Onderweg naar Schiphol
August 21, 2023 in the Netherlands ⋅ ☀️ 22 °C
Ik zit nu in de trein, onderweg naar Schiphol. Het is 11:04 de zon schijnt, het is 22 graden en het zweet gutst van mijn rug. Met de metro ben ik naar Rotterdam Centraal gereisd, daar hoefde ikRead more
Dag 1 vlucht naar Reykjavik
August 21, 2023 in Iceland ⋅ ☁️ 12 °C
De bagage afgifte en de handbagage controle ging snel. Ik was vergeten om mijn riem af te doen, dus ik werd uitgebreid gefouilleerd. Volgende keer maar denken aan mijn riem.
Om 11:40 uur liep ik al inRead more
Dag 2 Golden Circle
August 22, 2023 in Iceland ⋅ ☀️ 9 °C
Vandaag een puur toeristische dag: we bezoeken de Golden Circle: NP Pingvellir, het oudste National park van IJsland. We gaan naar Geysirr en naar Gillfoss, de grootste waterval van IJsland.
Na eenRead more
Dag 3 Landmannalaugar
August 23, 2023 in Iceland ⋅ ⛅ 8 °C
Vandaag hebben we een wandeltrip in Landmannalaugar gemaakt.
Na het ontbijt zijn we naar het startpunt van de wandeling gereden, oftewel gehobbelt, de gravelweg was erg slecht. Leon deed zijn best omRead more
Dag 4 Westmaneilanden
August 24, 2023 in Iceland ⋅ 🌙 12 °C
Vandaag zijn we naar de Westmaneilanden geweest. Deze eilandengroep ligt voor de kust van Hella.
Vanmorgen vroeg ben ik eerst een rondje wezen hardlopen, langs de rivier ligt een wandeltrail, daar benRead more
Dag 5 Watervallen, gletsjer en Puffins
August 25, 2023 in Iceland ⋅ ☁️ 15 °C
Gezien het late tijdstip een kort verslagje.
Vandaag een volle dag, we hebben eerst 2 watervallen bezocht, daarna een gletjer en daarna nog langs een kloof gelopen.
De eerste waterval: Seljalandsfoss,Read more
Dag 6 Hiken en gletser
August 26, 2023 in Iceland ⋅ 🌧 11 °C
7:15 uur We zitten nu in het zuid-oosten van IJsland en rijden vandaag langs de grootste gletsjer van IJsland. Qua oppervlakte is het, na Antarctica en Groenland, de 3e grootste van deRead more
Dag 7 reisdag naar Egilsstadir
August 27, 2023 in Iceland ⋅ ☁️ 12 °C
Gisteravond hebben we gegeten in een restaurant om 1 km van ons hotel. Het eten was prima, alleen nogal snel achter elkaar, voor-, hoofd- en nagerecht waren binnen 1 uur geserveerd en gegeten. Rond 22Read more
Dag 8 Door een kloof en geothermiek
August 28, 2023 in Iceland ⋅ ☁️ 11 °C
Het is nu 22:35 uur en we hebben een avond in de Geosea doorgebracht: een geothemisch verwarmd infinitypool in Husavik. Heerlijk genoten van het warme water, de sauna en een prosecco🥂. Nu nog evenRead more
Dag 9 Whale watch, Godarfoss, Akureyri
August 29, 2023 in Iceland ⋅ ⛅ 10 °C
Vanmorgen ging de wekker al om 6:30 uur. We werden ook pas wakker door de wekker, ik denk dat de Geosea een behoorlijk ontspannende werking heeft gehad.
Na het ontbijt, in een Eurovisie SongfestivalRead more
Dag 10 Museum en zwemmen
August 30, 2023 in Iceland ⋅ ☁️ 12 °C
Vanmorgen gestart met 6 km hardlopen, het was frisjes, maar heerlijk om te doen. Onderweg kwam ik er achter dat schapen niet bang zijn voor auto's, maar wel bang wegrennen vanRead more
Dag 11 Zeehonden, vulkaan en Reykjavik
August 31, 2023 in Iceland ⋅ ☁️ 14 °C
Vandaag vertrekken we op tijd naar Reykjavik. Gisteravond had ik een mazzeltje bij het diner, ze waren mijn bestelling vergeten, dus hoefde ik voor mijn gebakken kabeljauw maar de helft te betalen.Read more
Dag 12 Reykjavik
September 1, 2023 in Iceland ⋅ 🌬 12 °C
Vandaag een vol programma. Eerst naar de lava tunnels, daarna shoppen en vanavond naar een film muziek concert.
Na het ontbijt, in een kleine eetruimte in de kelder van het pand, zijn we naar hegRead more
Dag 13 naar huis
September 1, 2023 in Iceland ⋅ 🌧 12 °C
Gisteravond hebben Annemie en ik samen bij de Thai gegeten, Annemie vertelde dat ik jarig was, ik kreeg een taartje met kaarsje en werd toegezongen door het personeel . Hierna hebben we met een grootRead more