• Ronda rustdagje

January 22, 2023 in Spain ⋅ ☀️ 10 °C

Lieve allemaal

Vanmorgen hebben we ons verplaatst naar Ronda, een mooi oud stadje bovenop hoge rotsen. Maar niet voordat we ons op de foto hebben gezet met een uit de kluiten gewassen Agave plant.

In Ronda hebben ze nog een stierenvechtersarena en menig beeld van die cultuur kom je dan ook tegen. Ook ontmoet ik mijn eerste Don Quichotte in Spanje vandaag.

Het weer was heerlijk maar uit de zon voelt het direct koud, vijf graden , maar we hebben verschillende lagen kleding over elkaar aan zodat je je aan elk weertype kan aanpassen zonder al te zware kleding te moeten meenemen.

Morgen lopen we van Ronda terug naar Jimera de Libar. 16 km in totaal 171 meter omhoog en 481 meter naar beneden. We hebben de hele dag, en met de trein gaan we dan in de namiddag weer terug naar Ronda. Eén rugzak laten we in het appartement achter.

Na Ronda kan de trein ons niet meer helpen en moeten we alles weer lopen in noordelijke richting en met alle bagage. We zijn inmiddels meer aan het wandelen met rugzak gewend dus we zien dat met een goed gemoed tegemoet. Het terrein wordt allengs ook minder uitdagend dus dat helpt ook.

Geen hond gezien vandaag, dat is ook weleens lekker! Hugs and kisses ❤️❤️

=Debi: Bericht van debi, ik vertaal even voor jullie.

Ik dacht dat jullie misschien wel een paar foto’s van gerard die aan het genieten is, kunnen waarderen.
    Deze route is veel ruwer en uitdagender dan de andere Caminos die we hebben gelopen, maar we genieten en zijn blij onze conditie te kunnen verbeteren.

Drie dagen geleden leek het wel bootcamp met een lange hoge klim vlak na ons ontbijt. ( naar een mooi Panorama), paden niet breder dan smalle geiten paadjes, worstelend door bramen struiken en modder. Niet iedereens idee van een vakantie!
    Vandaag heb ik een rustdag, Gerard is naar de gieren, een pad waarvan ik denk dat die voor mij op dit moment te moeilijk is.

Gerard heeft het gehad over problemen met mijn rechterbeen. Gelukkig gaat het daar nu goed mee. Op 10 januari ging ik naar de huisarts want ik had een zwelling en een blauwe plek  in mijn rechterbeen. Ze stuurde mij direct naar het ziekenhuis waar ze een groot deel van de dag allerlei  testen hebben gedaan. De diagnose was een trombose been maar gelukkig in de oppervlakkige delen zodat onze wandelplannen konden doorgaan. Wandelen is zelfs goed voor het herstel al weet ik niet of de specialist wel een goed beeld had van de wandeling die we nu doen. Maar ik slik bloedverdunners en ik zie en voel veel verbetering, ik maak mij er daarom niet meer druk over.

Ook is mijn rok prima om in te wandelen. G denkt dat het  soms eruit ziet als een zeil in de wind maar ik vind het erg comfortabel lopen (met een strakke elastisch majo eronder voor ondersteuning van mijn trombose been).

Het meest negatieve deze wandeling zijn de honden zoals Gerard heeft verteld.

Ik hoop dat alles goed gaat met jullie.

XO.debi

=Leni: Dank voor je bericht Debi. Fijn dat het goed gaat met je been met deze wandeltochten. Dat was misschien wel even schrikken, trombose in je been. Prachtige foto’s!
    Geer heb je een kaartje waarop je kan zien hoe jullie wandelen?
    = G: Elke dag een ander kleurtje, rood en zwart , om en om.
    = leni: Dank, nu kan ik tenminste zien hoe jullie lopen 🚶‍♀️🚶‍♀️😀
    =G : We zijn bij het pijltje, dat is Ronda, dus nog niet op de helft. En we gaan richting Sevilla.