• Výšlap na lagunu Churap

February 27, 2024 in Peru ⋅ ☁️ 11 °C

Část 1/2

Ráno jsme si opět užili s výhledem na hory a šli čekat na odvoz. Nasedli jsme do dodávky a kupodivu byli sami, asi i proto jsme museli zůstat sedět uvnitř 15 minut, mezitím co šel řidič něco dělat. Vrátil se a omlouval se, že nás je málo, ale stejně nás odvezl na cílové místo.
    Dnešní výlet začínal ve městě Pitec ve výšce 3850 m.n.m. a vedl k Laguna Churup, která se nachází v 4450 m.n.m. Už během jízdy vykukovaly zasněžené vrcholky okolních hor a my se těšili na výstup. Tenhle výlet měl patřit mezi ty, které nejsou tak náročné a my si trochu zvykneme na nedostatek kyslíku. Já si dneska nedával ani žádné prášky, abych viděl, co to se mnou udělá. Cesta začala poměrně zprudka a my měli co dělat. Naštěstí bylo celé naše okolí nádherné a tak jsme měli záminku, proč často zastavit. I to je možná důvod, proč je dnešní příspěvek opět rozdělen do dvou, jen aby se vešly všechny fotky. Během stoupání jsme narazili na menší vodopád, který leží hned pod lagunou. Tam jsme si dali kratší pauzu a udělali pár fotek a doplnili vodu. Odtamtud už vedla strmější cesta s kluzkými kameny a kde bylo nataženo několik řetězů, aby bylo možné vylézt nahoru. Po dvou a půl hodinách chůze a místy lezení po čtyřech nebo šplhání po skalách jsme konečně dorazili k laguně.