• Bente Roelofs
  • Bente Roelofs

Japan

Langs Tokyo, Kanazawa, Kyoto, Nara, Hiroshima, Osaka, Kumano Kodo, Fujikawaguchiko, Hakone en terug naar Tokyo! Leer más
  • Kinkakuji

25 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 29 °C

De laatste plek op onze lijst voor vandaag was Kinkakuji (letterlijk vertaald naar gouden paviljoen-tempel). De tempel was gereconstrueerd na een brand in 1950 en er zijn vragen of er bij het origineel ook zoveel bladgoud gebruikt is, maar dat is moeilijk om te zeggen omdat de originele tempel uit 1397 komt, en het bladgoud over de jaren los is gaan laten.

Het was echt super druk, dus lang bleven we niet hangen. Wel zijn we blij het even gezien te hebben.

• Samrat

25 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 26 °C

We vonden een eetplekje 5 min van ons hostel af met hele goede beoordeling en besloten daar te eten. Beiden kozen we voor een biriyani, een rijstgerecht, en we mochten zelf de pittigheid kiezen op een schaal van 1 tot 5. Ik koos voor de 2, terwijl Lissa voor de 4 koos, iets waar ze spijt van zou krijgen haha.Leer más

• Hiroshima Peace Memorial Museum

26 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 25 °C

Nadat we van Kyoto naar Shin-Osaka gingen en daar met de shinkansen naar Hiroshima zijn afgereisd (281km in anderhalf uur) was onze eerste stop het Hiroshima Peace Memorial Museum. Het was echt heel indrukwekkend, maar ook super heftig om de beelden van de slachtoffers te zien. Ondanks dat het soms moeilijk was om te zien vond ik het wel belangrijk om het museum te bezoeken.Leer más

• Miyajima

26 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 26 °C

Na een tripje met de ferry kwamen we aan op Miyajima, een eilandje in Hatsukaichi (maar wel nog in prefectuur Hiroshima). Het staat vooral bekend om Itsukushima Jinja, een shinto schrijn die boven het water ligt (bij vloed iig), ej die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook hebben we hier weer hertjes gespot!Leer más

• Itsukushima Jinja

26 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 26 °C

Onze eerste stop op het eiland was de beroemde schrijn. We was eb aan het worden dus een deel van de tempel stond al droog. Het was leuk om gezien te hebben, maar het echte indrukwekkende was de schatkamer, waar oude spullen tentoongesteld stonden die geschonken waren aan de tempel zoals een samurai harnas, zwaarden en hanging scrolls met draken erop. Helaas mochten we hier geen foto's maken.Leer más

• Daishōin

26 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 25 °C

Daishōin was het spontane bezoekje van vandaag. Hier werden we verrast door een grot met beelden en lantaarns. De 88 beelden staan voor de 88 tempels van de pelgrimstocht van Shikoku, een van de 4 hoofdeilanden van Japan.

Ook werden we verrast door kunstmatige mist, wat te maken heeft met "shogyomujo", een van de belangrijke concepten in het boeddhisme, wat betekent "niks is permanent." De waterval van wolken vertegenwoordigt dit concept, aangezien wolken nooit hetzelfde blijven. De mist/wolken werden gecreëerd met heilig water van de heilige berg Mt. Misen. Door de wolkendouche over je heen te krijgen zul je de zegeningen van Boeddha ontvangen.

• Miyajima Umaimonokan

26 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 24 °C

Natuurlijk moesten we ook nog even een ijsje halen. De vrouw van deze winkel was zo ongelooflijk lief en we kregen super schattige (en lekkere) ijsjes. Ook waren er 2 hertjes waarvan eentje telkens probeerde een hapje mee te eten, en de eigenaresse probeerde deze dan zonder succes weg te jagen hahaLeer más

• Jirokichi

26 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 23 °C

In de avond aten we bij Jirokichi, waar we okonomiyaki bestelden. Okonomiyaki is een hartige pannenkoek, waarvan Hiroshima een specifieke variant heeft, dus dat moesten we even proberen.

De ingrediënten worden in lagen op de teppan (hete ijzeren plaat) gebouwd, met het beslag als basis, gevolgd door kool, vlees, zeevruchten en eventuele andere gekozen ingrediënten. In Hiroshima worden er dan ook noedels aan toegevoegd. Als het klaar is wordt het geheel afgewerkt met okonomiyakisaus.

We zaten voor de chef dus konden zien hoe hij het maakte, maar daardoor waren we wel nog zelfbewuster over hoe we de pannenkoek opaten. Het was even wennen om met de spatel te eten maar uiteindelijk kregen we zelfs complimenten van de chef!

• Bomb Dome

26 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 22 °C

Na het eten wilden we nog even de dome van dichtbij bekijken. Het was heel indrukwekkend om te zien, zelfs de zelfs de grond rondom het gebouw was nog intact gehouden. Brokstukken van het gebouw lagen er nog.

Hierna wilden we nog even het kasteel van Hiroshima van buitenaf bekijken, maar na een kwartier lopen zagen we het in de verte liggen en besloten we maar gewoon terug te gaan omdat het iets te ver was. Onderweg sneuvelde de batterij van mijn mobiel en hadden we geen internet meer omdat ik de esim had. Wat daar nog bijkwam was dat er in de buurt een grote voetbalwedstrijd voorbij was, waardoor we in een horde supporters terechtkwamen. Een lieve vrouw wees ons de weg en we kwamen gelukkig goed terug aan bij ons hostel.

• Guesthouse Coco

26 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 22 °C

Na een dagje Hiroshima gingen we lekker in onze hokken slapen. Guesthouse Coco is alleen voor vrouwen en er waren maar een paar anderen, waardoor het lekker rustig was. We pakte onze tas alvast in zodat we morgenvroeg zonder veel gedoe de shinkansen terug naar Shin-Osaka konden pakken, waar we op de trein stapten naar Kii-Tanabe, waar onze wandeltoch zal beginnen.Leer más

• Takijiri

27 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 24 °C

Vandaag zou eigenlijk onze wandeltocht beginnen. We reisden af van Hiroshima naar Takijiri (bijna 6 uur onderweg geweest), maar toen we na een uurtje wandelen nog maar 1.5km verder waren (van de 13km) besloten we ons om te keren en de bus te pakken naar onze accommodatie omdat we bang waren in het donker te moeten lopen, wat akelig is als het pad in het daglicht soms al moeilijk te zien is. De wandeling begon al met een hele steile klim en het pad was niet makkelijk.

Eenmaal bij de bushalte hadden we even angst omdat de bus er niet was toen die er hoorde te zijn. Na een kwartier extra wachten kregen we eindelijk bevestiging dat we in Chikatsuyu aan zouden komen en niet nog 2 uur op de volgende bus hoefden te wachten.

Uiteindelijk hebben we 2 van de 7 stempels kunnen verzamelen, en gaan morgen vroeg beginnen zodat we sowieso genoeg tijd hebben om onze tweede stop te halen.

• Sen Retreat Chikatsuyu

27 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 22 °C

Gisternacht verbleven we bij Sen Retreat in Chikatsuyu, de luxe accommodatie van onze reis. Bij aankomst lagen er gratis snackies en drinken voor ons klaar en er was zelfs een home theater (mini beamer dus serietje gekeken vanuit bed). Er was ook een bonfire pit en een pizza oven, maar vanwege de regen zijn we maar binnen blijven zitten terwijl we genoten van de instant noedels van de supermarkt tegenover, die wel echt beter smaakten van de gerechten van een paar restaurants waar we geweest waren haha.

Ben weer vergeten foto's te maken dus de 1e en laatste foto komen van google🫠

• Hosshimon-oji > Kumano Hongu Taisha

28 de junio de 2024, Japón ⋅ 🌧 24 °C

Het plan voor vandaag hebben we ook helemaal omgegooid. Oorspronkelijk zouden we 25 km lopen van Chikatsuyu naar Kumano Hongu Taisha, wat 9 tot 12 uur zou duren. Maar door het super slechte weer besloten we pas vanaf Hosshimon-oji te beginnen en te eindigen bij Hongu Taisha, een wandeling van 7km. Op deze manier kon ik alsnog een dual pilgrim worden, de hele reden dat ik deze wandeling wilde doen. We pakten de bus naar ons beginpunt en waren opgelucht te zien dat het pad nu wel makkelijker begaanbaar was. Na een paar leuke stopjes onderweg (en super lieve mensen die een poncho doneerde aan Lissa) kwamen we aan bij Hongu Taisha.

We keken ook nog even bij de Hongu Taisha Otorii (34 meter hoog, 42 meter breed), een torii gate vlakbij de tempel. Het is daarmee de grootste torii gate van Japan.

Daarna gingen we naar het Heritage Center voor de completion stamp en het certificaat. Wel moet ik nog even langs Nachi Taisha en Hayatama Taisha zodat ik echt aan de eisen voldoe om dual pilgrim te worden, maar dit wordt niet meer gecontroleerd (maar ga er natuurlijk wel nog even heen).

Toen was er nog een kleine ceremonie bij de tempel Hongu Taisha, waar ik met 2 Tsjechen op de drum mocht slaan en nog een goodie bag kreeg. Ik ben niet een dual pilgrim geworden op de manier waarop ik wilde (de 38km route ipv de 7km, de makkelijkste weg waardoor ik niet echt gevoel van voldoening heb) maar was het even niet anders. Ik kom zeker nog een keertje terug om de Kumano Kodo helemaal te lopen!

Morgen lopen we ook nog maar een stukje van de originele route die we voor die dag gepland hadden, en dan is ons avontuur op het Kii schiereiland alweer voorbij.

• J-Hoppers Yunomine onsen

28 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 24 °C

Vanavond slapen we in een slaapzaaltje maar wel met eigen hokje. Hier slapen we ook op een futon (vloermatras) en er zijn 3 onsens (heetwaterbad met water uit geiser) waarvan we gebruik kunnen maken.

We hadden van tevoren aangegeven een bento box te willen en hebben lekker hiervan gesmikkeld toen deze aankwam.

Yunomine Onsen is een van de oudste warmwaterbronnen van Japan, en er zijn dus ook veel onsens te vinden hier.

Dichtbij ons hostel is een onsen vlak naast de weg ligt ook een onsen. Hier is ook een yuzutsu, een openbare kookbassin. Hier kun je bijvoorbeeld onsen eieren in maken (langzaam gegaard in natuurlijke warmwaterbron) waardoor het eiwit een zijdezachte textuur heeft en het eigeel gaar is. Dat het eiwit niet helemaal gaar is maakt hier niks uit, in Japan is dat veilig om te eten.

• Kumano Hayatama Taisha

29 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 28 °C

Om nog te voldoen aan de dual pilgrim eisen te voldoen moesten we onder andere nog even langs Hayatama Taisha. Hier stond enne dikke boëm. We hebben naast de Kumano Kodo stempel natuurlijk ook een goshuin gehaald. Op alle goshuin van Kumano tempels is een driepotige kraai te zien, die symbool staat voor geluk.Leer más

• Kumano no Mezame

29 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 30 °C

In Katsuura gingen we even een hapje eten. We kregen een echte Japanse maaltijdset met een paar spannende bijgerechten. Van de dashi (visbouillonsoep) kregen we kippenvel, en niet de goede soort kippenvel, maar hebben het toch door kunnen slikken. We hadden vaker dashi gehad maar dit was de smerigste tot nu toe. Gelukkig was de rest wel lekker!! Behalve de salade natuurlijk.Leer más

• Nachi Falls

29 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 29 °C

Nachi Taisha was de volgende tempel op de lijst, maar eerst even bij de waterval kijken. Hier kochten we ook een omikuji (fortune slip) en deze werd pas zichtbaar als het in contact komt met water. Ook hebben we een schaaltje gehaald waarmee je het water van de waterval kon drinken voor longevity.

Ook hebben we een leuke salamander gespot onderweg!

• Kumano Nachi Taisha

29 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 29 °C

Na de waterval bezochten we de tempel zelf. Hier haalde we de Kumano Kodo stempel een weer een goshuin. Ook kun je hier een gomagi kopen, een houten plakje waarop je je naam en wens schrijft, waarna je hiermee door de boom loopt en deze in het rek legt.

Ook wilde ik weer een omikuji halen omdat de bussen hier zo groot waren. Daarna was ons geld op en konden we geen ijsje meer halen. Gelukkig hadden we al een retourticket voor de bus en konden we terug naar Katsuura om daar de pinnen en een ijsje te halen met dit warme weer.

• Oyado Hana

29 de junio de 2024, Japón ⋅ ☁️ 29 °C

Vanavond slapen we bij Oyado Hana, waar we weer een eigen kamer hebben, met een futon (vloermatras) die we zelf uit moesten vouwen. We testte even de tv uit die een beetje raar deed; bij het uitzetten maakte die een gekke beweging haha.

Ook was er een onsen hier! Na even gebadderd te hebben (de bruine kleur komt door de mineralen) gingen we wat eten bin Taishoukaku. Hier at ik de minst lekkere maaltijd tot nu, maar gelukkig smaakte het bij Lissa wel.

Op de terugweg kwamen we nog langs een een replica van de grootste tonijn die ooit in Katsuura gevangen is.

• Smile Kitchen

30 de junio de 2024, Japón ⋅ 🌬 31 °C

Na een lange treinreis van 4 uur gingen we even smikkelen bij Smile Kitchen, een nepalees barretje.

Het was een beetje een gek plekje met een ongemakkelijke eigenaar maat het eten was wel prima. Lissa had spicy cashews en ik had tandoori gyoza die wel prima was maar niet veel smaak had, en vegetarische momos, die voor mij net iets te pittig waren maar heb ze wel opgegeten🥹.Leer más

• Namba Yasaka Jinja

30 de junio de 2024, Japón ⋅ 🌬 30 °C

Terwijl de tempel zelf bijna 1400 jaar oud is, werd de leeuwenkop waar de tempel nu bekend voor staat gebouwd in 1975 als onderdeel van een renovatieproject. Het was wel mooi, maar niet so indrukwekkend als dat we verwachtten. Ook was het een beetje druk, dus bleven we niet lang hangen.Leer más

• Dotonbori

30 de junio de 2024, Japón ⋅ 🌬 30 °C

Dotonbori is een straat een Osaka die bekend staat om zijn food culture, en wordt dan ook de keuken van Japan genoemd.
    Overal hingen 3d reclameborden en het was ook heel erg druk, dus echt fijn vonden we het daar niet. Ook hebben we nog de glicoman gespot (bord met renner die over de finish komt), een iconisch plaatje. Nadat we een man met een pikachu bivakmuts zagen die aan het livestreamen was vond we het wel genoeg en besloten we naar een eetplekje te zoeken.Leer más

• Katsuoji

1 de julio de 2024, Japón ⋅ 🌧 23 °C

Onze eerste stop van vandaag was Katsuoji. Het woord "katsu" in de naam van de tempel verwijst naar winnen. Mensen kopen een daruma (traditionele Japanse holle, ronde pop van papier maché, die van een rode kleur heeft) in de hoop "winnaarsgeluk" te verkrijgen.

Een oog wordt ingetekend bij het doen van een wens. Is de wens in vervulling gegaan dan wordt het andere oog ook ingetekend. Als de wens wordt vervuld, wordt de daruma vaak teruggebracht naar de tempel en ergens op het terrein achtergelaten, en op gegeven moment verbrand tijdens jaarlijkse ceremonies, maar dit kun je ook thuis doen (of de daruma bewaren, verbranden hoeft niet).

Bij de tempel waren duizenden mini darumas verspreid, en er was een trap met gokken waar de grotere poppen staan. Ook konden we een soort woodblock print maken met stempels, waarna je naar 6 lagen van verschillende stempels een compleet plaatje hebt.

Er was ook nog een winkeltje, maar die hebben we over moeten slaan om de bus te halen, de volgende zou namelijk pas langer dan een uur later vertrekken🫣.

• Osaka Castle

1 de julio de 2024, Japón ⋅ 🌧 27 °C

Onze volgende stop was Osaka Castle. Vanbuiten heel mooi maar eenmaal binnen viel het tegen. Misschien hadden we van tevoren de site beter moeten lezen. We verwachtten namelijk een authentiek kasteel vanbinnen, maar het was een modern museum waar je niet fatsoenlijk door kon lopen door de drukte.

Er zaten wel wat mooie en interessante dingen tussen, maar we stonden snel al weer buiten.