- Reise anzeigen
- ☁️ 9 °C
- Höhe über NN: 1.025 m
IslandRangárþing ytra63°56’0” N 19°10’5” W
Laugavegur | dag 1

Vandaag ging de wekker om 5.30 zodat we om 06.30 richting het busstation konden lopen om de bus van 07.00 richting de highlands te nemen! De highlands is eigenlijk gewoon soort van het binnenland van IJsland. Hier woont bijna niemand en de wegen zijn alleen open in de zomer wanneer ze toegankelijk zijn. Ook de trail is dus alleen maae te boeken in de zomer.
De trail die we gaan doen heet de Laugavegur. 55km, en wij doen die in 4 dagen (het kan ook in 3 of zelfs 2, maar 4 is gewoonlijk). De bus bracht ons binnen 4.5 uur naar Landmannalaugar, ons beginpunt.
Hier was het erg druk, ook omdat er veel mensen zijn die een dagtrip hierheen maken en daarna weer de highlands verlaten.
In het begin van de trail was het daarom ook een klein beetje druk, maar hoe langer je doorliep hoe rustiger het werd.
Landmannalaugar staat vooral bekend om de kleurrijke bergen en tijdens de tweede helft van de trail zou dit moeten veranderen in donkere bergen bedekt in felgroene begroeiing. Ook is er vanwege vulkanische activiteit veel heetwaterbronnen waar die fijne zwavellucht uit komt.
We gaan heuvel op en af, lopen door lavavelden, steken riviertjes over (kunnen onze schoenen vandaag gelukkig nog aan houden) en slepen onszelf door sneeuwvlaktes heen. De eerste hut waar we verblijven ligt relatief hoog, dus hoe dichterbij we komen hoe meer sneeuw we tegenkomen.
Eenmaal in de hut worden we naar onze kamer gewezen: een slaapzaaltje voor in totaal 12 personen. Omdat de hut heel moeilijk te bereiken is met de auto (we denken tenminste dat dit de reden is), was de toiletsituatie erg interessant. Een diep gat in de grond met een wc erbovenop. Doortrekken kan niet, dus er stond een bordje: deksel naar beneden wanneer je klaar bent om de stank binnen te houden😬. Ook zijn er geen douches, maar de andere hutten hebben die gelukkig wel!
Toen was het tijd voor avondeten! Er zijn wel wat snacks te koop bij de receptie, maar het is eigenlijk wel de bedoeling dat je je eigen eten meeneemt. We hebben dus een aantal zakken gedehydrateerde maaltijden gekocht. Vanavond op het menu: macaroni bolognese. Rating: 6.8/10. Qua smaak prima, maar het poeder wat de saus moest worden bleef wat korrelig. Ik ben nog even alleen de berg naast de hut op gegaan want niemand wilde mee :((
Geen internet dus verder niet veel te doen. Na een potje beverbende maar gaan slapen!Weiterlesen