כנסייה שפויה (יחסית)
April 20, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 22 °C
בעיירה כאן יש כנסייה רצינית, גדולה ומפוארת — אך גם עממית. קרשי העץ ברצפה מרעישים, המושבים פשוטים. זה מרגיש אותנטי יותר
כיף לשתות יין (מקומי!) מדי ערב
April 20, 2023 in Spain
האלברגה שלנו שלנו ״הצעירים״ בקצה העיירה, ואכלנו ארוחת ערב במסעדת האלברגה של החבר׳ה המבוגרים יותר. היה טעיםRead more
בוקר יותר מופנם
April 21, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 8 °C
הבוקר הזה היה שקט יותר. יכולתי להשתתף בשיחות עם כמה אנשים שונים לאורך הדרך, אך העדפתי ללכת בגפי. ישנתי טוב, אךRead more
דת
April 21, 2023 in Spain
כיאה לצליינות, עולות מחשבות באשר לדת.
קודם כל, לפני יום-יומיים בשיחה עם Devi דיברנו על זה שהוריה — קתולי והודיתRead more
Leeway
April 21, 2023 in Spain
בשביל נחשפתי לאנשים רבים שתיכננו את השהייה שלהם בקמינו על הקשקש, או אולי עם ימי מנוחה ספורים. זאת מתוך אילוציםRead more
הקמינו כ-framework
April 21, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 14 °C
יש מסלולים שונים כדי להגיע לסנטיאגו, והמסלול הזה הוא המתויר ביותר ולא היפה, המשמעותי או הקשה ביותר.
ההליכה בוRead more
סוף-סוף מעט צל
April 21, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 16 °C
מרבית ההליכה היום הייתה על הר בטבע. אמנם עדיין שמענו את רעש הכביש המהיר, והיו עליות בהליכה, אבל היה נעים לצעוד בחורשה — שבחלקים מסוימים אפילו הייתה מוצלת
השתלבתי עם קוריאניות
April 21, 2023 in Spain
הלכתי היום הרבה — לטענת בעלת האלברגה 32 קילומטרים. הלכתי יותר מהמקטע הסטנדרטי כדי להגיע מוקדם לבורגוס ושתהיהRead more
האוריינטציה הדתית של הצליינים
April 22, 2023 in Spain ⋅ 🌧 7 °C
אריאל שאל אותי מהי האוריינטציה הדתית של ההולכים בשביל, וזו שאלה טובה. אני חושב שיש כאן מגוון גדול של דעות בנושאRead more
האומה הצרפתית ושפתה
April 22, 2023 in Spain ⋅ 🌧 7 °C
במהלך ההליכה הבוקר נזכרתי בהסבר של רוברט שלשום על נרגעו בצרפת. לדבריו, 70% מהמוזיקה ברדיו בצרפת מוכרחה להיותRead more
כבשים זומבים
April 22, 2023 in Spain ⋅ 🌧 7 °C
הבוקר היה גשם — לא כבד אך ממטרים מורגשים. בדרך עברנו ליד חוות כבשים שפשוט היו דוממים. זה הדהים אותי שהן בקושיRead more
מיעוט התחבורה הציבורית הבינעירונית
April 22, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 7 °C
בתכנון נסיעתי לבילבאו וגם בהגעתי לספרד הופעתי מכך שלמדינה כה גדולה יש כל כך מעט אפשרויות באשר להגעהRead more
ההשכלה הגבוהה בארה״ב
April 22, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 9 °C
בשיחות עם אמריקאים צעירים יעלה—איך לא?—נושא ההשכלה הגבוהה בארצות הברית.
כידוע, שכר הלימוד גבוה מאוד (ל-Devi כ-70Read more
כוחו של ספר-מדריך
April 22, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 10 °C
כפי שכבר כתבתי, אני די מתלהב מהספר-מדריך שיש לי. הוא לא מאוד מעמיק אבל תיאוריו די קולעים, למשל סביב המיקוםRead more
העם רק נגד השלטון?
April 22, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 11 °C
יש כאן כמה קבוצות שחפצות בעצמאות, למשל הבאסקים והקטלונים. לטענת רוברט זה גם מוביל לאפלייה למשל בקטלוניהRead more
בורגוס, עיר יפה ומלהיבה
April 22, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 12 °C
בהתחלה בקמינו סיפרו לי על בורגוס שהיא בחצי הדרך ומקובל לקחת בה יום מנוחה (היא בעצם באזור השליש). תמיד זה הזכירRead more
ארבעה רכבי משטרה
April 22, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 15 °C
בסיום הארוחה החביבה שחנו (אני אכלתי את המנה שנראית גדולה יותר), לפתע לידנו שוטרים אזקו ועצרו אדם. הוא אמרRead more
המוזיאון לאמנות בבורגוס
April 22, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 16 °C
הוא הציג אמנות מקומית, מודרנית ועתיקה. לא כזה מעניין, אך לפחות הוא היה בחינם. החתימו את הקרדנציאל שלי למרות שלאRead more
גולגולת מלפני חצי מיליון שנה
April 22, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 16 °C
הייתי במוזיאון לאבולוציית האדם כאן בעיר, שנוסד בעקבות התגליות המרעישות של אטאפורקה — שם לנתי לפני בורגוס,Read more
הישראלים הראשונים שפגשתי
April 22, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 16 °C
הזדמן לי לאחר הביקור במוזיאון סוף-סוף לשוחח עם ישראלים בנסיעה הזו בחו״ל.
ישבתי על הספסל, ממתין להודעה מ-Devi אוRead more
תינוקות משחקים כמו כלבים
April 22, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 16 °C
במוזיאון בקומה האחרונה שמתי לב למשהו משעשע. שני תינוקות שיחקו זו עם זו, וזה הזכיר לי שני כלבים משחקים — הרבהRead more
Phone eats first
April 22, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 11 °C
אמש נשארתי בבורגוס במקום לנסוע לבילבאו וללון שם כדי להשתתף בחגיגות יום ההולדת של Gabriel.
במהלך הארוחה במסעדהRead more
הבוקר מעז יצא מתוק
April 23, 2023 in Spain ⋅ ☁️ 6 °C
הזמנתי מקום בפלטפורמת שיתוף הנסיעות BlaBlaCar, לנסיעה בשעה 06:40 מבורגוס לבילבאו. הבא אחריו היה רק ב-10:50.
התעוררתי קצתRead more
ז׳ואן מירו, פריז
April 23, 2023 in Spain ⋅ 🌧 14 °C
זו התערוכה הראשונה שביקרתי בה במוזיאון, והיא בהחלט לא איכזבה!
הכרתי את השם מירו, ואני זוכר שכשהייתי בברצלונהRead more
ריצ׳רד סרה, A Matter of Time
April 23, 2023 in Spain ⋅ 🌧 15 °C
תערוכה קבועה במוזיאון היא A Matter of Time של האמן האמריקאי המנוח ריצ׳רד סרה. עשרות שנים הוא השתמש בעיקר בפלדהRead more