• Bente Roelofs
  • Bente Roelofs

Japan

Langs Tokyo, Kanazawa, Kyoto, Nara, Hiroshima, Osaka, Kumano Kodo, Fujikawaguchiko, Hakone en terug naar Tokyo! Czytaj więcej
  • Rozpocznij wyprawę
    17 czerwca 2024

Luchthaven Frankfurt

17 czerwca 2024, Niemcy ⋅ ☁️ 22 °C

Het begon al goed toen we om middernacht een mail kregen dat onze vlucht vanaf Frankfurt naar Tokyo gecancelled omdat het vliegtuig niet meer beschikbaar was. Gelukkig werden we vanzelf omgeboekt maar onze overstap op Frankfurt van 1 uur werd ineens 8 uur. Dus we hebben wat gedut in de leisure lounge en daarna besloten we alvast in de stemming te komen bij MoschMosch, een Japan's restaurantje in onze terminal, met ramen, yakiudon en yuzu lemonade. Wel komen we straks aan in Japan om 16.00 ipv 8.00, waardoor we nu een dag minder hebben om Tokyo te verkennen😢 Czytaj więcej

• Kura Sushi

18 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☁️ 19 °C

Na een uur in de rij voor immigratie te hebben gestaan en daarna nog anderhalf uur in de trein naar Asakusa te hebben gezeten, gingen we naar Kura Sushi, een van de grootste sushi restaurantketens van Japan met Judith, een collegaatje van het Sieboldhuis die momenteel in Japan stage loopt. Met een tablet kun je dan kiezen wat je wilt bestellen en daarna wordt het via de conveyer belt naar je toegebracht, en daarna lever je de bordjes door een gleuf weer in. Je kunt ook een spelletje spelen bij iedere 5 borden die je inlevert, en na 30 borden hadden we eindelijk prijs. We zijn ook heel avontuurlijk geweest met eten. Zo heeft Lissa natto sushi (gefermenteerde sojabonen) geprobeerd en ik een sushi met rauwe vis. Laten we het erbij houden dat we allebei niet onder de indruk waren. Gelukkig was de rest wel heel lekker!! Czytaj więcej

• Sensōji

19 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☀️ 28 °C

Onze eerste stop vandaag was Sensōji, een van de bekendste tempels van Tokyo. Meteen gingen we even even onze voorspelling voor de toekomst ontdekken door een omikuji te kopen. Je schudt met een doos met stokjes totdat er eentje uitkomt. Het nummer hiervan match je met een laadje met hetzelfde nummers waar de gelukslootjes in liggen. Ik trok 大吉, oftewel de beste die je kan krijgen. Lissa had wat minder geluk en trok 凶, oftewel ongeluk. Om dit ongeluk achter te laten moet je deze aan de metalen kabel vastbinden, dus dat is precies wat we hebben gedaan. Ik kon mijn omikuji ook vastbinden om mijn geluk te vergroten, maar heb besloten het bij me te houden als aandenken. Ook hebben we bij Sensōji een goshuinchō kopen, een stempelboekje waar men stempels kan verzamelen van boeddhistische en shintoistische tempels. Het functioneert dus eem beetje als een bewijsstukken voor bedevaarten, maar gelukkig kun je dit ook doen als je zelf geen onderdeel bent van het geloof. Natuurlijk hebben we dan ook een goshuin, de stempel, laten zetten. Czytaj więcej

• Imado Jinja

19 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☀️ 29 °C

Natuurlijk moeten we ook even langs een van de kattentempels in Tokyo. Bij Imado Jinja hebben we nadat we onszelf bij de fontein gereinigd hadden een kleine donatie gedaan voordat we hier ook een goshuin gingen kopen. Na even het tempelkatje geaaid te hebben wilde we nog een keer ons geluk testen na het lootje met ongeluk bij Sensō-ji. Dit keer geen bus met stokjes maar gewoon een bakje waar je in mocht grabbelen. Deze keer gelukkig wel beiden 大吉!Oftewel great blessings, het beste lootje dat je dan krijgen. Czytaj więcej

• Solamachi shopping mall

19 czerwca 2024, Japonia ⋅ ⛅ 28 °C

Solamachi was de uit de hand gelopen side quest van vandaag. We kwamen eigenlijk alleen voor een lijmroller (om de goshuin in onze goshuincho te plakken. Omdat ze die niet altijd erin kunnen schrijven maken ze soms de stempels van tevoren en dan kun je dit blaadje in het boekje plakken) Het probleem was dat Solamachi super groot is en meerdere verdiepingen had, dus in het begin waren we een beetje verdwaald. Gelukkig vonden we de Loft (stationary winkel). Inmiddels waren we al zowat 2 uur binnen en besloten we maar even cultuur te snuiven bij de McDonald's voordat we naar Tokyo Skytree gingen die ook in Solamachi te vinden is, waarvoor we een reservering hadden voor 18.00. Czytaj więcej

• Tokyo Skytree

19 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☀️ 26 °C

Na onze mislukte poging om bij insta-waardige Shibuya Sky tickets te krijgen besloten we maar naar Tokyo Skytree te gaan om de zonsondergang te bekijken. We kochten een combi ticket voor Tembo Deck (350m) en Tembo Gallaria (450m). Na een ritje in de lift van nog geen halve minuut waren we al op het deck waarna we meteen de lift naar de top namen. Het was nog relatief rustig dus konden op goede plekjes wachten op de zonsondergang van 19.00. Maar door de drukte werden we een beetje weggeduwd waardoor je nog maar half vooraan stonden. Toch is het maar goed dat we er vroeg waren want anders stonden we achteraan en hadden we helemaal niks kunnen zien. Wel nog een mooi verlichte Tokyo Tower gezien omdat we nog even bleven hangen na zonsondergang.

Volgende keer toch maar na zonsondergang komen. Het uitzicht was veel mooier en de drukte een druk minder. En als je toch de zonsondergang willen zien, loop dan heel de gang door en maak dan een u-bocht naar links. Wij kwamen er pas op de weg uit naar achter dat daar ook ramen waren, en deze waren veel groter waardoor er geen balken in de weg van je zicht zitten🥲

• Nachtbus van Kajibashi naar Kanazawa

19 czerwca 2024, Japonia ⋅ 🌙 23 °C

Na maar een dagje gehad te hebben om Tokyo te verkennen is het alweer tijd om naar de volgende plek te gaan: Kanazawa! Hiervoor nemen we de nachtbus, de meest goedkope en efficiënte (imo) manier. Na 530km waarover we ongeveer 10 uur zullen doen komen we morgenvroeg aan in Kanazawa, een historische stad aan de andere kant van Japan Czytaj więcej

• Omicho Market

20 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☁️ 30 °C

Na een onrustig nachtje in de nachtbus mochten we gelukkig al heel vroeg inchecken in ons hotel, waar we ons snel even gingen opfrissen voordat we Omicho markt gingen bekijken. Was leuk om even geweest te zijn maar hadden her al snel gezien Czytaj więcej

• Kanazawa Castle Ruins

20 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☁️ 30 °C

Na het bezoekje aan de markt gingen we naar het kasteel van Kanazawa. Het was leuk om rond te kijken maar we snapte niet echt wat nu de bedoeling was. Ergens kon je tickets kopen om delen van het kasteel vanbinnen te zien, maar dit konden we nergens vinden. Gelukkig was het van buiten ook mooi🥹. Er was ook nog een heel lief oud Japans koppel die vroeg of we een foto van hen konden maken, waarna zij er eentje van ons wilde maken. De man (die met een rollator rondliep) ging zelfs op een knie om de foto van een lager punt te maken en we maakte ons een beetje zorgen over of hij weer overeind zou komen, maar dat kwam gelukkig goed. Hij heeft ook zichzelf vereeuwigd in onze foto door zijn eigen vinger er ook op te zetten, maar dat maakt de foto alleen nog maar een leuker aandenken Czytaj więcej

• Nomura-ke Samurai House

20 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☁️ 30 °C

Het historische Nomura-ke samoerai huis was misschien wel het toppunt van de dag. Het lag in het goed bewaarde Nagamachi samurai district, waardoor je even terugging in de tijd.

• Myōryūji

20 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☁️ 30 °C

Bij Myōryūji hebben we een tour gevolgd door de tempel. Myōryūji zit vol met valluiken, verborgen kamers, geheime gangen en doolhofachtige trappenhuizen. Helaas mochten we geen foto's maken in de tempel. De tempel was heel indrukwekkend, maar helaas was de tour iets minder. De tour was in het Japans dus wij kregen een boekje met de informatie over bepaalde vallen en illusies in het Engels. Helaas zat er geen volgorde in de boekjes omdat meerdere groepen tegelijkertijd een tour doen en dus op verschillende volgordes de kamers bezoeken, en onze gids bracht ons niet altijd op de hoogte op welke pagina wij moesten kijken dus we waren vooral bezig met de juiste pagina zoeken zodat we de juiste info hadden bij de kamer waar we in zaten. Ook konden we hier geen goshuin krijgen, dus lieten we het bij een omikuji. Ik had voor de 3e keer 大吉 (great blessings) en Lissa had 小吉 (small blessings) Czytaj więcej

• Oyama Jinja

20 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☁️ 29 °C

Toevallig kwamen we langs Iyama Jinja, een schrijn die wel op ons lijstje stond maar waarvan we nog niet wisten waar die lag. Hier hebben we onszelf weer gereinigd bij de fontein, een kleine donatie gedaan en weer een omikuji gekocht. Mijn 大吉 streak was officieel voorbij en ik trok het slechtste lootje dat er was. Om het ongeluk niet bij me te dragen heb ik het lootje aan de metalen stang vastgebonden. Later op de avond kwamen we na het eten (restaurantje lag naast de schrijn) weer even terug bij de schrijn om te kijken hoe het er 's avonds bij lag. Ook hebben we toen 2 katten gespot!! Czytaj więcej

• Hakuichi in Higashi Chaya District

20 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☁️ 29 °C

Wat ook hoog op ons lijstje stond was een softijsje eten met gold leaf erop, want waarom ook niet. Blijkbaar pleuren ze in Kanazawa wel op meer eten gold leaf, maar wij hebben het bij ijsjes gelaten. Ze waren wel relatief duur voor Japan (ijsje was duurder dan hele mcdonalds maaltijd🥲), maarja, zo vaak ben je nu ook weer niet in Japan. Het ijsje was verder best prima, voller van smaak dan de ijsjes in Nederland, maar het bleef ook maar een softijsje. Het ijsje aten we bij Hakuichi, dat gelegen was in in het goed bewaarde geisha district Higashi Chaya, maar geishas zelf hebben we niet gezien Czytaj więcej

• Slow Luck -vegetable bal-

20 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☁️ 27 °C

Naast de bijzondere naam voor dit restaurant was onze ervaring ook bijzonder. Wij waren de enige in het kleine restaurantje voor de hele tijd dat we er zaten, en het zou ons niet verbazing als we de enige klanten van die avond waren. Daarom zaten ze dus ook heel dichtbij ons tijdens het eten, in de keuken die basically door een laag muurtje gescheiden is van het eetgedeelte, wat soms een beetje ongemakkelijk was. Het eten was oké, maar niet om over naar huis te schrijven. De tofu dumplings in gembersaus waren wel echt om van te genieten. Czytaj więcej

• Fukui station

21 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☁️ 23 °C

Om 6 uur pakte we de trein vanaf Kanazawa naar Fukui, waar we een andere trein naar onze eerste stop van vandaag nemen, Echizen Daibutsu. Fukui staat blijkbaar bekend als de dinosaurus hoofdstad van Japan vanwege de vele opgravingen in de regio. Ook is er een dino museum!! Maar daar hebben we helaas geen tijd voor. Gelukkig konden we nog genieten van alle dinosaurussen die op het station te vinden waren Czytaj więcej

• Katsuyama Station

21 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☁️ 20 °C

Eenmaal aangekomen op Katsuyama station werden we weer begroet door een dinosaurus. Er reden ook bussen met dino's erop die waarschijnlijk naar het museum gaan, maar wij namen een kleine roze bus naar de tempel. Onderweg stapten er nog een klasje met jonge kinderen in, waarvan een paar ons aam bleven staren. Ze waren wel heel lief, want zodra wij uit moesten stappen voor de tempel zwaaiden ze ons uit door het raam🥹

Toen we na ons bezoekje aan de tempel terugkwamen, hebben we natuurlijk ook weer om de eki stempel gevraagd, waar wederom een dino op stond🤩

• Taishizan Seidaiji

21 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☁️ 21 °C

Het was een reis van 3 uur maar het was het helemaal waard. Seidaiji heeft (supposedly) de grootste bronzen buddha (Echizen Daibutsu) die onder een dak te vinden is, en met 17 meter was dit ook heel indrukwekkend om te zien. Naast de Buddha waren de muren en de verdere omgeving mog gevuld met meer dan 1300 andere beeldjes. We liepen bijna een uur rond in het hoofdgebouw en waren voor het grootste deel van de tijd ook de enige bezoekers. Er balanceerden muntjes op de vingers/handen van de beeldjes in de onderste rij en wij besloten nog een muntje toe te voegen. Na een kleine donatie en het aanschaffen van een ema (houten tablet waar gebeden/wensen op worden geschreven. Je kunt ze mee naar huis nemen of in de tempel ophangen zodat de goden ze kunnen lezen) haalden we nog een omikuji. Wederom hadden we allebei een gunstige (Lissa: great blessings, ik: future blessings). Daarna gingen we nog de rest van het terrein verkennen. We beklommen nog de 75 meter hoge pagoda, waarvan we een kasteel in de verte goed konden zien (bleek een museum te zijn dat ongeveer 30 jaar geleden pas gebouwd is). Er was ook nog een tuin, maar omdat er beren gespot waren in de omgeving werd ons geadviseerd om deze niet te betreden. Dit hield Lissa echter niet tegen een paar stappen verder te zetten om nog even een fotootje te maken. Als laatste haalden we een goshuin, en vetrokken we te voet terug naar het station van Katsuyama naar onze volgende bestemming. Czytaj więcej

• Daihonzan Eiheiji

21 czerwca 2024, Japonia ⋅ ⛅ 26 °C

Na weer een reis van een uurtje kwamen we aan bij Daihonzan Eiheiji. Eiheiji is een opleidingsklooster waar ruim tweehonderd monniken en nonnen wonen, en toen wij er rondliepen kwamen we er meerderen tegen die aan het werk waren in de tempel en in de tuin. De tempel was wel leuk maar overtrefde Seidaiji bij lange na niet. Het was mooi maar niet heel indrukwekkend en veel plekken mochten we niet betreden, maar dat is ook logisch vanwege de monniken. Veel was er verder ook niet echt te zien (wel hadden we 1 kamer overgeslagen, dus kans bestaat dat we iets dat daadwerkelijk interessant voor ons gemist hebben lol). De tuin, although bescheiden, was wel leuk. Er stonden echt reusachtige bomen en heb nog het plaatje kunnen schieten waarvoor ik naar de tempel kwam (foto 1). Helaas leefde de tempel zelf niet op naar de vibe die het plaatje uitstraalt. Wel een goede workout gehad door alle trappen.

Hier hebben we maar geen goshuin gehaald omdat we bang waren dat de monniken ons zouden judgen omdat we niet tot het shintoïsme of buddhisme behoren. Wel hadden ze een andere stempel die we aan onze collectie toe konden voegen!

• Daruma Pudding

21 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☀️ 26 °C

Op aanraden van een vriendinnetje (SO naar Judith) pakten we op de weg terug naar de bus die ons naar Fukui zou brengen zodat we vanaf daar naar Kyoto kunnen doorreizen een bakje pudding aan. Beide kozen we voor de bruine suiker smaak (vanille was op😔). De pudding zit in een super schattig glazen bakje. Onze smaak is de enige met een daruma erop die een zonnebril draagt (vergeten foto te maken van andere potjes🥲). De smaak was wel oke. De bruine suiker jelly die erin zat gaf me echt de ick. Als moeilijke eter met textuur issues ging ik bijna huilen. Wel sipjes want had me erg verheugd op de pudding. Wel was er een QR code op de deksel waarmee je je omikuji kon krijgen. Weer 大吉😎

Ook een grappig hondje gespot voor het winkeltje

• Morihei

21 czerwca 2024, Japonia ⋅ ☁️ 23 °C

Bij Morihei dachten we even te smikkelen nadat we bij de muur met nep-eten wat lekkere dingen zagen. Bestellen kon met een tablet en het eten kwam al heel snel. Het was niet vies, maar wel een beetje mid. Hadden allebei wat meer smaak verwacht, maar voor 10 euro pp als eindstand mochten we niet klagen Czytaj więcej