Südamerika 2024

• 833gambar
  • 220suka
  • Itacaré

21 Mac, Brazil ⋅ ☁️ 29 °C

Nebst dem das Itacaré eifach wunderschön isch, isch es glaub eine vo mine Lieblingsort in Brasilie will ich die beste Mensche han döffe kennelerne. En fette Lizard isch de Bec is gsicht gheit am Morge früeh, somit het sie euse Dorm miteme riise Schrei gweckt. Mir hend all so glache und dur das de besti Start in Tag ka. Mir sind zeme an Strand gange und hend eus nach dem nömme trennt und jedi frei Sekunde mitenand tanzt, gsunge, Beachvolleyball gspielt, glacht, Deeptalks gha, tanned, gesse. Han mich mit jedem einzelne so guet verstande und mir sind ei grossi Familie gsi mir hend so viel glached das min Buch jede abig weh tah het und mini bei will mir jede Abig Samba oder Funk tanzt hend.

- Santiago isch de Sambameister gsi und eifach en süessi Muus. Mister emotional, würs aber nie zuehgeh. Hahah richtige Fisch, Caipirinha isch sini hauptnahrig
    - Maya isch eusi twerk queen gsi, au ihri hauptnahrig isch Caipirinha
    - Bec het ihres Gsicht nach weniger im Griff als ich und isch aso mit ihrne Gedanke ufme andere planet. Ihri Facial expression het eus alli killt
    - Linn und de Oli sind es Pärli gsi und absolut schnussig. Linn isch de absoluti schuelcrush gsi wo jede i de Schuel uf sie gstande wär. En richtig süessi Muus und Stilikone. Am Oli sink spezialität sind garantiert Dadjokes gsi und a various amount of Sanks delivery.
    - Christina isch eusi griechischi Göttin gsi. Absolut clumsy und sexy zuglich. Random facts und Sprachtalent. Lanschläferin und Flirtkönigin. Liebi in Person.
    - Alan und Anne-mei sind Gschwüsterti us Holland beidi eifach so Lüt wo ebis probiered und gad die Beste drin sind. Chönd eifacha alles und gsend au no guet us debi. Anne-mei isch sehr introvoertiert gsi und meistens am Surfe. De Alan het eus im Sekundetakt Kokosnüss glifered wo er selber knockt und Pflückt het will der safe ADHS het und nöd 1 Sekunde still sitze chan.
    Baca lagi

• Boipeba and Moreré

17 Mac, Brazil ⋅ ☁️ 29 °C

A paradise itself. Mit Fähre Strandbuggie und laufe entlich in Moreré acho han ich im Hostel direkt en ganz en tolle Mensch kenneglernt. Da ich wiedermal nix vmbuecht han und eifach i das Hostel inegloffe bin han ich vergeblich nach de Reseption gsuecht. Pia isch also i dä Hängematte gläge und d Reseptionssuechi scho ufgeh. Sie het zwar buecht und en Reservation ka aber glich kei ahnig wo sie lüt sind. Gstört hets eus nöd will mir eifach in es Zimmer sind eusi Rucksäck anegrüert hend, ab is Bikini gschlüpft und an Strand gange sind. De Vibe het gmacht will mir beid hend welle abecho, relaxe und s Paradies gnüsse. Ah ja und ganz viel Acai esse. Mir hend Tapioca koched, tanzed, gsunge und han wieder en neui Fründin für s Lebe kenneglernt mir sind immerno in Kontakt und gah sie sicher in Berlin go bsueche. Üsi Acai-Dates und tanning Sessions hend mis Herz mit viel liebe erfüllt. Gege s Endi hend mir den no en Belgierin kenneglernt wo mir den au am letschte Tag no uf Boipeba gfahre sind und eus z dritte es wunderschöns Airbnb buecht hend, mit Pool. Fancy pancy abr echt billig, sogar billiger als es Hostel. Mir sind miteme Kanu dur de Fluss ind d Mangrove gafahre und hend Bioluminescent Plankton gsuecht. Zwar nöd wie in Kolumbie aber uf jedefaln trotzdem schön gsi. Dä Sunneuntergang isch aber mis Highlight vo dem Usglug gsi. Hend de Abig mitere geile Pizza usklinge lah. Ich und d Pia hend den zemme d Insle verlah am negste Tag und sie het müse zrugg nach DE und ich bin wieter nach Itacaré mit em Bus.Baca lagi

• Salvador Bahia

13 Mac, Brazil ⋅ ⛅ 29 °C

In Salvador hani es bizli me time gha. Bewusst chli elei gsi und eifach d afrikanischi-History vo de Stadt und d Stränd gnosse. D Stadt selber hani eze nöd WOW gfunde. Hald eifach nöd so mis gsi, aber het evtl. au chli a mim mentale Zuestand glege. Jan wükki gar nöd welle s Nachtlebe gseh bzw. In Usgang gah. Han viel Kokosnusswasser trunke, viel Mototaxi gfahre, koched und viel tradizionelli Gricht vo Bahia probiert. Han am Strand den no es Girl kenneglernt und mit ihre de letschti Abig gnosse. Ah und in Brasilie wend d Sunne under gahd, klatsched all am Strand. Find das so unglaublich schön und heti gern das mir das i de Schwiz au mached. Eifach zum Danke sege das sie eus mit ihrne strahle glücklich mached.Baca lagi

• Churze Abstecher in Minaçu und Anapolis

9 Mac, Brazil ⋅ ☁️ 23 °C

Nachere sehr lange ahreis han bin ich den in Minçu acho wo ich entlich mini zwei Schätz troffe han. D Amelie und Gabse mit Strabse. Han mich so unendlich gfreut z geh wo d Gaby ufgwachse isch und vo wo sie chunt. Minaçu idch wükki hübsch. Han zwar nöd so viel gseh. Han ihri Familie kenneglernt und mich wükki sehr wohl bi ihrem Papsi gfühlt. Alli so lieb. Alles wieder zrugg gafhre und den hetvs Drama ahgfange. Amelie het en Usschalg becho und nach 6h fahre het sie nümme möge (sehr verständlich) uch bin den in Brasilie Auto gfahre. Nach 6 Mönet nömme fahre bini scho biz nervös gsi. Vor allem mit em Navi vo de Gabi ihres Grosi gsi ischbund mr hets leider nöd uf Dütsch chöne ihstelle will sie nur portugisisch redet und en andere Weg gseit het als s Navi hahahhaha. Guet acho het den ihri mam vo de Schwiz gmeint sie will mich nöd döte ha und ich söll mich verpieseln uf dütsch gseit. Well han mir den wieder en Flüger möse bueche, will ich nirgends blibe will wo ich nöd willkomme bin. Leider en churzi und türi Reis gsi, aber wenigstens hani die 2 bizli gseh, au wenn de Plan gsi wär 10 Täg mit ihne quality time zha. Gad hald nöd immer alles nach Plan. Und de Grosseleter und de Gaby isch au nöd recht gsi. Was lerned mir drus? Never plan holidays with Gabys mum!!!!Baca lagi

• Rio de Janeiro

4 Mac, Brazil ⋅ ☁️ 29 °C

Acho nach Guatemala und schomal de 1. Fail bracht. Zwar het die alt nöd cheggt das de Februar nur 28. Täg het und es Ticket für Sanbodramo kauft für de 01.03.25. Well bin am 2. am Morge am 1 glandet. Han den 1000jahr gha für es Uber dete anne will alles gsperrt gsi isch wegem Carneval. Han kei Akku meh ka, kei Internet und bi mit em ganze Gepäck no as Stadion i de hoffnig dasi glcih no ine chan und d Mischa (min Host in Rio und die wos Ticket für mich ka het) no gfinde. En Gruppe Argentinier hend mir gholfe und sind den mit mir sicher 1.5h unegloffe und hend de richtig Ihgnag und d Mischa gsuecht. Sie het dusse gwartet. Mir hend si tatsächlich gfunde, jedoch isch es one way Ticket gsi und sie het nümme chönne ine. Es isch scho nach em 4i gsi und ab em 6i machts zueh. Han den müsse en entscheidg treffe. Entweder mit de Mischa hei ga. Oder ine gah für weniger als 1.5h warte bis Mischa wach isch, igedwo versuche mis Handy lade und den de Ort wo sie wohnt (i de Favela) elei sueche. Han mich den für mit de Mischa hei gah entschiede obwohl isch scho sehr tempted gsi bin 2.eres ne. Wer hald eifach max. Dumm gsi will wo ich gseh han wo sie wohnt, hani gmerkt das ich das niemals gfunde het elei.

So den hani de Youssif troffe und mit ihm und es paar Cariocas und em Mango Carneval verbracht. Es isch absolut unveschrieblich was das für en Vibe isch. Jede Tag vom 7am bis tüf id Nacht hend mir Blocos gjaggt, tanzt wie die wilde und eifach glachednund gvibet. Han mich nöd 1x unsicher gfühlt. Obwohl bim letschte Bloco de Anitta het 2 Millione Mensche gha und eine het den mis Handy welle chlaue. Hand aber gmerkt und ihm den gseit er sölls zruggeh (isch no miteme Chetti ah mir ahgmacht gsi), was er erstunlicherwis au gmacht het. Han nur Christ the redeemer ahgluegt als Tourispot, oder wie ich wür sege de Christoph bsuecht.

Han binde Mischa i de Favela vo Leme gwohnt und es isch so autentisch und toll gsi. Und vor allem so schön billig für Carneval. Mir hen amel zemme z mörgeled und au Filmabige gmacht. Sie het mir gueti Tipps geh unf mir hend viel gredet und glached. Bin au is Beach Yin Yoga bi ihre gange. En Engel isch sie.

Han so viel tolli Lüt kenneglernt und mich in Rio verliebt. Die ersti Grossstadt wo ich liebe und sogar mir vorstelle chönt dete mal bizli z lebe. Villicht nöd für immer aber so es Jöhli scho. De Strand, de Regewald, d Stadt, de Vibe, d Lüt eifacha alles stimmt. Bis uf das ich spanisch vermisse und nöd so warm mit portugisisch wird.
    Baca lagi

• JUNGEL in Lanquin + ByeBye Bitch

22 Februari, Guatemala ⋅ ⛅ 22 °C

Leider het de Rezi müsse heiflüge also sind ixh und dLissy elei los. Mir sind crazy gstartet und zwar habi strit gha mit em Busfahrer und zwar uf spanisch will er meint pisse chan mr plane und alli mönd uf s WC und er haltet aber z 1. Erst i 3h. Han ihm den rasch schnell d Meinig innedruckt, will sust niemert spanisch het chöne, bis er ahghalte het. Er het mich die ganz Busfahrt ignoriert, isch mr aber su gad recht gsi. Sind in Lanquin acho und hine im Pick up Truck zu "eusem Hostel". Hend e wäg ca 30min möse laufe, komplett matschig und wükki gueti Bruggene. Ihr gsends ja selber. Hen eusi Rucksäck nöd dem alte Mah welle geh will mir denkt het de stribt sust. Den Schoggi selber gmacht, sind uf Dora the Explorer Tour, hend Semuc Champey gseh, die Caves hemmer mit Kärze erforst und hend tubing gmacht zrug is Hostel. Sind fast verfrohrer wills so chalt gsi isch ohni Sunne und nass. Mir hend au no so en Mayazeremonie gmacht mit Füür. S Esse isch sehr geil gsi aber max. Z wenig. Sust isch absolut lustig gsi aber wie sötts au anderst sie mit eus 🤣. Vo dete simmer den zrugg nach Guatemala City. De Bus het 4h länger brucht will en Politiker vor eus im Auto erschosse worde isch. Dete acho hani entli mal Haar gschnitte und mini Jungelfüess wieder schön gmacht. Beauty-Day. Sind go shoppe, aso ja han mis Buchtäschlie wiedermal verlore und nömme gwüsst wo ich anegrüert han. Dementsprechend liechti Pannik usbroche (vor allem bi de Lissy hahahha). Has eifach im Hostel ligge lah. D Lissy het leider mösse abreise aso hani mal no e Rundi glätscht. Eze gad min Kampf um d Angst elei zsi wieder los. Aber so far so good oder.Baca lagi

• Flores und Tikal

20 Februari, Guatemala ⋅ 🌙 24 °C

Mir sind nach Flores gfloge und dete ohni Strom und Wasser acho. Hend zerstmal Hostel gwechselt will euses Zimmer frisch gstriche worde isch und mer het echt nöd chöne schnufe dete inne. D Liss und ich hend den a de Reseption es Schauspiel des allerfeinsten annegleit und ich ha uf spanisch dere erklärt das d Lissy Asthma het und unbedingt s Geld zrug brucht für es neus Hostel. Am negste Tag ischs nach Tikal gange wo ich und de Rezi scho alles gwüsst hend will mir eus zemme Youtube-Videos inezoge hend bim warte uf dLissy. Aso eig hetet mir eus de Guide chöne spare. Absolut insane die verlassnigi Stadt vo de Mayas. Muss jede mal gseh ha, isch wükki mega dete. Riesigi Tempel wo mr sich wükki fragt wie zum figg mr das het chöne baue ohni Maschine und nix.Baca lagi

• San Pedro und El Paredon

17 Februari, Guatemala ⋅ ☀️ 30 °C

Wüsst nöd wasi gmacht het ohni die lustigste Persone nach all dem. Ha trotz viel brüelle wege euch no viel meh chöne lache. Ich lieb euch sooo fest. Rezi Spezi denkt eze glaub ich mir sind voll durre, aber het er bi mir glaub eh scho. Ihn nerve hani am liebste gmacht. Han in San Pedro am Lago Atitlan no müsse is Spital will ich denkt han das mis bei abgheit. Nach dem min Abszess am bei immer grösser worde isch, gschwulle, heiss, Schmerze und chli schwarz han den aubich denkt ich glaub ich mösst eze mal zum Arzt. D Klinik nimmt kei Usländer drum bini den is Spital. Das Arschgsicht het min Abszess usdruckt. Bi fast gstorbe uf dem Stuel. Uf em Küssi hets no Pflaster vom vorherige Patient ka. Mol wükki suber gsi. Er het mr Verbandsmaterial mitgeh wo s Desimittel sit 2017 abglofe isch. Es isch wükki nömme ghuet gsi, es isch usenandbröckeled. Han also in El Paredon nöd mit dene Globis chöne go surfe. San Pedro isch süss gsi aber de Lissy het San Marco besser gfalle (Yogatown des Grauens hahahhahahah) El Paredon hani sehr sehr schön gfunde. Nur leider ohni bade.Baca lagi

• Antigua mit Heartbreak

14 Februari, Guatemala ⋅ ☀️ 20 °C

Dä Dennis het gmerkt das er nöd nur no 1 Tag het sondern 2, also hemmer die letschte 2 Täg gnosse ä. Songuetvwies gange isch natürlich. Han viel brüellt und den am Endi au müsse tschau sege. Machi sust scho gar nöd gern aber das isch nomal new Trauma unlocked.Baca lagi