• Gran muralla china

September 16 in China ⋅ ☀️ 23 °C

Fomos a Mutianyu a desfrutar dun dos mellores tramos da muralla china. A pesar de atoparse a 70 km tardamos preto de 2 horas en chegar en Didi (28 euros ida, 25 volta). Subimos en teleférico ata a torre 14 e ascendimos ata a 20 para desfrutar das mellores vistas.
    En canto saes dos distintos aneis da Cidade, descende o tráfico e a velocidade de progreso do país. O rural é moi similar ao resto dos países asiáticos. Tamén os costumes: na viaxe de ida o condutor do Didi quixo pactar un prezo de volta e esperaba por nós, pero sen a protección da plataforma: non a aceptedes; en canto saiades haberá centos de coches agardando e contratar a través de plataforma dá garantía de seguridade (de prezo, de que non vos vai levar a algunha tenda ou de que vos pida máis cartos por chegar ao voso destino).
    Subimos en teleférico á torre 12 e camiñamos ata a número 20. Á volta podes volver a baixar en teleférico desde a torre 12, e en tobogán ou andando desde a torre 6. A recomendación é que levedes collida a entrada con bus (7.5€), a subida en teleférico (12.5€) e arriba decidades como queredes baixar en función das colas porque o prezo do teleférico e do tobogán é o mesmo.