- Geziyi göster
- Yapılacaklar listesine ekleYapılacaklar listesinden çıkar
- Paylaş
- Gün 7
- 9 Ekim 2024 Çarşamba 11:50
- ☀️ 23 °C
- Yükseklik: 105 m
JaponyaNara Kōen34°41’13” N 135°50’24” E
Nara & Osaka

Konnichiwa (こんにちは)
Voordat we richting Osaka vertrokken besloten we in de ochtend nog naar Nara te gaan, een relatief kleine stad in de buurt van Kyoto. Hier lopen ongeveer 1300 herten vrij rond. Herten worden hier namelijk gezien als boodschappers van de goden. Ze worden dus goed verzorgd en vooral goed gevoed door de massa’s toeristen.
Na het kopen van wat hertenkoekjes konden we de herten voeren. De hertjes buigden daar voor ons, waarschijnlijk omdat we echte strijders uit Parkstad zijn. We moesten wel oppassen voor hertenpoep die was er namelijk genoeg (1300 herten + hele dag koekjes eten = heel veel poep)
Onderweg naar het treinstation kwamen we nog langs een bakkerij waar verse Mochi werd gemaakt op en wel heel bijzonde manier. Dit zijn Japanse rijstballetjes met rode bonen vulling (geen aanrader).
Met de trein vertrokken we vervolgens naar Osaka. In de avond bezochten we de daar de Dõtonbori-straat. Hierbij leken de restauranteigenaren wel een wedstrijd te hebben gedaan van om de drukste reclame te maken voor zijn kraampje.
De volgende dag vertrokken we al vroeg naar Universal Studios Osaka. De hoogtepunten waren de Harry Potter World en de Super Nintendo World. Het oog voor detail was geweldig! Een groot nadeel was de wel de drukte. Ze laten structureel teveel mensen het park in, wat leidt tot wachttijden tussen de 120-160 minuten per attractie. Om de rijen te vermijden hadden we van tevoren al een Fast Pass gekocht waardoor de we rij bij de bekende attracties (gelukkig!!) konden overslaan.
In de avond was er een Halloween-Thema. Zo waren er zombies, clowns en dooddoeners (van Harry Potter). Veerle vond dit toch wel een beetje eng.
Dit was onze laatste volledige dag in Japan.
Next up: de bruisende stad Hanoi, in Vietnam!
Sayōnara (さようなら)
Tom & VeerleOkumaya devam et