- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 125
- Sunday, May 12, 2024 at 4:37 PM
- ☁️ 4 °C
- Altitude: 256 m
ArgentinaDepartamento de Lago Argentino50°22’13” S 72°35’32” W
Cerro Frias
May 12, 2024 in Argentina ⋅ ☁️ 4 °C
Bohužel jsme včera zjistili, že má místní muzeum ledovců otevřeno až od dvanácti a tak ho nestihneme. Namísto toho jsme dali přednost jízdě na koni, na kterou jsme se těšili, která ale v El Chaltén kvůli sezóně nevyšla. Tady v El Calafate je ale tepleji a tak si to užijeme tady.
Vstali jsme akorát na snídani, ta ale bohužel za moc nestojí. Mají v nabídce prakticky jen sladké pečivo a to nám příliš nevyhovuje. Po snídani jsme šli do města koupit tour na zítřek a přidali k tomu procházku parkem. Rychle jsme si po cestě domů ještě skočili na oběd.
To už se blížila půl třetí, kdy nás měli vyzvedávat na hotelu. Akorát jsme se teplé oblékli a sešli dolů na recepci, když v tu chvíli přijel tereňák a jelo se. Cerro Fria leží přibližně 30 km od El Calafate a silnice vede podél jezera Argentino. Kolem jsou jen zlatavé louky a zasněžené vrcholky hor v pozadí.
Když jsme dorazili na místo čekal nás nádherný výhled na údolí. Nasedli jsme na koně a pomalu vyrazili na projížďku. Šli jsme jen pomalinku, protože z naší pětičlenné skupiny nikdo neměl žádné zkušenosti s jízdou na koni. O to to ale bylo hezčí.
Nechali jsme se nést překrásnou přírodou a pozorovali, jak před námi vyplašení zajíci utíkají a mizí v dálce. Byli jsme si jistí, to nemůže být lepší místo na projížďku na koni, než právě tady. Právě takové společné zážitky co jsou, na co nikdy nezapomeneme. My jsme byli naprosto učarovaní.
Po asi hodině a půl jízdy nám ale byla pomalu zima a už jsme se těšili, až se trochu zahřejeme v restauraci zpátky na ranči. Tam na nás čekala malá svačina ve formě koláče a horké čokolády.
Pak už byl čas jet zpět do El Calafate. Ještě během jízdy jsme se stále usmívali a do kola si vyměňovali zážitky a pocity z jízdy. Zpět na hotelu jsme využili čas a šli dále plánovat transport na další místa.
Někdy člověk najde bus za pár kliknutí, jindy se musíme prohrabávat všemi různými stránkami a videami, abychom zjistili, jestli to je vůbec možné, se na dané místo dostat. Konkrétní časy a nebo odkud to jezdí můžeme zapomenout.Read more