• Beach

August 23, 2024 in France ⋅ ☀️ 28 °C

Akkor ma már tényleg menjünk valami strandra, még ha nem is klasszikus beach partyzás, de mossuk le a lábunkat, persze kis sétával egybekötve. Reggeli kávé a mostanra törzshelyünkön (a kedves mosolygós tulaj már tudja mit kérünk) majd irány az a part, ahol első nap voltunk. Ide nem vezet le út, nem is jelzik, de látszik egy kanyarból és látszik egy ösvény is, amin mediterrán növények között lehet lejutni a fehér homok dűnék közé. És mivel nincs ide rendes út, ezért ember sincs, ez a legjobb 😁 Most is a hosszú part egyik felén vannak vagy hárman, másik felén meg ketten nudiznak. Mi meg sétálunk. A fehér homokra itt kihordja a tenger a tengeri füvet, ezért nem egybe függő homokos a part, inkább ilyen mindenféle, de, baromi jól néz ki. Séta tovább a sziklás partvonalon, tiszta földöntúli táj. Elmegyünk egy félsziget csücsök végéig, itt látjuk, hogy a torony, amihez mennénk, még két csücsöknyire van, az már odavissza sok lenne a napon, plusz éhesek is vagyunk, ezért keresünk visszafelé egy csendes öblöt, én visszamegyek a kocsihoz a kajáért, amit reggel vettünk: baguette, grill csirke, zöldség, sárgadinnye, ebből lett egy pazar kövön ülős ebéd.
    Kicsit még itt fürödtünk, majd visszább mentünk a nagy partra, ahol addigra már csak 1 család volt, a túlsó felén. Kikerültük a tengeri füvet a parton, és bementünk a sekély vízbe, élvezni kicsit az életet.
    Mikor érkezett egy motorcsónak egy kis csapattal, mi össze pakoltunk, elég volt a vízből, irány vissza a falu.
    Mint kiderült, a szállást tisztán kell itt hagyni, ezért kis takarítás, pakolás, reggel megyünk tovább.
    Shoppingolás és búcsú vacsi. Nagyon bejött nekünk Sartene, ez a kis korzikai hegyi falu, így még utoljára sétálunk picit a zegzugos utcákon, benézünk sonka és bor boltba a régi épületekben, majd az egyik eldugott sarokban leülünk egy cuki étterem asztalához, és halat meg bárányt eszünk, természetesen fél liter helyi borral 😁 Kedves hely, nagyon régi épületben, kedves pincerekkel és jó kajával, pont jó búcsú estnek.