• Dag 3 Landmannalaugar

August 23, 2023 in Iceland ⋅ ⛅ 8 °C

Vandaag hebben we een wandeltrip in Landmannalaugar gemaakt.
    Na het ontbijt zijn we naar het startpunt van de wandeling gereden, oftewel gehobbelt, de gravelweg was erg slecht. Leon deed zijn best om de gaten en kuilen te ontwijken, maar we werden soms flink door elkaar geschud. Ik had in ieder geval geen kans om in slaap te vallen, zoals wel gebeurd op gewone wegen.
    De wandeling startte op een kampeerterrein, waar veel tenten en campervans staan, de hele trail is dan ook een bekende trail in IJsland.
    De wandeling van ongeveer 5 km ging voorspoedig, Annemie, Maurits en ik hebben er nog een klein rondje aan toegevoegd, maar we hebben ook genoten van de mooie omgeving, met de gekleurde bergen en de grote lava velden. De lunch hebben we midden tussen de stinkende lava putten gegeten, maar na verloop van tijd ruik je de zwavel niet meer😀.
    Na afloop van de wandeling hebben we gebadderd in de warme beek langs het kampeerrterrein. Het water was, denk ik, ruim 40 graden, je moest even door om de warmte aan te kunnen. Het zelfde gevoel met koud water, maar nu met warm water. Het was fijn om een half uurtje lekker te dobberen.
    Hierna gingen we weer hobbel-de-bobbel terug naar het hotel waar we afgelopen nacht hebben geslapen om de aanhanger met koffers op te halen, en daarna door naar ons volgend hotel in Hella.
    Onderweg hadden we nog zo'n 10 km gravelweg, nog erger dan de eerdere weg, dit was echt soms bijna schuiven over de weg, maar we hebben het weer gered.
    In dit hotel blijven we 2 nachten, dus morgen een makkelijk ochtend, geen koffer inpakken na of voor het ontbijt.
    Morgen gaan we naar de Westmaneilanden, hier gaan we een wandeling maken over een in 1973 ondergestoomd lavagebied. Op dit eiland zijn toen huizen bedolven onder de lavastromen, gelukkig zonder slachtoffers.