- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 4
- Sunday, July 6, 2025 at 1:20 PM
- 🌬 12 °C
- Altitude: 534 m
IcelandRangárþing ytra63°51’27” N 19°13’38” W
Laugavegur | dag 2

Vandaag stond er weer 12km op het programma, dezelfde afstand als gisteren.
Na wat havermout en repen als ontbijt nog een keer langs het stink toilet voordat we op pad gingen. Tussen de hutten in zijn namelijk geen voorzieningen.
Het waaide hard en het was koud, dus we gingen goed gekleed op pad. Weer door sneeuw en weer vele heuvels op en af, soms best steil en glad door losse zand.
Langzaam werd de sneeuw minder en na een klimtocht hadden we uitzicht op de afgelegen route, omringt door de kleurrijke bergen. Op gegeven moment zagen we ook in de verte al de volgende hut liggen, Alftavatn! Het ligt op een vlakte naast een groot meer.
Na een steile afdaling hadden we onze eerste echte rivieroversteek! Wandelschoenen uit, teva's aan en broek omhoog rollen. Er hing een touw om aan vast te houden, en het water kwam tot onder onze knieën. Gelukkig was de rivier smal, want het ijskoude water doet best pijn na een aantal seconden😳
Hierna duurde het niet lang meer tot de hut. De zon scheen lekker dus veel mensen zaten buiten op de vlonder. Ook waren er normale toiletten!!
Terwijl Sterre, mam en pap in de zon gingen liggen, ging ik natuurlijk weer een berg op. In de verte zag in een andere hut liggen, Hvangill. Hier verblijven we niet omdat deze maar 4km van Alftavatn ligt. Eenmaal beneden ging ik met Sterre richting het meer voor een "duik". De man van de receptie gaf al aan dat het meer de eerste 100 meter ondiep is, rond de knieën, maar het water bkeek zelfs ondieper. Dan maar even snel liggen en daarna weer richting de kant. We werden bekeken door een groep Chinezen, die zo geïnspireerd raakte (vooral door Sterre die veel langer in het water bleef dan ik) dat ze later ook het water in zijn gegaan.
Bij deze hut is ook een restaurantje, dus hier aten we ons avondeten. Echt super lekker!! Na een potje bevervende weer richting de hut om te gaan slapen.Read more