• Femke Broersma
  • Femke Broersma

Femke's fietsavontuur

8 juli is de grote dag! Dan vertrek ik op de fiets in m'n eentje richting Santiago de Compostella. Op deze manier kunnen jullie mij volgen. Enjoy! Leia mais
  • 1000m lager

10 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ⛅ 26 °C

Wauuuww wat een prachtige afdaling! Ik wilde eigenlijk elke 10m wel stoppen om te genieten van het mooie uitzicht ;p Nu zit ik ff op een terrasje in Ponferrada. Wat drinken en eten, ennn even uitzoeken of ik hier ergens een powerbank+stekker en naald+draad kan vinden.Leia mais

• Op jacht!

10 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ⛅ 30 °C

Ik dacht toevallig net bij mezelf: gelukkig is het vandaag niet zo heel erg warm. Niet veel later kom ik een bord tegen met de temperatuur. Okee als je 38 graden aanvoelt als 'niet zo heel erg warm' dan heb je òf een zonnesteek, òf de afgelopen dagen waren gewoon bizar heet. Ik ga voor het laatste😝

Ondertussen ben ik op jacht geweest naar een powerbank+stekker en naald+draad. Na een heel tijdje gewacht te hebben op de baas van de computerwinkel, bleken ze geen powerbanks te verkopen... Maar wél een stekker (die was namelijk ook gejat). Hij was veel te duur, maar ik kan in ieder geval weer iets opladen. En een straatje verder vond ik naald en draad! Alleen m'n ogen nog even openhouden opzoek naar een powerbank dus!

• Op het nippertje!

10 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ☀️ 33 °C

Zonder powerbank en gister geen oplaadpunt, werd het toch wat spannend... Ik had nog precies 3% over toen ik op de camping kwam🙈

Nu kan ik alles gelukkig weer opladen! En ondertussen staat de tent en heb ik lekker gedoucht 🎉

Ojaa zie je dit blije koppie? Toen wist ik nog niet dat Cruz de Ferre niet de top was. Daarna kwam nog een stuk met 12%😂

• Slaaplekker!

10 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ⛅ 23 °C

Er was een heus animatieprogramma voor vanmiddag! De creatievelingen konden deelnemen aan een uurtje wielerbroeken repareren. Ouders mogen het laatste halfuurtje meekijken ;p

Zonder gekheid: de broeken zijn gerepareerd en het was een prima prutselwerkje om in de schaduw uit te voeren👌🏼
    Ennn de tweede zakjesmaaltijd is gegeten. Mwehh niet heel lekker, en vooral zout. Maar het was wel lekker makkelijk!
    Toen ik even een praatje had gemaakt met een stel dat voorbij liep, had de buurman blijkbaar gehoord dat ik uit Nederland kwam. Want Alejandro kwam daarna trots aangelopen met een Heineken blikje haha! Samen een biertje gedronken en gezellig gekletst. En nu ga ik m'n tent in😴 Morgen opnieuw veel hoogtemeters. Slaaplekker!

• Villafranca del Bierzo

11 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ☁️ 17 °C

Goedemorgen! Ik heb er al een 8km op zitten en kan nu de route weer oppakken richting Santiago de Compostella. Vanaf dit stadje is het officieel nog maar 203km :o

• Bijgetankt!

11 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ☁️ 26 °C

Zooo ik heb weer energie voor 10! Eerst 3km klimmen met 7-9% en daarna beetje op en af richting de Albergue. Nog 8km ongeveer. Let's go!

(jaja dat is een powerbank! Die had ik nog reserve ergens in een tas gevonden. Werkt matig, but it does the job!🎉)Leia mais

• Onweer!!

11 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ☁️ 25 °C

Welkom in Galicia! De regio in Spanje die bekend staat om z'n plotse weersveranderingen. Waar het volgens sommige Spanjaarden áltijd regent. Ik kreeg gelijk een typisch welkom hier! Want tijdens het beklimmen van de laatste berg, zag ik lichtflitsen in de verte en werd het steeds donkerder. Toen ik samen met twee Spaanse chica's de top bereikt had, begon het te druppen en hadden we eigenlijk geen andere keus meer dan hier te blijven... Ondanks dat het even pijn doet in de portemonnee, slaap ik vannacht gewoon in een bed!! Voor het eerst in 35 dagen even niet in de tent dus😬Leia mais

• Slaaplekker alvast!

11 de agosto de 2020, Espanha ⋅ 🌧 15 °C

Ohhh wat ligt dit bed lekker! Kan ik hier niet gewoon blijven liggen? Ik ga nog even genieten van deze luxe ;)
    Morgen waarschijnlijk de hele dag regen... Dus dat zal even wennen zijn na al die dagen zon! Ik heb alvast een beetje gezocht naar overnachtingsplekken tot en met Santiago, en waarschijnlijk is het nog maar 4 dagen fietsen. Nog maar 4 dagen!!! Ik zou bijna een omweg gaan maken omdat ik het te snel vind gaan haha! Geen zorgen, volgende week zal ik nu ongeveer weer thuis zijn. Dus ik ga nog even genieten! Slaaplekker en tot snel :)Leia mais

• Morning :)

12 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ☁️ 11 °C

Oehh wat sliep dat bed heeeerlijk! En wat een luxe om 's ochtends een kopje thee en warm brood te ontbijten. Maar ik mis m'n tentje toch ook wel een beetje hoor ;)

Het is hier énorm mistig, dus dat vind ik nog wel een beetje spannend met afdalen zo. Ik zal m'n lichten aan doen, en heeel voorzichtig naar beneden rijden. Oja, nog een extra handicap... Gister was m'n linkeroog ook al de hele tijd een beetje gek aan het doen, vandaag is ie hartstikke dik. Dus vanaf volgende week ben ik in te huren als kapitein één oog! Wie o wie?
    (nee daar komt geen foto van hahah)

• Brrrrr

12 de agosto de 2020, Espanha ⋅ 🌧 15 °C

Wat een magische ochtend! Hoe verder ik fietste, hoe meer ik te zien kreeg. En fietste ik eerst dwars door de regenwolk, fiets ik er nu onder. Met als gevolg dat ik helemaal doorweekt en koud ben brrrr! 23km gehad en nu even een kopje thee en wat lekkers om op te warmen.Leia mais

• Koud, nat en heeeel koud

12 de agosto de 2020, Espanha ⋅ 🌧 16 °C

Brrrr ik ben helemaal verzopen en koud van de regen. Maar ik ben op de camping! Voordeel van zulk slechtweer is dat het fietsen erg snel gaat. Geen picknicks en geen sightseeing natuurlijk ;p Ik zit nu in het toiletgebouw moed te verzamelen. Maar denk dat ik eerst even ergens wat ga eten voordat ik m'n tent ga opzetten. Ik heb het zo zo zo vreselijk koud. Sturen jullie wat warmte? Volgens mij hebben jullie genoeg zon daar ;pLeia mais

• Lunch + schoonheidsslaapje!

12 de agosto de 2020, Espanha ⋅ 🌧 17 °C

Ik was zooooo koud toen ik aankwam. Maar redelijk snel een restaurantje gevonden om wat te eten. En pffff daarna belandde ik in een 'food coma' want heb zeker 2,5u geslapen🙈 Oke tuurlijk lag het bed gister bijzonder lekker, maar een beetje rozig in je eigen tentje liggen terwijl je de regen op het doek hoort.... Hmmm eigenlijk wint niets het daarvan ;p

(ojaa ik neem dus telkens het dagmenu (menu del dia) maar verbaas mij steeds over hoeveel dit kost. Ik moest hier 10 euro afrekenen, en dat was inclusief 2 drankjes :o)

• Goodmorning!

13 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ☀️ 12 °C

Kijk eens wat een fashionable ontbijtplek ik heb! Enn het opruimen van de tent in de stromende regen was toch net zo chique. Oja en dan mag ik zometeen nog m'n doorweekte schoenen aan gaan trekken. Deze ochtend is geweldig! Haha!

Maar toch zal ik ervan moeten genieten, want het is nog maar 3 dagen fietsen naar Santiago :o. Dus ik stop snel met mopperen, want voor ik het weet ben ik weer thuis!

Oja kapitein één oog is redelijk verleden tijd! Dus ik kan vandaag weer met twee ogen vogeltjes kijken ;p

• Tijd om wat te eten!

13 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ☀️ 19 °C

Op de helft voor vandaag! En ik sta onderaan de laatste lange klim. Het is maar 12km, dus dat valt hartstikke mee toch😬🙈 Als het goed is, is het hierna alleen nog op en neer ipv al die oneindig lange klimmen die ik de afgelopen dagen heb gezien. Maar eerst dus nog even moed verzamelen en wat eten en drinken ;)Leia mais

• Cola?

13 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ☀️ 21 °C

Ohh help... Kom ik halfdood aan op een terrasje en bestel ik een cola, krijg ik dit😂 Nou m'n eerste bakje koffie op een Spaanse berg. En het stinkt ieeeewww hoe krijg ik dit weg🙈
    Nog 15km!

• Albergue

13 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ☀️ 24 °C

Ik heb weer een plekje in de tuin van een Albergue gevonden! En wat een aardige eigenaar. Hij vertelde dat zijn opa en oma vroeger altijd pelgrims in huis namen en dat hij daarom een Albergue is gestart. Hij vertelde prachtige verhalen over pelgrims waar hij vroeger als kind mee heeft gespeeld, maar ook over hoe stil het dit jaar op de route is.
    Ik ga lekker douchen en even wat wassen! Nog maar twee nachtjes in m'n tent 😱

• Mijn net-wakker-koppie haha

14 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ☀️ 10 °C

Maar de schelp staat erop. Soort van! De één na laatste dag jongens ooohh! En eigenlijk de laatste normale dag, want morgenavond zal ik niet meer opzoek moeten naar een camping, en hoef ik geen tent meer op te zetten. Dus ik ga vandaag knetterhard genieten ;)Leia mais

• Laatste keer tent opzetten!

14 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ☁️ 23 °C

Voor de allerlaatste keer de tent opgezet... Oohhh zo'n gek idee dat ik morgen rond dit tijdstip de laatste kilometers af aan het leggen ben!

• Lunch!

14 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ⛅ 23 °C

Tot 15u is er op de camping een 'bekende' zangeres aan het optreden. De muziek staat echt keihard, maar echt hard. En zonder grappen, mijn concerten op de fiets zijn echt een stuk minder vals dan dit optreden van haar. Dussss goed excuus om de camping te ontvluchten en ergens wat te lunchen! Ik raak helemaal gewend aan dat Spaanse ritme van laat eten ;pLeia mais

• Slaaplekker!

14 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ☁️ 20 °C

M'n aller aller aller laatste nachtje in de tent... Het hotel heb ik net geboekt en morgen zal ik al even in Santiago rondlopen op dit tijdstip. Hoewel ik mega mega veel zin heb in die lekkere douche voor mij alleen, en het opgemaakte bed natuurlijk, was de tent wel m'n huisje voor de afgelopen 5,5e week. Dus ik weet niet of het kan, maar vannacht ga ik heeeel bewust slapen ;p En dan morgen keihard genieten van de laatste 45km. Santiago de Compostella here I come!Leia mais

• Goedemorgen!

15 de agosto de 2020, Espanha ⋅ ☀️ 12 °C

Ohh help ik word nu al emotioneel jongens😂 Ik zat even te kijken naar de stempels die ik heb verzameld. Oké adem in, adem uit... Ik word pas weer emotioneel als ik er ben. Anders schieten die 45km voor geen meter op natuurlijk ;pLeia mais