• Day 8 - 94 km - Zase jste se kochal, pane doktore?

August 13 in the United States ⋅ ☀️ 26 °C

Buďte ostražití, když si myslíte, že je všechno v pohodě a nic se nemůže stát.

Ráno jsem sbalil věci, naložil na kolo a pokračoval po cyklostezce. Žádná auta, kvalitní cesta, hezké počasí, ono to pojede samo. A najednou bum a ležím na zemi. Jak se tak kochám a pořádně nesleduju cestu, sjel jsem na krajnici, na štěrku mi podjelo přední kolo a už jsem si hodně zblízka prohlížel asfalt. Takže rychlé ohledání kola i sebe, kolo v pořádku, já až na pár oděrek, rozseknuté obočí a naražený palec taky. Dalo by se říct, buch, tentokrát to dobře dopadlo, zahrál jsem jen turistům hrozné divadlo. Možná to bylo takové upozornění, aby byl člověk pořád ve střehu.

Jinak cesta dneska taková klidná, nejdřív podle jezera, pak podle řeky, konec se trochu zvednul, pokračování včerejší Coeur d'Alenes Trail.

Skončil jsem v kempu v historickém městečku Wallace, koncem 19. století proslulém těžbou stříbra a vším, co k tomu v té době patřilo. Nevěstince, nálevny, herny. Teď už je to jenom takový skanzen s několika muzei, ale tu atmosféru tehdejší doby si umím docela dobře představit.

Ivo.