- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 155
- Tuesday, June 11, 2024 at 12:32 PM
- ☀️ 28 °C
- Altitude: Sea level
BrazilCopacabana Beach22°58’20” S 43°11’4” W
Rio de Janeiro
June 11, 2024 in Brazil ⋅ ☀️ 28 °C
Je to tady. Poslední celý den naší cesty. Původně jsme chtěli na túru na jednu z nejlepších vyhlídek, ta však leží hned vedle místa, kde jsme včera létali a vede lesem, který určitě nepředčí naše zážitky z Ilha Grande. Takže to necháme a půjdeme akorát na pláž.
Ráno jsme se nasnídali a pak si znovu lehli do postele a spali až do 12. Je zjevně co dohánět. Spali bychom nejraději ještě déle, ale taky musíme něco stihnout, než zapadne slunce. Sebrali jsme věci a šli se vyvalit na pláž. I když se nám Ipanema líbila více, chtěli jsme Copacabaně dát ještě jednu šanci. A navíc to máme 5 minut k oceánu.
Tady jsme si jen vybrali lehátka, vyvalili se a občas se došli svlažit do vody. Bohužel jsme v tu chvíli zapomněli dávat si pozor na "podvodníky". Cenu lehátek jsme znali jen z jiného místa, kde člověk zaplatí asi 10€ za dvě židličky a slunečník na celý den. My máme ale normální lehátka s na místní poměry obřím slunečníkem. Jak jsme později zjistili, stáli asi pětinásobek... Ale proč si tím nechat zkazit náš poslední den. Nechali jsme si od nich alespoň donést drinky a užívali si poslední chvíle naší cesty na slunci.
Krátce předtím, než slunce zmizelo za střechami hotelů, jsme se sebrali a šli se převléknout na večeři. Po cestě jsme se ještě stavili u místa, kde stojí socha Panny Marie. Jedná se o kopii té, která stojí v městě Copacabana v Bolívii. Díky ní se toto místo jmenuje právě po ní, jak už jsme před pár měsíci psali.
No a když to je ten poslední den, jaké jiné místo k jídlu zvolit, než bufet z předvčerejška. Já dneska vynechal jídlo z bufetu a pustil se jen do masa, takže mi nakonec bylo fakt blbě. No a večer jsme začali balit věci. Přitom jsme zjistili, že se vše nevejde a zítra budeme muset najít nějaké řešení.Read more

Bohaté zakončení. Klidnou cestu domů. 🤗 [Alice a Míra]