Joined February 2018 Message
 • 22-8 Toetje

  August 23, 2021 in the Netherlands ⋅ ☁️ 15 °C

  Via Bert ben ik weer naar huis gegaan. Voor Hamburg zei ik aldoor tegen mezelf: níét van de snelweg af, maakt niet uit waar we heen gaan maar níét weer Hamburg in. Sta je rond Hamburg om 10.15 op zaterdag gewoon in de file. Maar Bremen staat gelukkig goed aangegeven dus het gaat goed. Gelukkig niet wéér eindeloos stapvoets rijden in Hamburg.
  Kom ik thuis: bekeuring.
  Voor te hard rijden.
  In Hamburg.
  Ik reed 38 waar je 30 mocht.
  Eerste bekeuring waar ik een beetje om kan lachen. Maar wel als een boer met kiespijn. Gelukkig maar 15,=.
  2056 km totaal gefietst, ongeveer 11.000 hoogtemeters.
  9 kilo afgevallen. Ik pas weer in mijn gewone broeken!
  De meiden hebben fantastisch voor Mauri en de planten gezorgd. Mauri is niet eens boos en komt meteen op schoot liggen.
  Ik ben 's middags en avonds al druk geweest met rozenbotteljam maken. Pfffff wat een werk. En dan was ik nog speciaal naar de Blokker voor een pureerzeef. Maar de eerste potjes staan er, de tweede lading staat te koken en de derde lading is schoon.
  Ik was gisteren wel heel blij dat ik niet aan het fietsen was!
  Read more

  Edo en Ilse

  Hahaha JIJ te hard rijden? 🤣🤣 Welkom thuis!! 😘 Edo

  8/25/21Reply
  Willem Hoffmans

  Goe bezig geweest Astrid! Ik heb van je verhalen genoten (nog niet alles gelezen). Kom gauw eens een Chouffje drinken, ik heb ook nog een kadootje voor je (hé, lekker lokkertje, hè?). Ben zelf nog t/m zondag de hort op, daarna gewoon weer non-pensionada

  8/31/21Reply
   
 • Day40

  20-8 Aabenraa

  August 20, 2021 in Denmark ⋅ ⛅ 17 °C

  Ik maak mijn ontbijt voor de tent, zoals het hoort. Het is droog en windstil. Een kinderhand is gauw gevuld. Ik krijg nog bijna spijt dat ik er nu al bijna ben. Gelukkig begint het na een kwartier al te miezeren. Het zet niet door.
  In mijn herinnering was het hier zo mooi, met een mooie fietsroute en een mooi slot. Ik zie het volgens mij liggen dus volg de bordjes "bezienswaardigheid". Kom uit op een crisisweg, volg die nog een stuk en kom uit bij een pretpark of zo, niet bij mijn slot. Wat is er hier toch gebeurd? Alle lokale routes staan niet meer aangegeven, die van gisteren was opeens een paardrijpad, terwijl het gewoon asfalt was (?). Nou laat maar dan, pont: here I come!
  En ik kom aanrijden, hij ligt er weer, er op en weg. Ik moet alleen wel betalen dit keer.
  Waarom zou route 8 nou eerst anderhalve kilometer noordwest langs een drukke weg gaan, dan afslaan naar zuid, terwijl er een heel lief weggetje gewoon west gaat? Die reed ik dus, ook veel korter.
  Daarna met enig tobben naar Aabenraa. En: geen rozenbottel te bekennen. Ik ben al aan het bedenken hoever ik er dan voor wil rijden, en waar dan? Ook geen pruimen meer. Alleen onrijpe bramen en hazelnoten zonder hazelnoten.
  Weet je waar rozenbottels zijn? Op de camping😊. Ik pluk er minder dan gepland, maar duidelijk meer dan gevreesd.
  Daarna boodschappen en tot slot de hele camping langs om mijn laatste kronen te wisselen. Ik ben klaar.
  Ik kan zowaar nog even in de zon zitten. Maar morgen toch gewoon naar huis.
  Read more

  Joke Rijken van Olst

  Alvast een goed thuisreis gewenst!

  8/20/21Reply
  Astrid van der Zouwen

  Dank je wel!

  8/21/21Reply
  Barbara de Groot

  Leaving on a highnote….

  8/21/21Reply
   
 • Day39

  19-8 Lavenby

  August 19, 2021 in Denmark ⋅ ☁️ 18 °C

  Gelukkig was ik weer vroeg weg en heb dus geld door de brievenbus gedaan. Ik heb nl nog allemaal contant geld, voor als mijn pas het niet zou doen. Ff vergeten. Het miezerde trouwens weer bij mijn ontbijt, heb binnen gegeten. En het was zo koud dat ik in de tent heb ingepakt. Het is dan wel weer droog.
  Ik doe er 3 uur over om Aerø over te fietsen. Via de noordkust. Meer kans dat ik dan wat beschutting heb, al is de wind wel minder dan gisteren. Ik fiets nog een wandelpad voor weer een grafheuvel, maar ik moet bekennen dat ik de volgende jaettestue oversla. Ik zie de boot liggen, oh jee. Nog weer zo'n kutheuvel, maar hij ligt er nog als ik aan kom hijgen. Ik hoef geeneens een kaartje, alleen even wachten tot de auto's er op staan. Perfect. En lekker hotdog en friet gegeten aan boord.
  Ik kies voor de route noord over Als, hoef ik niet over al die drukke wegen. Ik kom nog gratis langs 2 langgraven. En ik snap nu waarom dat ene middeleeuwse kasteel goed bewaard was. Want ik kom nu langs een ander.
  Om half 3 kijk ik op de navigatie hoe ver Aabenraa nog is: 36 km maar! Maar via zo'n route is het altijd meer en er zit nog een pont tussen. Dat wordt me toch te veel geheu. En ik dacht dat het nog 2-3 dagen fietsen was. Anders is het ook opeens wel heel snel klaar.
  Ik doe nog een kronkeltje naar de camping van Lavenby. En nu zit ik heerlijk over zee uit te kijken, de douche was zalig. Jammer dat de wifi het niet doet.
  Hopelijk zijn er morgen op Jutland weer rozenbottels, hier is het opeens bramen, en veel nog net niet rijp.
  Read more

  Barbara de Groot

  Waarom zijn alle foto’s net niet scherp??

  8/20/21Reply
  Astrid van der Zouwen

  Moet je aan mijn toestel vragen. grrr. Maar misschien zat er een vlekje voor zijn scherp of zo.

  8/20/21Reply
  Barbara de Groot

  Jammer…

  8/20/21Reply
   
 • Day38

  18-8 Marstal

  August 18, 2021 in Denmark ⋅ 🌬 18 °C

  De zon zou schijnen! Niet dus. Nog ff een buitje zodat de tent niet droog mee kan. Ik kan gelukkig ontbijten onder het afdak van "de buren" die een huisje hebben. Ze leveren ook kokend water. Lief hoor.
  Sebastian gaat ook richting ferry, dus we gaan samen. Eerst even de stad in, toch maar niet anders halen we het niet. Mooie route, redelijk beschut, maar toch weer verder dan gedacht, dus we halen die van 10.15 toch niet. Gelukkig maar, want het is gratis, maar dan moet je eerst boeken en dan krijg je je geld terug. Maar boeken kan alleen met een creditcard. Ik ga vragen bij de enige medewerker, die bij de toegang. Uiteindelijk levert hij mij 2 gratis boardingcards. Hartstikke aardig want eerst zei hij dat dat niet kon. Met al dat gedoe en al mijn kleren aantrekken, zijn we nog net op tijd voor de volgende boot. Route 8 dwars Langeland over is hartstikke mooi. Sebastian gaat naar Funen, ik naar Aerø, dus we nemen afscheid op de splitsing.
  Ik blijk nog ruim tijd te hebben, nog even Rudkøbing in en Aad Jan gebeld. De Havenstraat is super lelijk, en dan ga je 1 zijstraat in en dan is het gelijk prachtig!
  Moet ik toch wéér reserveren zeg. Ik krijg een hartverzakking, de volgende boot gaat pas over 2 uur en 20 minuten. Ik mag gewoon mee, even een kaartje invullen. En het is alweer gratis. Pfffff. Wel een briljante route, al zeg ik het zelf. Ik hoef heel veel kilometers niet naar het westen te fietsen, dat doe ik per boot😊
  Het is 4 uur als we aankomen, dat wordt dus de eerste camping. Er is niemand in de receptie, maar je kan bellen. Ik kijk op de plattegrond en kies een beschut plekje. Tip: je kan beter eerst live kijken. Gelukkig is de wind niet zo achterlijk hard als gisteravond en het wordt geloof ik ook minder, maar helemaal rustig voelt het (nog) niet. Het strand hier is ook niet om over naar huis te schrijven en de 10 kronen voor 4 minuten douchen heb ik ook niet. Maar wel wijn. Dan die maar.
  Read more

  Barbara de Groot

  LOL 🤣 douche met wij. 😜, zucht.. ik bedoel "wijn" natuurlijk...

  8/18/21Reply
  Astrid van der Zouwen

  😂 LOL. Zo issie nog leuker ja!

  8/19/21Reply
  Maarten van de Krol

  Lolland! Dat lijkt me een leuke bestemming!

  8/20/21Reply
  Astrid van der Zouwen

  SAAI! Lang niet zo lollig als de naam ☹️

  8/20/21Reply
   
 • Day37

  17-8 Nakskov

  August 17, 2021 in Denmark ⋅ ⛅ 17 °C

  81,5 km tegen de wind in! En geen zuchtje, maar nu aan zee 9, onderweg 7-8.
  Bij de laatste supermarkt kom ik Sebastian tegen, en samen vechten we de laatste 10 km. En eten samen en kletsen en zonsondergang.
  Ik schrijf dit nu met een ander humeur dan gisteravond. Het regent nl weer. Tent wéér zeik.
  Maar gisteren. Wát een dag. Wakker met regen, weerbericht zegt hele dag.
  Ik wacht en tussen 2 hozen breek ik min of meer droog op. Na eerste niet leuke stuk wordt het prima en om half 9 rijd ik de zon in! Veel stopjes voor pruimen, appels, foto. Het is niet bijzonder en het gaat steeds harder waaien. Pal west. Niet handig als je west wilt. 2 tandjes terug. En dan helemaal blij zijn als er ergens een paar bomen staan, wat scheelt dat dan zeg. Iets meer luwte, 4 km harder rijden met minder moeite!
  Ik bekijk een site met 53 grafheuvels. Er loopt een geit die wel héél mager is. Er hangt een telefoonnummer. En dan gewoon kunnen bellen. Raar hoor.
  Na een groot natuurgebied zie ik dat Nakskov ook best een stuk noord ligt. De fietsroute gaat eerst west en dan noord. Maar als ik niet pál tegen de wind in ga, scheelt het ook al. Dus maak ik mijn eigen route. Scheelt niet veel, maar het is iig ook korter.
  En de laatste km samen kunnen fietsen was fijn. Beetje in elkaars wiel hangen en kletsen, dat leidt af.
  En gehaald!😊
  Ondertussen is het opgeklaard, ik ga inpakken.
  Read more

  Marijke van der Zouwen

  woensdag geen internet . liefs, mam

  8/17/21Reply
  Bert van der Meer

  reuzenschildpad? hi hi

  8/18/21Reply
  Astrid van der Zouwen

  😝

  8/18/21Reply
   
 • Day36

  16-8 Nykøbing F

  August 16, 2021 in Denmark ⋅ ☁️ 17 °C

  Ik stond vannacht op een donker veld, speciaal zonder bomen, ik gleed met mijn matje weg vanwege de helling, maar je moet er wát voor over hebben, voor de Perseïden. Lig ik net in bed: mega onweer. Het werd nog wel weer droog, maar niet helder☹️.
  's Morgens toch maar even de tent een beetje afnemen. Ik leg mét mijn doekje weg: spetter. Grrr. Dus de hele zooi maar kledder in de tas.
  Gelukkig zijn de kliffen gehuld in bos, dat de meeste miezer nog tegen houdt zodat ik kan fotograferen. Ik wandel eerst noord en dan zuid vanwege de "Wander Falke". Volgens mij heb ik er een gezien. De dikke verrekijker staat helaas gericht op het windmolenpark, niet op de klif met de valken.
  Het miezert weinig genoeg voor lunch op het strand, maar daarna wordt het van kwaad tot erger. De ergste hoos heb ik op de pont onder min of meer een afdakje en daarna in de supermarkt. Maar het wordt nat en koud genoeg voor mijn waterdichte sokken en mijn regenbroek. Heb ik ze toch niet voor niets bij me. Ik snijd alles af wat ik af kan snijden. Om 5 uur ben ik bij Nykøbing, toch maar even bij de camping kijken. De volgende lijkt over 15 km, maar het is altijd verder dan je denkt. En het is nu droog, kan ik misschien droog opzetten.
  Wel herrie van de weg (de volgende ook denk ik), maar relaxte ouwe meuk: 80 kronen en ze zegt meteen waar ik mijn telefoon makkelijk kan opladen. Lief, daar hou ik van.
  En na nog 1 spetter, blijft het nog droog ook!
  Read more

  Marijke van der Zouwen

  Wat een grote!

  8/16/21Reply
  Barbara de Groot

  Mooi rood is niet lelijk…

  8/16/21Reply
  Astrid van der Zouwen

  Dat vond ik nou ook😄

  8/16/21Reply
  3 more comments
   
 • Day35

  Grafheuvels

  August 15, 2021 in Denmark ⋅ ⛅ 17 °C

  En weten jullie waarom ik aldoor denk dat ik een grafheuvel zie?
  Omdat dat zo is!
  Denemarken heeft 85.000 grafheuvels (!!), waarvan 50.000 uit de bronstijd, de rest nog ouder.

  Edo en Ilse

  😅 Liefs, Edo

  8/15/21Reply
   
 • Day35

  15-8 Klintholm deel 2

  August 15, 2021 in Denmark ⋅ ⛅ 18 °C

  Daarna richting noord. Ik neem een afslag te vroeg en kom daardoor op een prachtig wandel-/fietspad. Veel leuker dan de route. Zodra ik weer op de route kom, is die ook een heel stuk leuker geworden. Route 58 langs de kust is prachtig maar wordt wel héél smal! Net als ik begin te stressen, komt de bocht en komt het goed.
  Ik besluit naar de camping aan de noordkust te gaan. Hij ligt zo mooi. Blijkt een soort DOC camping te zijn. Kist 50 kronen, er staat alleen niet hoe je dat moet betalen. Chemisch/droog toilet, watertank met drinkwater. Ik vind de sfeer niet prettig en geen zee te zien. Dan maar door, ik klim relatief makkelijk weer terug naar de weg. Kom langs Lisselund, zou een slot moeten zijn, maar laat maar. De shelter een stukje verder heeft niets. Dan maar de echte camping. Ondertussen zakt de moed me in de schoenen als ik zo'n wasbord naar boven zie. Ik ben moe en mijn kont doet weer zeer.
  Kost de camping toch 220 kronen. Allemachtig, ik kijk serieus of ik nog naar een andere shelter kan, maar ik kom er niet goed uit met die app en ik ben echt bekaf. Dus nu sta ik er, geen horizontaal plekje te bekennen, behalve als je met je haringen ongeveer in de weg zit. En nou heb ik de pest in. Stom, want het verandert er niet door. Douchen is inbegrepen. Dus nu gá ik straks toch lang douchen! En al de dingen (3) die ik wil wassen doe ik lekker óók onder de douche! Puh! Ze zijn ook weer aan het oogsten. Maar iets verder weg. Het verkeer is bedaard. De wifi moet ik weer voor wandelen. Boeh.
  79 km. en 667 klim meters. Dat dan weer wel.
  Read more

  Marijke van der Zouwen

  aaaaachchgossiemijn

  8/15/21Reply
  Astrid van der Zouwen

  Ja, en toen kon ik van de douche ook al de warmte niet regelen. Net te koud natuurlijk. 220 kronen 😤

  8/15/21Reply
  Astrid van der Zouwen

  Ik krijg de indruk dat je me niet zielig vindt😉😄

  8/15/21Reply
  4 more comments
   
 • Day35

  15-8 Klintholm 1 van 2

  August 15, 2021 in Denmark ⋅ ⛅ 18 °C

  Raar hoor, een veld vol fietskampeerders en ik heb met niemand zowat een woord gewisseld.
  De wind was niet minder, maar wel meer west, waardoor het makkelijker fietst. Omdat de route kronkelt heb ik hem zelfs af en toe mee. Scheelt toch wel echt veel. Toch, met foto's maken, route zoeken en pruimen plukken, doe ik er 2,5 uur over voordat ik de brug naar Møn oprijd. Het was ook geen 14 km maar 24. Ik kwam wel na 14 km langs een boerderij camping. Staat niet in de app. Grrr.
  Bij de eerste grote kruising op Møn is een parkeerplaats met infobord. Ik ben vlakbij 2 bezienswaardigheden. Dus die eerst. Gaaf hoor, 1 van de grootste ganggraven van Denemarken en nauwelijks gerestaureerd. Die ander is ook leuk. Als je aan komt lopen is het net een "normaal" hunebed, maar als je doorloopt zie je echt de opbouw van zo'n grafheuvel.
  Ik lunch in Stege op een prachtig plekje.
  Read more

  Maarten van de Krol

  Mooie foto!

  8/15/21Reply
  Astrid van der Zouwen

  dank je wel!

  8/15/21Reply
  Barbara de Groot

  Indrukwekkend!

  8/15/21Reply
  3 more comments
   
 • Day34

  14-8 Praesto

  August 14, 2021 in Denmark ⋅ ☁️ 19 °C

  Geluidstechnisch was dit niet zo'n goede zet. Op een veld vlakbij zijn ze de hele avond aan het oosten met hele grote machines. De "ik rijd achteruit-piep" komt zelfs door mijn hele goede oordoppen heen. Ik slaap toch. Om 11 uur zijn ze nog bezig.
  Er was best wat wolkenloze lucht vannacht, maar om 3 uur werd het denk ik al weer een beetje licht, en er al die bomen... Weer geen Perseïden.
  Tien oor 8 rijd ik weg. De route blijft mooi, soms spannend (misschien durft Willem een heel nauw, naar de rivier afgeklemd paadje te fietsen?) en vlakbij de snelweg.
  Køge is een onverwacht leuk stadje, waar ik op de markt voor een kapitaal kaas koop. De geit is raar. Ik had wel caramel zien staan maar het was niet tot me door gedrongen. Je proeft bijna geen geit meer. Maar de Rotterdamse Oude is lekker. Jeumig!! En in Nederland heb ik hem nog nooit gezien! Daarom kocht ik hem ook.
  En dan tegen de steeds harder wordende wind in een matig leuke route. Meer verkeer dan ik gewend was (maar ik ben verwend) en gewoon niet zo interessant. In Præstø besluit ik om te kijken hoe de camping is, al had ik me voor genomen tot Kalvehave door te fietsen. Maar mijn kont doet zeer en misschien is de wind morgen wel minder. En de camping daar ligt aan de toegangsweg tot Møn. Ik kan me niet voorstellen dat dat rustig is.
  Is het een relatief klein campinkje, midden in het dorp, alweer een tentenveldje, 70 kronen inclusief gratis douche. Normaal betaal ik 170 aan de kust. Je hoort wel weer een weg. Toch een beetje een complex dat ik wéér maar 60 km heb gefietst.
  Tent op, douchen (gewoon met een kraan aanzetten, geen drukknop dat je maar 15 seconden water krijgt, licht wat je zelf aan en uit kan doen met een knop, geen muziek, hoera!), koffie (er is zelfs een waterkoker) en schrijven. Daarna wil ik het dorp in, want WiFi is er hier niet. Zit ik net met mijn koffie: hoosbui! En nog één, en nog één ....
  Helemaal blij dat ik gestopt ben. Zit ik lekker in de tent te footprinten.
  En de hele tijd bijna geen fietskampeerder gezien, nu staan er al 4 andere stellen! En ze druppelen nog steeds binnen.
  Read more

  Marijke van der Zouwen

  Wat een schattig plekje

  8/14/21Reply
  Marijke van der Zouwen

  en ja, maar 60 km.! Strafpunten hoor!

  8/14/21Reply
  Astrid van der Zouwen

  Ja erg hè, en dan wel kip en friet halen 🙄

  8/15/21Reply
  3 more comments
   

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android