• Puerto Natales

May 14, 2024 in Chile ⋅ ☁️ 7 °C

Argentinskou část Patagonie máme za sebou a je čas přesunout se do Chile. Ráno jsme sbalili věci a přesunuli se na autobus, který nás odveze do Puerto Natales. Čestné prohlášení kvůli celní kontrole jsme měli připravené a po vyzvednutí vytištěné jízdenky jsme mohli vyrazit.

Skoro celou cestu k hranici jsme prospali. Tam nás čekala krátká kontrola a my mohli zas jet dál. A také spát dál, až do cílové stanice.

Asi 10 minut od nádraží leží naše ubytování, kde nás provedli hostelem a my převzali náš pokoj. Mají tu jednu společenskou místnost, kde se také servíruje snídaně, odkud je krásný výhled na okolí. My ale už měli hlad a museli zařídit výlety na další dny.

Chceme tady následující tři dny chodit na túry a pro to musíme zajistit autobus a vstupenky do parku. Vybrali jsme nejdříve restauraci a šli. Po cestě jsme narazili na autobusovou společnost, která jezdí do parku a šli se poradit.

Po naší otázce, jak jezdí, přišla trochu nečekaná odpověď. Teď už vůbec. Sezóna skončila v dubnu a žádné turistické autobusy nevozí turisty do parku. Navíc je třeba na námi vybrané túry jít s průvodcem, takže ani nemáme možnost si půjčit auto a dojet na začátek tras sami. Poděkovali jsme a odešli.

Během jídla jsme diskutovali, co dál. Půjčit rychle někde auto a jet na místa kolem parku? Zkusit navštívit jiná místa v parku a doufat, že nás pustí? Pojedeme někam úplně jinam? Letenky už máme koupené, takže teoreticky musíme zůstat tady.

Ještě jsme to zkusili ve městě a našli cestovku, co stále ještě pořádá výlety do národního parku Torres del Paine. Není to sice přesně to, co chceme, ale aspoň tady budeme mít co dělat. Vzali jsme dva celodenní výlety a na poslední den tady ještě musíme vymyslet plán. Ale to má čas.

Hned vedle byla prádelna, kde jsme odevzdali naše oblečení a po cestě domů nakoupili jídlo na výlety. Jsme zvědaví, jak to všechno dopadne.