- Show trip
 - Add to bucket listRemove from bucket list
 - Day 18
 - Sunday, August 4, 2024 at 8:59 PM
 - ☀️ 17 °C
 - Altitude: 1,564 m

FranceMur du Cirque42°42’15” N  0°0’29” W
Dag 18 - Cirque de Gavarnie
 August 4, 2024 in France ⋅ ☀️ 17 °C

Summer's back! Prachtig weer. Mats ontbijt in de tent ivm twee wespen.
Om 10 uur vertrekken we naar de Cirque de Gavarnie, een hier beroemde bergrug, zo'n kom.
Uurtje rijden en we zijn bepaald niet de enigen. Dat wisten we gelukkig al dus niets van aantrekken. Maar af en toe leek het de Avondvierdaagse wel.
Leuke wandeling door mooie omgeving met vooral telkens die Cirque in de verte.
Superfijn is dat Ilse steeds beter gaat qua fysiek. Verschijnselen hersenschudding zijn over en ze loopt goed mee en voelt zich na afloop goed. Dat biedt hoop voor de long Covid klachten, in elk geval op fysiek gebied. Nu de prikkels nog!
Mats heeft er duidelijk geen zin in in, klaagt steen en been over een muggenbeet, een zere enkel, drukt de stemming nogal. We gooien er een lekker broodje en een preek in en daarna slaat het om en is hij suoer gezellig. We spelen Wie Ben Ik tijdens het wandelen en dat helpt ook (Mats zijn idee). Leuker dan Thomas de Trein van 8 jaar geleden 😂
Na ruim een uur komen we bij ons eindpunt. We gaan pootje baden in de ijskoude rivier (pootje dippen en dan weer opwarmen) en eten onze meegebrachte boterhammen.
Ik loop nog even 5 minuten verder naar een punt waar je nog mooier de vallei in kan kijken en ga dan weer terug naar Mats en Ilse.
We drinken nog even een koud dranken (doorzichtige menthe-à-l'eau!) bij het Hotel de Cirque.
Na een tijdje lopen we terug en trakteren ons op een ijsje in het dorp waar ook de auto staat.
Terug op de camping gaan Ilse en Mats zwemmen en ik op de fiets boodschappen doen. Aardig fietspad over ik vermoed oud spoorweg tracé naar dorpje vlakbij met Leclerq.
Daarna nog even plonzen in verwarmd (!) zwembad. Koelt niet echt af maar het windje gelukkig wel. De glijbaan hier is spectaculair.
Vervolgens koken op onze nieuwe grillplaat. De hele tafel (hij zit vast) is vandaag vervangen. Werkt prima en lekker eten: ik bak de kant en klare gekookte aardappelen en gril een mini bbq pakket. En drink voor het eerst een wijntje. Ja zeg ben toch vlakbij Bordeaux 🤷🏻Read more

Marijke van der ZouwenPrachtige omgeving. En fijn voor Ilse; houwen zo. Liefs.
Traveler
Werd er ook nog gezongen?
TravelerDat gebeurt al decennia niet meer in de Avondvierdaagse?