• Day 15 - 128 km - Když musíš, tak musíš

August 20 in the United States ⋅ ☀️ 28 °C

Stejně jako v té reklamě na Fidorku nebyla jiná volba. Těch dnešních téměř 130 km jsem si nedal jen tak pro potěšení, abych si udělal žízeň. Ale právě proto, abych někde žízní nepadnul a dojel někam, kde je voda a kde postavím stan. A ještě jsem si dobrovolně deset kilometrů přidal. Měl jsem dvě volby, tu kratší, ale naprosto bez jakékoli možnosti doplnit někde něco k pití, případně k jídlu, a tu delší, kde po 30 km byla pumpa se svým obvyklým servisem. Vzhledem k tomu, že jsem ráno měl jeden litr vody na celý den, moc jsem se rozmýšlet nemohl.

S vidinou dlouhého dne jsem ráno vstal dřív a už v sedm hodin vyrážím na cestu. Je docela chladno, 11°C, takže ten první kilometr do kopce je tak akorát na rozehřátí. Během dne se ale otepluje, odpoledne už je zase stabilních 35°C. Tělo se asi už na ty teploty adaptovalo, protože zatímco v prvních dnech mě to vedro ubíjelo, dneska mi to přijde jako něco běžného.

Jak se vzdaluji od Skalnatých hor, krajina se pozvolna mění. Hory přechází v kopce a pahorky a z lesnaté krajiny se stává rozlehlá prérie. Stín je opět nedostatkové zboží a příští dny to asi nebude jiné.

Ivo.