- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 78
- Tuesday, March 26, 2024 at 9:42 PM
- ☁️ 12 °C
- Altitude: 2,331 m
PeruPlaza de Armas Arequipa16°24’8” S 71°32’18” W
Arequipa

Noc byla ze začátku pěkně úmorná a nám dělalo problémy usnout. Sice jsme měli dost místa, akorát chyběl čerstvý vzduch. Normálně bývá problém, že klimatizace příliš chladí, tentokrát to však bylo naopak. I přes lehce otevřené okno nešlo moc vzduchu dovnitř a tak se nám špatně dýchalo. Nakonec jsme ale na pár hodin usnuli a dorazili do Arequipy v 08:30, tedy se zpožděním hodinu a půl. U každé jízdy už počítáme s 2 hodinama zpožděním...
Na nádraží jsme sehnali taxíka a nechali se odvézt do ubytování. Vše šlo zatím podle plánu. Na hotelu nám sdělili, že náš pokoj ještě není připravený (check-in byl od 12:00), ale že si namísto toho můžeme vzít jiný, akorát ve spodním patře. To byla skvělá zpráva a my souhlasili. Akorát jsme nalezli do postele a šli dohnat chybějící spánek. To se trošku protáhlo a my nakonec vyrazili na oběd až v půl třetí odpoledne.
Arequipu jsme si moc neprohlédli, protože jsme měli obří hlad. Viděli jsme akorát náměstí a to bylo fajn - zbytek projdeme další dny. Arequipa je známá pro své bílé budovy z vulkanického kamene, kterých je plné centrum.
Menu jsme si dali ve vegetariánské restauraci, kde to bohužel za moc nestálo. Naštěstí nás menu na jednoho přišlo asi na 100 Kč a tak jsme toho moc nelitovali.
Akorát když jsme opouštěli restauraci začalo pršet. Náš plán byl se stavit do jednoho kláštera, ale účtují si nechutné vstupné a tak na ně serem. Namísto toho jsme se rozhodli jít dál a po pár metrech jsme narazili na cestovku, co organizuje výlety po okolí. Ještě jsme srovnali cenu s ostatními a vrátili se vše zabookovat - až do soboty máme o program postaráno.
Kvůli dešti jsme neměli chuť procházet město a tak jsme se rozhodli strávit zbytek dne doma. Akorát jsme si odskočili na místní trh nakoupit ovoce k svačině. Déšť byl mezitím tak silný, že kanalizace nestíhala a z kanálů stříkala voda nahoru. To částečně zaplavilo i ten trh.
Doma jsme doladili detaily na příští dny a pustili si něco v televizi. Dneska máme pořádně línej den. Večer jsme si akorát skočili na jídlo do restaurace a pak šli zpět domů přebalit naše věci na zítra a jít v klidu spát.Read more