• El Coronil to Utrera

28. Januar 2023 in Spanien ⋅ ☀️ 9 °C

Testdag voor achilles, het gaat niet goed. Ik moet stoppen.

Vanmorgen gelukkig geen last van het wijntje teveel van gisteravond. Ontbeten hebben we bij de plaatselijke sport fanclub van Real Betis, het enige wat open was. Een eenvoudig ontbijt waar we goed op konden lopen. De mannen en vrouwen wc was in stijl gemarkeerd.

Daarna El Coronil uitgelopen en ineens stonden we tussen het groene en platte land, de overgang had niet meer abrupt kunnen , van de bergen naar het vlakke land.
    Als we nog wat later achterom kijken zien we de bergen waar we de afgelopen tien dagen in hebben vertoefd langzaam verdwijnen.

De zon scheen weer volop maar de wind die over de open vlakte waaide was koud. Bij een oude boerderij hebben we even gepauzeerd. Het lopen vergaat mij best goed vandaag.

Daarna bereiken we Los Morales waar we wat drinken en de lunch gebruiken die een beetje tegenviel. Maar de calorieën zitten er weer in, klaar om verbrand te worden.
    Als we het dorp verlaten zien we een spiegel, altijd leuk om jezelf er dan op te zetten.

We komen een heel grote boom tegen en de grootste cactussenrij tot nu toe.

Als we in Utrera komen loop ik niet zo mooi meer, ik ben behoorlijk verstijfd. Morgen gaan we met de trein naar Sevilla en pakken dan nog een dagje rust.

Het is wat onduidelijk op google en de Renfe app wanneer de trein naar Sevilla nu precies gaat, we besluiten om maar even naar het station te lopen om het daar te vragen (vijftien minuten heen en 15 terug, en mijn kuitje doet al zo’n zeer…). Gelukkig zit er nog iemand aan het loket die onze vragen kan beantwoorden.  Maar een kaartje nu kopen kan niet, dan kan pas twee uur voor vertrek. Ok , prima , maar de logica ontgaat mij. Wat is het voordeel voor de treinvervoerder als de reiziger pas twee uur van tevoren kaartjes kan kopen??
    Terug lopend van het station halen we de schade van de tegenvallende lunch in, het eten is verrassend lekker. Al hebben we wel tot half negen moeten wachten tot de keuken openging! Ja zo gaat dat hier, voor pelgrims zijn er (nog) niet veel faciliteiten.
    Daarna snel naar de hostel en bedje in…

=Leni: Een heel ander landschap, ook prachtig. Wat vervelend van je been, dat loopt echt niet lekker ontspannen, lijkt mij. Hoop na de rustdag van vandaag, dat het morgen weer gaat lukken.😍

=Kees: Ha pelgrims hoe gaat het met de benenwagen, zit alles er nog aan gaat het een beetje met het lopen , niet te hard lopen maar rustig.aan dan kom je er ook prettig weekend groet kees🚶‍♂️🌴😂🥸

=G: Nou kees, je moet wel op tijd binnen zijn anders is het donker bij je wandelen, en korter gaat ook niet altijd als de laatste tien km door het bos is…. Maar we dealen er mee! Dat hoort erbij.