• Kyoto (dag 1)

May 22, 2025 in Japan ⋅ ☀️ 27 °C

Vandaag is de enige dag in Kyoto waarvan ik iets definitief op de planning had.

Voor mijn reis liep ik stage bij Iki Travels, een reisorganisatie. Daar hebben ze een agent in Kyoto die voor ons de accommodaties boekt. Deze agent, Ken, gaf aan dat ik langs kon komen als ik naar Kyoto kwam na de pelgrimstocht. We gingen samen lunchen, dus ik ging naar hun kantoor toe.

Jeff (een Nederlander die daar werkt) en een Japanse collega (assisant van Ken) gingen ook mee. Ken en Jeff hadden twee plekken uitgezocht, en gingen er eigenlijk vanuit dat ik wel naar de salade plek zou willen. Ik moest Jeff helaas teleurstellen dat de yakiniku (bbq) plek me wat aantrekkelijker leek haha. In het midden van de tafel grilden we het vlees, en we kregen er ook een minisalade (die ik gewoon lekker vond, super zeldzaam), rijst en soep.

Hierna gingen we nog even terug naar het kantoor. Hier kreeg ik allemaal folders van Kyoto en een aantal plekken in Kyushu waar ik hierna heen ga. Genoeg inspiratie voor de rest van de reis dus!

Ken en zijn collega's moesten weer aan het werk, en ik ging weer op pad. Ik besloot naar Arashiyama te gaan, dat bekendstaat voor haar bamboebos. Heel toeristisch, maar tegelijkertijd ook rustgevend. Ik dwaalde daar even rond en ging ook nog naar Tenryuji. Ik betaalde entree voor de tuin en voor de binnenkant van de tempel, maar vond het achteraf maar relatief duur omdat ik de tempel tegen vond vallen. De grote hoeveelheid mensen maken de ervaring natuurlijk ook minder leuk.

Ik pakte de trein terug naar mijn accommodatie. Hier is een gedeelde keuken dus ik kon lekker koken! Toch wel fijn voor de afwisseling. Hierna om 20.00 gaan slapen omdat ik toch nog best moe was.