• San Francisco

4. september 2009, Forenede Stater ⋅ ☀️ 13 °C

Po 12 dnech a 4000 najetých kilometrech po jihozápadě USA jsme byli zpátky v San Francisku. V pořádku jsme vrátili auto (hodinu jsme ho však předtím na benzínce vysávali a umývali) a jeli se ubytovat opět do stejného hostelu. Pro mě jako jediného z naší výletní party to však byl poslední den v Kalifornii, jelikož jsem měl na večer (bohužel) objednanou letenku do New Yorku a pak domů. Rozhodl jsem se vyřídit si své resty a podívat se ještě tam, kde jsem předtím nebyl. S Dášou a Verčou jsme jeli městským autobusem do Golden Gate Parku navštívit japonské zahrady. Byly pěkné, ale za vstupné 5 USD jsem čekal víc. To nejlepší ale bylo na konec. Výjimečně nebyla v zálivu mlha, a tak procházka po Golden Gate Bridge, v jehož červeném nátěru se odrážely sluneční paprsky, měla své kouzlo. Pomalu se však blížil můj čas odletu. Na letiště jsem stihl dojet akorát na čas, ale letadlo mělo při odletu nakonec dvě hodiny zpoždění. To mi však nevadilo, mohl jsem aspoň o to déle spát a po pětihodinovém letu jsem se vzbudil až v New Yorku. Sbohem Kalifornie!Læs mere