• San Juan de Chuccho

March 25, 2023 in Peru ⋅ ⛅ 26 °C

Vandaag zou de derde en laatste dag van de trek zijn, maar er zit nog meer in het vat bij mij. Vandaar heb ik besloten om er een dagje aan vast te plakken! Verderop in de canyon ligt San Juan de Chuccho. Het verste wat je aan deze kant van de canyon kan komen (op een enigszins normale manier). Na het ontbijt liet ik alle Fransen, Belgen en de Nederlandse achter me en ging ik verder. Omdat San Juan niet ver lopen is, heb ik de route uitgebreid via Tapay. Tapay ligt weer een heel stuk hoger, dus qua klimmen en dalen is het vergelijkbaar met gisteren.

Onderweg kwam ik nog langs een paar dorpjes, die groter waren dan de vorige twee. Bijzonder, want het ligt steeds verder weg van de weg die naar boven loopt. Na een tijdje lopen kwamen er twee ezels met heel veel bepakking de bocht omlopen, en jawel...Panchito! Hij herkende me al vanaf een afstandje en schreeuwde "Amigoooo!" naar me. Hij vond het maar wat leuk dat ik via Tapay naar San Juan ging, want daar komen nauwelijks toeristen vertelde hij. Na deze ontmoeting kwam ik aan in Tapay, het meest moderne (in hoeverre dat kan) dorpje van allemaal. Er was een mooi kerkje, een mooi plein, en vooral de prachtige besneeuwde bergen daarachter, die ik zonder de verlenging niet had gezien!

Onderweg naar beneden was er nog een schattig kindje dat rondrende met een blaffende puppy achter hem aan, en een groepje mensen die hard aan het werk waren bij een huis. De zeven bijbehorende honden sprongen en blaften wild om mij heen, wat iets minder geslaagd was.

Eenmaal aangekomen was er wederom een soort oase. Een vers gemaaid grasveldje, hutjes daaromheen, en de twee aardige eigenaren die met een houtoven aan het koken waren. Op het perceel groeide van alles, maar naast veel citroenen, vooral heel erg veel avocado's. Echt extreem veel, en goed groot ook!

Tijdens het avondeten kwam er een gids naar beneden vanuit Cabanaconde, met twee vrouwen uit Lima. De gids kwam met een zucht naast me zitten en vertelde dat ze ongelooflijk traag waren. Hun dag duurde 7 uur, waardoor ze te laat waren om nog naar hun eindbestemming Sangalle te lopen. Blijkbaar had hij nog twee Fransen bij zich, en die zitten nu dus alleen in Sangalle... 🙃