva z mape in časopisa, ki ju dobiva ob vsakem vstopu v park. Šla sva direktno do skale Moro Rock. Do gor naju je čakalo 350 stopnic. Ja, bilo je zaribano. Ampak kot še vedno do zdaj, vredno, razgled na vrhu je "za dol padet". 360-stopinjski, kdo nebi dal teh nekaj kalorij in porabljenega kisika (na poti gor res dihaš kot pes) za nekaj tako zelo lepega. Pot naju je vodila naprej do 2. pohodne trase, Crescent Meadow. Ravno prav dolga, dobre 3 km, trasa okoli jase, za katero sem prepričana, da je spomladi čudovita. Danes res ni bila, saj je trava od vročine požgana. Ni pa ta trasa edino, pot vodi namreč tudi čez gozd velikanov - Giant Forest. Tu sva videla nešteto sekvoj. Od takih majhnih pa do tako zelo visokih, da že težko glavo toliko nagneš, da vidiš celo krošnjo. Če dobro pomislim, majhnih niti videla nisva, to očitno raste kot plevel. Brez biti tree hugger (objemalec dreves) logično ni šlo, saj debla kar kličejo po tem, da jih objemaš :D Toliko, da vidiš, da tvoj razpon rok niti 10% obsega ne pokrije. Jap, kar zanimivo. Veliko debel ima tako velik obseg, da imajo znotraj že votline, v nekatere se lahko spraviš in to cel, pokonci. Je pa treba malo pazit, da ni notri slučajno kak medo, ki drema :) V vsakem parku oprezava za medvedi, pa nisva srečala še nobenega. Sva pa danes videla svizca. No, jaz sem videla kosmato premikajočo žival sive in rjave barve, Urban pravi, da je bil svizec :D

Po vrnitvi na izhodiščno točko sva si privoščila malico. Sedla sva na deblo podrte sekvoje in jedla. Bila sva skoraj sama. Popolno. Medo tudi tokrat ni prišel, očitno mu salama več ne diši :)

In potem sva šla do najbolj pričakovanega mesta, podrte sekvoje, čez katero se lahko zapelješ - Tunnel Log. V vrsti pred nama sta bila 2 avta. Jap, tu je navada, da se čaka, da vsak naredi fotko. Je pa lepo narejena obvozna pot za tiste, ki so tu že 14. in jim to ne predstavlja nekega navdušenja več. Midva sva bila prvič in se, seveda, morala slikat. Avto pred nama odpelje, midva zapeljava spodaj. Vse sva že bila zmenjena: Urban vzame stojalo, jaz fotič. Stojalo postavljeno, avtosprožilec nastavljen, fotič namonitran. 10 sekund časa, da stečeva nazaj do avta, stopiva na prag, narediva pozo in smileeee :D Ponoviva vajo in nato prepustiva navdušenje tistim za nama.

Ok, bom odkrita in povedala, da sva se šla slikat dvakrat pod ta hlod :D Prvič na poti do tiste trase in potem še za nazaj. Prvič so bile fotke kar nekaj, ker se nisva v naprej zmenila kako in kaj :D En je stal tako, drugi tako, ena vrata odprta, druga zaprta. Ne ne, to ne bo šlo, mora bit lepa fotka :D Na srečo v drugo sploh ni bilo pretirane gužve in sva lahko ponovila. Tokrat je pa ratalo ;)

Nujni postanek je bil še pri sekvoji z največjim obsegom, General Sherman Tree. Ta sicer ni najvišja, "le" 84 metrov oz. toliko kot 21-nadstropna stavba, ima pa drevo največ lesa. Torej, njegov obseg je ogroooomen. Predvideva se, da je drevo staro 2200 let. Le koliko medotov je že objemalo to drevo ;)

Zapeljala sva se še do jezera Hume. Prijetno toplo. Zdaj pa proti motelu.

Eden izmed nakupov tega potovanja so bile superge Skechers. Kako zelo vesela sem, da sem si jih privoščila. Pohodni čevlji, ki jih imam, so udobni, vendar sem se do zdaj po večini vedno preobula, ko sva z obiskom parka zaključila. In tudi tokrat. Plan je bil obut papuče, pa sem imela stopala zaradi vsega peska in prahu tako svinjska, da me verjetno v motel nebi spustili. Zato sem se preobula v Skecherke. Omg, kakšno olajšanje. Kdor jih še nima, predvsem punce (moški modeli so bolj tako tako), hitro v nabavo ;) Kot da bi hodil po oblaku :D

Področje sva zapustila čez izhod parka King Canyon. Kot sem že napisala, je za ta del zmanjkalo časa. Večina tega parka je čisto na drugem koncu, ker sva pa imela check-in danes le do 22. ure, in pa motel 350 km stran, sva se raje odločila za spanje ;)

Pot do prenočišča pelje čez mesto Fresno, do tja vodi cesta, kjer je omejitev okoli 100. Kar naenkrat pa vse stoji pred nama. Nesreča :/ Preverim Google Maps, na relaciji 300 metrov pokaže 4 znakce za nesrečo. Pojdiva midva na okoli. Našla sva eno obvozno pot, naredila sva 20 km več in vzelo nama je cca. 30 minut več. Ampak, kaj je bilo? Peljala sva se čez naselje Avocado. In kaj tu goijo? Avokade! In kakšni ogromni nasadi so to. Očitno imajo vsi lastniki parcel kar zraven le-teh tudi svoja bivališča. Videla sva par takih, da sva že skoraj prišla do ideje, da ostaneva v ZDA in se vrževa v posel z avokadi. Ker jih pa Urban ne mara, se bova raje vrnila v Slovenijo ;)

Dolgo pot sem ponovno izkoristila za pisanje objave. Prvo se je bilo pa treba dokopat do laptopa. Ker imava zdaj avtobus, se moram do kufra dobesedno sprehodit :D Jap, naredim par korakov iz sovoznikovega zica do zadnjega konca :D

Jutri nadaljujeva z vožnjo po obalni cesti California Highway 1, peljala se bova čez Santa Barbaro. Kdor ni gledal serije, je slab! :D

• Santa Barbara

13 settembre 2018, Stati Uniti ⋅ ☀️ 25 °C
  • Dan 21

13 settembre 2018, Stati Uniti ⋅ 🌙 28 °C

Prebudilo naju je glasno oglašanje galebov. Tisti, ki veste: mačke mijavkajo, krave mukajo, galebi kaj? :D

Torej, prebudilo naju je "rjovenje" galebov. Spala sva namreč čisto ob morju, v kraju Morro Bay. Ker danes nisva imela nič posebnega v planu, sva spala malo dlje in se po check-outu odpravila do morja. Tam sva se opremila s kavo in zajtrkom in se sparkirala za klopco v parku zraven skale Morro. Skala je bila nekoč aktiven vulkan, na način kot je zdaj, se je oblikovala 23 miljonov let nazaj. Baje, da se je vulkan zaštopal ;)

Za zajtrk si je Urban privoščil croissant (rogljiček) s šunko in švicarskim sirom. Ja, Američani poudarijo, da je sir švicarski. Jaz sem pa jedla zavitek imenovan Bear Claw. Sladka zadeva iz listnatega testa, filana z madljevim nadevom, včasih dajo not še rozine. Na veliko srečo jih tokrat ni bilo. Dobro, le presladko.

Tisti, ki ste gledali Friendse, se sigurno spomnite dela, ko je Ross iz mesta Atlantic City prinesel bonbončke Salt Water Taffy, Phoebe jih je pa takrat poskusila prvič. In rekla: "What the mother of crap is up with this stuff? Is it gum, is it food, what?" Če prevedem: "Kaj za hudiča je to za ena stvar? Je žvečilka, je hrana, kaj točno je?" In ja, midva sva imela podoben odziv. Zadeva je kar nekaj, sploh ni dobro. Jaz sem ga še nekaj časa goslala po ustih, ker pa ni in ni šlo nikamor, nato izpljunila :)

Čez celo področje ceste California 1 opazujeva ogromne nasade limon, limet in pomaranč. Opazila sva tudi zelo veliko gredic z jagodami, ki pa sigurno niso tako dobre kot tiste iz Krškega ;) Poleg vseh dreves s sadjem imajo pa tudi zelo veliko njiv z zelenjavo. Iz avta, takole na daleč, je videti kot zelje :) Pa veliko Mehičanov se tu sprehaja ... :D

Kočno sva prispela do Santa Barbare, juheej :) Kot pričakovano je tu polno palm, fletnih pobov in galebov. Še enkrat, verjetno zadnjič, sva se umila v Tihem oceanu in se odpravila dalje. Brala sem o Los Angelesu in vsakodnevni gužvi. Pa ne vem, ko sva v štartu tu bivala 4 dni, je ni bilo spet toliko. No, saj je bila, ampak vedno le kot tekoča kolona. Danes sva se peljala pa po obvoznih cestah. In ja, te so zabasane kot štoflc v flaši, čeprav so 5 ali celo 6-pasovnice. Še dobro, da imava avtomatika ...

V kraju Pomona, nekje 50 km vzhodno od Los Angelesa, kar naenkrat na kontra strani zmanjka prometa. Wait, what, kam so šli vsi avti, še prej so tako kot mi na tej strani stali v koloni. In se pripeljemo mimo kraja zločina. Počez avtoceste (no, dveh pasu) vidiva parkiran policijski avtomobil, policist se počasi spravi ven. Hodi naprej in se skloni. Potem pa najprej vidiva ogromno škatlo in njega, ki jo nosi. Nekdo je zgubil TV :D Ampak le škatlo, hehe :D Škatlo je, meni nič tebi nič, policist vrgel dol z avtoceste. Saj je prej pogledal, verjetno spodaj ni bilo nikogar oz. ničesar. Upam :D Čeprav je ogromno tabel, ki opozarjajo, da je odlaganje smeti kaznovano s 1000 dolarji, ljudje še vedno delajo nesnago. Je pa čisto možno, da je tokrat ta škatla odletela kakemu tovornjaku s kasona. Vseeno: nesnage.

Na poti sva se peljala še mimo osvetljenega in z avti polno zaparkiranega štadiona. Ko sva bila že prepričana, da gre za bejzbol tekmo ali tekmo ameriškega nogometa, naju je presenetila okrogla žoga. Igrali so naš nogomet, soccer po njihovo. In tekma je bila polno obiskana. Pravo presenečenje, saj večina Američanov niti ne ve, da obstaja še kak drug football.

Za danes je to to, jutri pa dalje. Nočko ;)

• SLOVENIJAAA!!

14 settembre 2018, Stati Uniti ⋅ ☀️ 28 °C

Brez košarke pač ne gre 😀

• Dan 22

14 settembre 2018, Stati Uniti ⋅ 🌙 22 °C

Danes je padla 10-ka. Obiskala sva namreč 10. narodni park in s tem tudi zaključila obiske le-teh. Dovolj za tokrat. No ja, lažem, nikakor ni dovolj, le najino potovanje se bliža koncu.

Kot zadnjega sva si ogledala park Joshua Tree. Park se imenuje po drevesih, ki tu rastejo. In kako zelo nenavadna so. A je to drevo, ki želi bit kaktus ali je to kaktus, ki bi si želel bit drevo? Odločila sva se za drugo možnost, kaktus, ki bi rad bil drevo :) Ampak je očitno drugo ;)

Najdemo jih le tu, v puščavi Mojave v Kaliforniji in nekaj malega v Arizoni, in nikjer drugje po svetu. Ime so jim določili Mormoni, ki so tu migrirali v sredini 19. stoletja in sicer so jih poimenovali po svetopisemski figuri Joshua, slovensko Jozue (jap, wtf). Ta je bil Mojzesov pomočnik. Baje, da jih je oblika dreves spominjala na položaj Joshue med molitvijo s stegnjenimi rokami v zrak. Šlo naj bi za neko zgodbo iz Svetega pisma.

V prvih 10-letih zrastejo povprečno 7,6 cm/leto, potem pa le še 3,8 cm/leto. Najvišja se razpotegnejo tudi do 15 metrov. Cvet je lepe bele barve, videla pa nisva nobenega, saj cvetijo od februarja do aprila. Starost dreves je zelo težko določit, saj nimajo starostnih krogov, kot npr. hrast. Določi se lahko le na podlagi višine dreves, takole "na uč" je življenska doba okoli 150 let, tista najvišja pa naj bi dosegla celo 1000.

V parku je na višini 1500 metrov tudi super razgledna točka, kjer se lepo vidi San Andreas Fault (prelomnica Svetega Andreja). Je ena izmed najbolj nevarnih tektonskih prelomnic, saj na njej živi ogromno ljudi. Poteka namreč čez Kalifornijo, povezuje pa pacifiško in severnoameriško ploščo, v dolžini 1300 km. Tu je narejenih ogromno raziskav v zvezi seizmologije (veda o potresih). Na prelomnici je vsakih 22 let potres z magnitudo vsaj 6, zadnji je bil leta 2004 v mestu Parkfield. Eden največjih je še vedno tisti iz leta 1906. Z magnitudo 7,9 je uničil 80 % San Francisca, umrlo je več kot 3000 ljudi. Predvideva se, da se naj bi tako uničujoč potres ponovil vsakih 200 let. Je pa zelo mala verjetnost, le nekje 2%, da se bo tak potres pojavil v roku naslednjih 30 let. So pa, seveda, to le ugibanja, napovedat potres je praktično nemogoče.

Ker je bilo v parku več kot 35 stopinj, se danes za pohodništvo nisva odločila. Preostali del sva prevozila in se napotila proti novi destinaciji, San Diego. Spet sva imela show na avtocesti, tokrat je bil glavnik akter motorist. Tip je imel čelado predelano v glavo pande, bil je parkiran na odstavnem pasu. V roki je držal mobitel, se očitno snemal in, ne boste verjeli, plesal sredi avtoceste :D Ali je zgubil stavo ali je pa pač to čisto nekaj običajnega tu. Mogoče je pa jedel droge. Nikoli ne bomo vedeli :D

Že v parih trgovinah sem na policah opazila gin Bombay Sapphire, v velikosti 1,75 l, po smešno nizki ceni, 25 EUR. Pri nas je 0,75 l skoraj toliko. Ker bo počasi dan odhoda, sem ga cela navdušena v trgovini zagrabila, ko se Urban spomni, da so pa mogoče kakšne omejitve s količino prinešenega alkohola v EU. Greva na net pogledat. In seveda, omejitve so in to butaste. Cel 1 liter žganja nad 22% lahko prineseš. Papa moj prisrčno velik Bombay Sapphire :(

Dan je malo pokvaril poraz Slovenije v kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo na Kitajskem prihodnje leto. Naj bi še bile neke teoretične možnosti, da se uvrstijo, verjetnost za to pa zelo zelo majhna. Škoda.

Jutri si ogledava tisto ta glavno kar ponuja San Diego. Si, claro, tacosi definitvno padejo ;)
    Leggi altro

• Tijuana, Mexico (drugič)

15 settembre 2018, Messico ⋅ ☀️ 26 °C

¿Cómo estás?

• Dan 23

15 settembre 2018, Stati Uniti ⋅ 🌙 21 °C

Ej piki, kaj bi pa danes počela? Hm, sva 30 km stran od mehiške meje, a se zapeljeva? Omg, jaaa! In sva šla. Avto sva parkirala čisto ob meji, še na ameriški strani, na parkirišču, ki ga večina koristi ravno za to. Čez mejo se potem sprehodiš peš, kakšne 20 minut traja, da prispeš v center Tijuane, na ulico Avenida Revolucion. Mejo dnevno prečka zelo veliko ljudi, v večini Mehičani. Imela sva srečo, ne tja, ne nazaj grede, gužve ni bilo. Včasih baje traja tudi 3 ure, da prideš čez. Za vstop sva morala izpolnit en formular. Policista na meji je firbec matral, kaj bova tu počela, nato nama je požegnal vstop z žigom v potni list in že sva bila skoraj v Mehiki. Brez skeniranja torb ne gre, zato sva opravila še to, naredila še par korakov in prispela v 4. državo najinega potovanja, MEXICO! :) Najprej v menjalnico po pesose, nato sva se pa polna navdušenja, jaz sem, seveda, to očitno nakazovala tudi s poskoki, odpravila v center dogajanja. Do tja vodi most čez reko Tijuana. Skozi celotno pot je bilo opaziti revščino, v bližini reke se je vonjala kanalizacija, rečni kanal je bil poln smeti. Veliko ljudi prosi za denar, nekateri v zameno prodajajo zapestnice in podobno. Takoj, ko sva prispela na ulico Avenida Revolucion naju je zahakljal eden izmed natakarjev iz bližnjega lokala. Ni samo vabil v njegovo gostilno, čeprav je, logično, to njegov namen, pač pa nama je dal tudi par koristnih napotkov glede obiska. Svetovano sva tudi upoštevala in se, na poti nazaj, pri njemu ponovno ustavila. Več o tem kasneje.

Celotna glavna ulica je enostavno povedano bazar. Trgovinica pri trgovinici, polno je lekarn in pa zobozdravniških ordinacij. Vmes pa še kakšna restavracija oz. bar. Na enem od štantov sva kupila par suvenirjev, prijazni prodajalec nama je na koncu ponudil tekilo. Valda, takoj sva bila za :) Ni bila ne vem kako zelo močna, je bila pa dobra. Povedal je, da brezplačno toči tekilo, ker praznujejo dan samostojnosti. To je sicer jutri, 16. 9., ampak očitno začnejo praznovati že 1 dan prej :) Vprašala sva ga koliko časa so že samostojni, pa ni vedel. Vprašal je sodelavko, ki prav tako ni vedela :D Haha, važno, da vedo kater dan v letu je treba praznovati. Oh, wait ... :D Ker naju je zanimalo, sva pogooglala: samostojni so od leta 1821 dalje, torej 197 let.

Prispela sva do konca ulice, ko levo od naju slišiva glasno glasbo. Pa pojdiva še sem. Tu so imeli postavljen oder in nastop ene od njihovih pevk. Tudi Mariachi so bili tu. To so tisti, ki pridejo do tvoje mize in igrajo toliko časa, dokler jim ne daš nekaj pesosov. Potem igrajo še malo, da jim daš še malo pesosov. Potem pa mogoče gredo stran :)

Prišla sva do gostilne Taco Loco, to je tista, kjer naju je že takoj v štartu novačil njihov kelnar. Oscar mu je bilo ime. Lačna sva bila, itak sva imela namen jesti tu v Mehiki, pa sva šla. Lokal je bil pristno mehiški, dbest! Najprej tortilja čips za predjed, ki je bil, mimogrede, veliko boljši od tega, ki ga dobimo pri nas, in pa omake. Omake pa pekoče, uh kako zelo. Konica noža je bila preveč zame. Za pit sva naročila margarite. Doh :) Jaz mangovo, Urban limetino. Pričakovala sva po eno, dobila vsak po dve. In ne le to, še štamperle tekile je Oscar prinesel. Ta je pa bila močna, wuhu. Kmalu za tem je prispela tudi glavna jed. Po priporočilu sva izbrala Molcajete Mixto. Jed servirana v posodi podobni možnarju (to je tista za drobit začimbe) vključuje chorizo (le vsebino klobase, niso narezani kolutki), govedino, svinjino, piščanca in škampe. Pa en kup zelenjave, med drugim tudi liste kaktusa in pa sir. Ni da ni :D Zraven sva dobila servirane še 3 priloge - riž, guacamole omako in pasiran fižol. Pa še tortilje - pšenične in koruzne. Še dobro, da sva se vsedla za mizo za 4 :D

Bilo je super dobro, na žalost veliko preveč, pustila sva skoraj pol. Oscarju sva se lepo zahvalila za prijaznost, sam je potem predlagal skupinsko fotko. Res top izkušnja. Povabila sva ga na obisk v Slovenijo in se poslovila.

Prišla sva nazaj do meje, pred nama je hodilo kar nekaj ljudi, pričakovala sva gužvo na preverjanju na meji. Pa je ni bilo, mogoče sva čakala 5 minut. Prideva na okence, dava potna lista, policist najprej pogleda Urbanov potni list. In vpraša kako se izgovori njegovo ime. Urban, kot še vedno do zdaj, pove na način kot se izgovori beseda "mestni" oz. "mestno" v angleščini. Tako ga vsaj razumejo :D Tokrat sva pa povedala, da se pri nas izgovori malo drugače in poveva kako. Policist brez kakršnih koli težav ponovi identično. Haha, super :D Se je videlo, da ima mehiške korenine. Tudi priimek Drnovšek mu ni delal težav. Moje ime itak vsi izgovorijo kot za šalo, Šribar je izgovoril malo težje, vendar še vedno čisto razumljivo. Smeha polno :D Zaželeli smo si lep dan, midva sva šla še na skenerje in nato prispela nazaj v ZDA.

Ker sva imela čas, sva se ustavila še v centru San Diega, na mestu kjer je upokojena kot 41. zgrajena ameriška letalonosilka USS Midway (CV-41). V dolžino meri 305 metrov, polno naložena tehta 64.100 ton. Na krovu je bilo v povprečju več kot 4000 oseb. V aktivno uporabo je bila predana 10. 9. 1945, ko je bila 2. svetovna vojna že zaključena, aktivna je bila vse do 11. 4. 1992. Dve izmed glavnih vojn v katerih je sodelovala, sta Vietnamska (1955-1975) in Zalivska (1990-1991). Od 7. 6. 2004 dalje je parkirana v zalivu San Diega, predelana v muzejsko varianto in s tem na voljo za ogled širši javnosti. Sprehodiš se lahko od vrha, kjer je parkiranih okoli 20 vojaških letal in helikopterjev, v hangar, ki se nahaja 1 štuk nižje, pa vse do spodnjih nadstropij (deck-ov). Vmes si tako nizko, da si dejansko pod morsko gladino. Vse prostore so vrhunsko restavrirali, res se lahko vživiš v letalonosilsko življenje. Vredno ogleda, kot praktično vse kar sva si na najinem potovanju dala v plan.

Manj kot 24 ur naju loči od poleta nazaj domov. Moram povedat, da me kar malo matra, želela bi si še ostat. V petek na žalost Eurojackpota nisva zadela, zato bova v ponedeljek, 17. 6., okoli 16h priletela na beneško letališče.

Slabo voljo na stran, še vedno imava par ur, ki jih bova izkoristila na polno!

• Dan 24

16 settembre 2018, Stati Uniti ⋅ ☀️ 28 °C

Trenutno počivava na mega udobnem kavču na losangeleškem letališču. Razmišljam, da bi še noge dala v luft :D Sva ravno po kosilu, ki sva si ga privoščila v restavraciji PF Chang's. Urban mongolsko govedino, jaz pa dim sum, s škampi. Kot še skoraj vedno do zdaj na tem potovanju: YUM!

Tokrat sva bila v motelu do skoraj zadnjih minut check-outa, res sva si vzela na easy. Aha, nekaj besed o tem motelu. Včeraj prispeva, dobiva kartico od sobe. Odpreva vrata, ko naju pozdravi vonj. Nikakor ne prijeten. Ne, ne, ne bomo se šli še enkrat tega, sobo bova menjala. Greva do okenca, pojasniva, dobiva kartice druge sobe. Juhu, ne smrdi. In kaj še? Soba je bila pravkar prenovljena. Mislim, da se v tisti banji do zdaj še nihče ni kopal :) Malo je imela vonja po sveže pleskanem, ampak nič kar nekaj kosov "dryer sheets" nebi moglo pojest. Dryer sheets so lističi, podobni našim lovilcev barv. Te robčke Američani uporabljajo kot mehčalec. Tako kot je pri nas mehčalec v tekoči obliki, je pri njih tudi v papirnati. Kupila sva jih, ko sva se prvič odpravila v pralnico perila. Jih pa jaz do zdaj še nisem videla v Sloveniji. Kdo drug?

Včeraj zvečer sva popila še zadnje kapljice gin tonica in zaspala s Friendsi na ekranu TV-ja. Budilka tokrat niti pod razno ne bo budila, spala sva dokler sva lahko. Pričakalo naju je čudovito s soncem obsijano jutro.

Prekomerna kilaža prtljage je bila pa tista, ki naju je najbolj skrbela. V kufre sva uspela spravit vse imetje, ampak so kg kazali preveč. Razne šampone in ponošene majice sva odvrgla, teža je bila, po najini tehnici, zdaj ravno na meji. Wohoo, we are good to go!

Najprej po 2 kavi za sabo, nato pa po Pacific Highway 1 do letališča. Prispeva na Alamo parking za vračilo najetega avtomobila, sebe in prtljago prestaviva v avtobus in se zapeljeva do mesta na letališču, kjer potekajo mednarodni poleti. Ker sva bila dosti zgodna, sva bila takoj na vrsti za check-in. In zdaj prtljaga. Na tehnico postaviva tavelike kufre, skupaj imata točno 46 kg (eden ima lahko 23 kg). Ma ne moreš verjet :D Velika kufra se odpeljeta, čas za merjenje kilaže malih kufrov, tistih, ki jih neseš s sabo na letalo. Na poti sem jih nikjer niso tehtali, tu jih očitno bodo. Naj bodo dosti lahki, prosim! Niso bili, malo manj kot 3 kg pretežki. Oh crap. Nervozno čakava kaj bo referent za pultom povedal. Bila je le seznanitev, da je omejitev 8 kg/kufr, ampak da nama tokrat pogleda čez prste. Hvala, prijazni Lufthansin gospodič :)

Na hitro še čez skeniranje, obisk trgovinic, obedovanje in zdaj sva tu. Počasi zaključujem, ura je 17:00, treba se bo vkrcat na letalo. Najin let je bil prvotno planiran za ob 17:20, ampak je že od jutra prestavljen, na 17:55. Vkrcanje je tako na voljo od 17:25 dalje. Ker me že kar pošteno na wc, se bova poslovila :) Naslednjič se javiva na drugi strani luže ;)

We love you all :***
    Leggi altro

• Guess who's back, back again

17 settembre 2018, Italia ⋅ ☀️ 26 °C

Prispela na Beneško letališče, kjer sta naju pričakala Dušanka in Jože. In čudovita vrtnica :) Pa čvekajoči Italijani :)